Cele mai bune videoproiectoare

0
329

videoproiectoare

Fie ca doriti sa profitati de functiile pe care vi le ofera un videoproiector in propria casa, ori aveti nevoie de unul pentru firma dvs, trebuie mai intai sa cunoasteti cateva caracteristici de baza ale acestui produs.

Poate ca va este greu sa deslusiti toate informatiile inscrise pe cutia produsului si cel mai bine ar fi sa va informati din timp, pentru ca intreg procesul de achizitie si apoi de folosire sa fie cat mai practic.

In acest articol v-am pus la dispozitie cateva produse de calitate, insostite de informatii detaliate, care va vor pune in tema legat de caracteristicile videoproiectoarelor.


Top 5 Cele mai bune videoproiectoare


Video proiector LED cu Wifi si Android, Forever

Video proiector LED cu Wifi si Android

  Ce ne-a placut: Luminozitatea este de 1200 lumeni.

Verifica Pretul Acestui Produs

Acest videoproiector are un sistem de proiectie tip LED, unde lampa va rezista mult mai mult decat la modelele conventionale, adica pana la 30000 de ore.

Formatul imaginii este de 4:3 si 16:9, iar rotirea imaginii se poate face in ambele planuri.
Memoria RAM este de 1 GB, memoria interna este de 4 GB, insa suporta si carduri de memorie de pana la 32 GB.

Mai trebuie sa precizam ca acesta este un videoproiector cu difuzor integrat si cu o rezolutie a imaginii de 1920 x 1080.


Videoproiector BenQ 3D MS527, SVGA, 3300 lumeni

Videoproiector BenQ 3D MS527

  Ce ne-a placut: Are luminozitate de 3300 lumeni, poate reda in format 16:9, Full HD

Verifica Pretul Acestui Produs

Este un produs care foloseste tehnologia SMART ECO, avand astfel parte de o gramada de beneficii cum ar fi: costul de intretinere este redus, luminozitatea nu va fi compromisa, garantia durabilitatii in timp, lampi rezistente etc.

Videoproiectoarele BenQ sunt foarte rezistente in timp si cu greu isi vor pierde calitatea, deoarece au componente precum microoglinzile cipului DLP,tehnologia DLP, contrastul este unul foarte bun, facand ca imaginile sa nu-si piarda din calitate in timp.


Videoproiector Epson EB-S41

Videoproiector Epson EB-S41

  Ce ne-a placut: Lampa are o durata de viata de 6000 ore, iar luminozitatea imaginii este de 3300 lumeni

Verifica Pretul Acestui Produs

Aceste videoproiectoare sunt recunoste peste tot datorita culorile vibrante pe care le ofera. Ele redau continutul video/foto intr-un stil aparte, special fata de multe videoproiectoare, practic datorita lui acele videoclipuri sau poze chiar prind viata, tocmai de aceea este un produs preferat de utilizatori.

Mai trebuie sa precizam ca folosind tehnologia 3LCD, calitatea redarii este una mai buna, luminozitatea este de 3300 lumeni, si redarea intr-un format 4:3 e cat se poate de ingaduitoare.


Videoproiector Optoma S331

Videoproiector Optoma S331

  Ce ne-a placut: Este produsul ideal in materie de contrast ridicat si durabilitate a componentelor sale

Verifica Pretul Acestui Produs

Videoproiectorul are incorporata functia ECO, prin care dvs veti economisi curent si totodata, veti prelungi durata de functionare a lampilor, de exemplu.

Durata de viata a lampii este de aproximativ 10000 de ore, luminozitatea este de 3400 lumeni si rezolutia de 800 x 600.

In momentul in care nu va mai fi folosit si eventual uitati sa il stingeti, datorita functiei ECO AVMute se vas tinge singur dupa un anumit interval de timp


Videoproiector Epson EH-TW650

Videoproiector Epson EH-TW650

  Ce ne-a placut: Are telecomanda, porturi HDMI, VGA, USB si o durata a lampii de 4500 ore

Verifica Pretul Acestui Produs

Este un model portabil de videoproiector, usor de carat si de instalat oriunde veti avea nevoie, fie ca vorba de propriul living ori de o sala de conferinte, calitatea va fi aceeasi, adica una foarte buna.

Foloseste tehnologia 3LCD alaturi de cea FULL HD, avand o afisare de 300 inch, prin care imaginile vor fi clare, culorile se vor vedea foarte bine si luminozitatea va fi de 3100 lumeni.


Cum alegem un videoproiector de calitate


  • Tipuri: Videoproiectoarele pot fi impartite intr-o prima faza in doua categorii si anume: cele portabile si cele neportabile. Putem spune ca in ultimii ani, firmele si chiar persoanele fizice au inceput sa achizitioneze mai des si varianta portabila, insa cele mai des folosite sunt cele neportabile si probabil ca le-ati vazut prin salile de conferinte. Datorita design-ului lor, acestea pot avea o amplasare fixa intr-o camera cum ar fi un amfiteatru de universitate. Faptul ca ele sunt neportabile nu trebuie sa fie neaparat vazut ca un dezavantaj, deoarece aceste aparaturi incorporeaza lampi puternice si au rezolutii foarte bune cum ar fi 4K.

De obicei, videoproiectoarele portabile sunt aparate ceva mai mici, usor de transportat intr-o geanta, insa aceasta miniaturizare a componentelor nu inseamna o performanta la fel de buna ca in cazul aparatelor neportabile, deoarece rezolutia scade, distantele de proiectare la fel, performanta lampilor etc.

  • Luminozitate: Este primul si cel mai important indice de performanta al videoproiectoarelor. Nu vrem sa va bagam in detalii mult prea complexe, insa este important sa stiti ca luminozitatea face referire la densitatea si intensitatea razei de lumina proiectate,adica ea va ajuta sa va dati seama cat de bine sau de rau se vor vedea culorile si contrastul din imaginile proiectate. Luminozitatea trebuie mereu adaptata in functie de locul in care va avea loc proiectia.

Puterea luminozitatii se masoara in ANSI lumeni. Pentru o camera normala, un videoproiector cu o luminozitate cuprinsa intre 2000-2500 ANSI lumeni este indeajuns de puternica si potrivita pentru a reda foarte clar imaginile pana la 6 metri, insa daca veti folosi aparatul intr-o camera mica, atunci culorile vor fi greu de distins, va vor obosi ochii, deci o valoare ca aceasta ar fi mult prea mare. Daca veti proiecta un film de exemplu intr-un parc, veti avea nevoie de 4500 ANSI lumeni

  • Lampa: Este o componenta foarte importanta a videoproiectorului, insa are o durata de viata limitata. Ca sa dublati durata de viata a unei lampi si sa economisiti bani, ati putea opta in prima faza pentru un videoproiector cu functie ECO. Mai nou, producatorii au reusit sa introduca in component videoproiectoarelor LED-urile, care au inlocuit lampile clasice, fiind mult mai durabile si eficiente pe parcursul timpului. In cazul unui astfel de model, lampa va tine cam 20000 de ore.
  • Portabilitate: Aici nu ne vom referi din nou la produse portabile si neportabile, ci vom discuta despre modul de a transmite semnalul catre un videoproiector. Bineinteles, cea mai simpla varianta va fi videoproiectorul wireless, insa pretul de achizitie va fi ceva mai crescut. Totul se realizeaza printr-o conexiune LAN, fara sa mai fie nevoie de cablu de transmisie.
  • Ecranul de proiectie: Probabil ati proiectat pana acum imagini pe un fundal alb, fie ca era un simplu perete ori o panza, insa trebuie sa stiti ca de fapt, o panza de culoare gri este mult mai potrivita, deoarece duce la un contrast mai mare si o calitate mult mai buna a imaginilor proiectate. La fel, dimensiunea ecranului va depinde de spatiul in care se va realiza proiectia. Nu aveti de ce sa cumparati o panza foarte mare, daca o veti folosi intr-o camera mica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.