Cele mai bune stabilizatoare de tensiune

0
472

stabilizator tensiune

Fluctuatiile de tensiune reprezinta mereu o problema cu care ne confruntam si de pe urma careia aparatele nostre pot avea de suferit.

Nimeni nu isi doreste sa se trezeasca cu aparatele electrocasnice din casa arse, pentru ca asta ar insemna foarte multi bani pierduti. Tocmai pentru a evita acest tip de accidente, cel mai bine ar fi sa va indreptati atentia catre un stabilizator de tensiune. Este un produs usor de folosit, foarte eficient si util intr-un spatiu in care exista aparate ce functioneaza prin energie electrica.

El, practic, preia tensiunea de la priza si o regleaza astfel incat, tensiunea de iesire spre aparate sa fie una optima, fara sa le afecteze buna functionare in vreun fel.

In acest articol am detaliat cateva caracteristici esentiale ale stabilizatoarelor de tensiune si v-am oferit si cateva sugestii de produse de calitate.


Top 5 Cele mai bune stabilizatoare de tensiune


AVR nJoy Paladin 1000, 1000VA/500W

stabilizator tensiune

  Ce ne-a placut: Incorporeaza 3 prize universale pentru 3 aparate electrocasnice.

Verifica Pretul Acestui Produs

Rolul principal al acestui stabilizator de tensiune poate fi definit chiar din denumirea produsului. El mentine o tensiune constanta care intra in aparatele electrocasnice si elimina fluctuatiile de tensiune ce pot avea loc deseori, astfel incat aparatele vor fi mereu protejate si nu exista riscul sa se arda.

Dispune de toate tipurile de protectii, la supraincalzire, la sub si supratensiune, supraincarcare etc. Are o capacitate de 500W/1000VA.

Este destinat pastrarii in siguranta a PC-urilor, imprimantelor, televizoarelor etc, fie ca sunt in propria dvs casa ori la birou.


Stabilizator de tensiune SilverCloud, 2000VA, 1200W

stabilizator tensiune

  Ce ne-a placut: Foloseste functia de intarziere a semnalului de iesire.

Verifica Pretul Acestui Produs

Acest stabilizator a fost proiectat astfel incat sa poata proteja dispozitive a caror valoare de consum totala (toate valorile dispozitivelor adunate la un loc) este de 1200 W.

La intrare, stabilizatorul este alimentat cu o tensiune cuprinsa intre 140V-260 V, iar la iesire tensiunea este constanta, de 220 V, prin doua prize atasate aparatului.

Pe suprafata stabilizatorului veti vedea ca are si display unde puteti urmari exact ce se intampla cu aparatura dvs din casa/birou si cum evolueaza fluctuatiile de tensiune.

Dispozitivul este dotat cu toate protectiile necesare, astfel incat datorita lui toata aparatura din casa dvs sa fie in siguranta.


AVR nJoy Akin 2000, 2000VA/1600W

AVR nJoy Akin 2000

  Ce ne-a placut: Puteti vedea in timp real ce se intampla cu tensiunea ce intra in aparate, datorita display-ului incorporat in stabilizator.

Verifica Pretul Acestui Produs

Si acest produs dispune de functia de intarziere la pornire, adica asteapta pana la 2 minute, inainte sa efectueze reglajele necesare si sa transmita tensiunea optima catre aparatele cuplate la el.

De asemenea, are 2 prize Schuko prin care puteti conecta 2 dispozitive.
Este considerat un aparat versatile,tocmai pentru ca se adapteaza usor nivelurilor de tensiune ale mai multor tipuri de aparate.

Acum, puteti selecta chiar dvs ce tensiune de intrare doriti pentru echipamente mai sensibile si de asemenea, ce tensiune doriti pentru aparatele cu motor de curent alternativ cum sunt frigiderele.


Stabilizator de tensiune cu servo motor 1000VA, Well

1000VA, Well

  Ce ne-a placut: Este un stabilizator monofazic cu putere de 600 W, special conceput pentru electrocasnice mici si medii.

Verifica Pretul Acestui Produs

Acest produs prezinta protectiile standard cum ar fi cele de supraincalzire/scurtcircuit etc, astfel incat aparatura din casa/birou va fi protejata, la fel si casa in care locuiti si familia dvs, pentru ca de la curent electric se poate intampla o tragedie.

Este un produs cu servomotor, cu marja de eroare mica, iar puterea sa reala este de 600 W adica 1000VA, indeajuns de mare pentru a face fata aparatelor electrocasnice clasice: TV, frigider, cuptor cu microunde etc.

Are un nivel de zgomot mic, de 50 dB, insa nu prea rezista la umiditate, asa ca ati face bine s ail montati undeva mai sus de nivelul solului.


Stabilizator de tensiune Electropower EP-SVC-5000VA

Electropower EP-SVC-5000VA

  Ce ne-a placut: Este un stabilizator cu servomotor cu o marja de eroare foarte mica.

Verifica Pretul Acestui Produs

Aparatul are o putere reala de 4000W si functioneaza pe baza de servomotor.
El lucreaza constant pentru a mentine o buna valoare a tensiunii pentru aparatele conectate la el.

Este un aparat compact, fiabil, performant, care are un raport calitate-pret foarte bun si veti vedea pe parcurs ca investitia a meritat.

Indiferent de valoarea care intra in aparat, el transmite catre aparatele dvs o tensiune de doar 220-230 V, fiind ideala pentru o centrala termica/frigider/masina de spalat etc.
Are toate tipurile de protectii integrate, afisaj digital si buton on/off.


Cum alegem un stabilizator de tensiune ideal


Tipuri:

Pe piata veti gasi mai multe tipuri de stabilizatoare de tensiune, deoarece au fost proiectate pentru a fi categorisite, adica exista stabilizatoare de tensiune pentru anumite grupuri de electrocasnice si dispozitive in parte. De exemplu, veti gasi stabilizatoare de tensiune pentru frigidere, pentru masini de spalat, dar si pentru intreaga retea electrica. In functie de ce nevoi aveti dvs, puteti alege produsul optim.

De asemenea, in functie de tehnologia folosita exista stabilizatoare de tensiune cu transformator si cu servomotor. Un alt criteriu de selectie ar fi legat de plaja de valori de tensiune si anume exista stabilizatoare trifazice, care au tensiunea de iesire cuprisa intre 380V-400V si exista stabilizatoare monofazice cu valori intre 220V-240V.

Stabilizatorul de tensiune cu transformator este destinat utilizatorilor mai mici, adica pentru un PC, cuptor cu microunde etc., iar puterea sa trebuie sa fie mai mare decat puterea aparatelor pe care le protejeaza cu 1,5-2 V.

Stabilizatorul de tensiune cu servomotor are o marja de eroare mai mica si regleaza constant tensiunea. Este destinat produselor ce sunt mari consumatoare de energie cum ar fi o centrala electrica, masina de spalat, iar puterea sa trebuie sa fie mai mare decat a dispozitivelor protejate cu 2-3 V. Acest tip de stabilizator este superior celuilalt cu transformator, este mai fiabil si mai eficient, insa si pretul creste ceva mai mult.

Capacitate: 

Este foarte important acest aspect, deoarece trebuie sa fiti atenti la capacitatea pe care o are stabilizatorul ales. Va spunem si de ce. Capacitatea unui stabilizator trebuie sa fie mai mare decat toate aparatele care sunt conectate la el, doar in aceste conditii el va fi eficient si util. Asadar, ganditi-va foarte bine la puterea aparatelor pe care le doriti “protejate”, faceti un mic calcul si apoi cautati stabilizatorul potrivit. Cel mai bine folositi urmatoarea formula matematica: W=VA x pf, unde pf este factorul de putere.

Protectii: 

Pot exista momente de supraincarcare sau supratensiune si pentru ca aparatele sa nu aiba de suferit de pe urma acestor posibile evenimente, cele mai bune stabilizatoare au protectii. De asemenea, un alt factor ce v-ar putea ajuta foarte mult este display-ul stabilizatorului, unde veti putea vedea exact ce se intampla cu fluctuatiile de tensiune care intra si ies din aparate.

Functii:

In cazul unei pene de curent, un stabilizator performant va fi capabil sa regleze timpul de pornire al aparatelor conectate la el si va face asta prin intermediul functiei de intarziere la pornire, astfel nu se va mai resimti deloc pana de curent, iar aparatele nu vor fi afectate in niciun fel. La fel de bun ar fi si un comutator la tensiunea de intrare instalat pe stabilizator.

Montarea: 

Exista stabilizatoare ce pot fi lasate pe podea, dar sfatul nostru ar fi sa optati pentru cele ce se monteaza pe perete, pentru a fi cat mai ferit de umezeala si apa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.