Cele mai bune sobe pe gaz in 2021

0
212

soba pe gaz

Cum e vorba straveche “ vara ne facem sanie si iarna caruta”, asa ati putea si dvs sa va ganditi daca soba pe gaz ar putea fi o alternativa buna de a va incalzi la iarna.

Trebuie inteles ca aceste sobe sunt fiabile, usor de folosit, eficiente, si pot fi gasite la preturi destul de convenabile.

Important este ca mai inainte de a achizitiona o soba pe gaz, sa cunoasteti cat mai multe informatii despre acest tip de produse, astfel incat sa luati o decizie informata si corecta.


Top 5 Cele mai bune sobe pe gaz


Soba gaz si electric Hausberg HB 1020

soba pe gaz si electric

  Ce ne-a placut: Are putere mare de 4.2 kW, ceea ce inseamna ca este potrivita pentru camere generoase ca dimensiuni.

Verifica Pretul Acestui Produs

Este o soba foarte buna datorita caracteristicilor sale, cat si a pretului foarte accesibil. Pe langa acesti doi factori pozitivi, se adauga si puterea sa mare care poate incalzi o camera generoasa ca dimensiuni.

Calitatea germana este recunoscuta si prin sistemul sau de dubla alimentare care fac din aceasta soba un produs foarte eficient si fiabil.

Functioneaza atat cu gaz, cat si pe curent. Are 3 trepte diferite si daca la gaz stim ca cea mai mare este de 4.2 kW, la curent electric valorile sunt cuprinse intre 400 si 1200 W.Are grilaj care ofera siguranta in plus.


Soba pe gaz TESY LD 168D

soba gaz si electric

  Ce ne-a placut: Se opreste automat gazul in momentul in care soba sesizeaza nereguli.

Verifica Pretul Acestui Produs

Componentele acestei sobe pe gaz sunt realizate din ceramica, un material rezistent si durabil la temperaturi ridicate.

Design-ul sobei este unul ergonomic, avand incluse manere si rotite care fac mai usoara mutarea ei dintr-o camera in alta. Grilajul face si el parte din design, fiind totodata si un element de siguranta.

Are 3 panouri ceramice care se incalzesc si emana caldura necesara pentru o camera mare. Puterea este de 4200 W, capacitate ce poate incalzi pana la 40 mp. Gazul este oprit automat daca sunt sesizate nereguli la functioneaza sobei.


Soba mobila , alimentare cu gaz GPL si curent electric

soba gaz si electric

  Ce ne-a placut: Are 2 sisteme de functionare: GPL si curent electric.

Verifica Pretul Acestui Produs

Avantajul acestui produs este ca are doua sisteme de functionare adica prin GPL si pe curent electric, astfel ca dvs va puteti alege varianta optima pentru costuri mai reduse si rezultate cat mai bune.

Are putere mare de 4.2 kW, ce are capacitatea de a incalzi pana la 30-40 mp. Este o soba mobile, de 9.5 kg, usor de mutat in orice camera doriti sa incalziti aerul.

Dispune de protectie la suprasarcina electrica si la supraincalzire. In pachet aveti inclus furtunul si regulatorul pentru gaze.


Soba ovala pe gaz GPL TMC Blue Belle Chic

soba pe gaz

  Ce ne-a placut: Este compacta si ocupa putin spatiu in camera.

Verifica Pretul Acestui Produs

Este o soba cu flacara deschisa, care cucereste prin design-ul sau inovativ, modern, ce poate fi integrat cu brio in orice camera. Totodata, rotile incluse va permite o circulatie usoara prin casa.

Este un produs recomandat pentru incaperi de pana in 35 mp. Cilindrul este ascuns intr-un compartiment inchis cu o usa. Nu exista niciun fel de risc, soba fiind certificata si construita in asa fel incat sa nu puna nimic in pericol.

Mai trebuie mentionat totodata ca datorita design-ului compact, aceasta soba ocupa putin spatiu in camera.


Convector pe gaz Lampart Gala Elegance 50 PP

soba pe gaz

  Ce ne-a placut: Este un produs cu putere mare de 5.5 kW.

Verifica Pretul Acestui Produs

Poate incalzi camere de pana la 100 mc, asta inseamna aproximativ 30-35 mp.
Are putere de 5.5 kW, asadar este o soba pe gaz foarte eficienta.

Ce ne place foarte mult la aceasta soba tip convertor e complexitatea ei. Are thermostat, protectie la supraincalzire, indicator luminos de functionare etc.

Este un produs sigur, deci nu este nevoie sa il paziti in timpul functionarii. Nu pune in pericol pe nimeni, mai ales pe cei mici care se joaca pe langa soba.


Cum alegem o soba pe gaz de calitate


Putere:  Este evident ca o soba mai puternica va incalzi mai repede si mai bine o camera. Trebuie sa tineti cont in primul rand de suprafata camerei in care veti amplasa soba pe gaz. Ea va influenta direct puterea sobei. Sa va dam un exemplu concret: o putere de 2 kW poate fi suficienta pentru o suprafata de 22 mp si un volum de 55 mc.

De aici valorile pot creste direct proportional cu suprafata camerei ce urmeaza a fi incalzite. Sunt valori valabile pentru sobe pe gaz, insa daca veti opta pentru o varianta mixta, atunci cu 2 kW veti face fata foarte bine intr-o suprafata de 40 mp.

Capacitate de incalzire:  Energia termica a unei sobe pe gaz este masurata printr-un indice numit BTU. Valoarea acestui indice va depinde si de nevoile dvs, cat si de suprafata pe care urmeaza sa o incalzeasca soba. Este unul dintre cele mai importante criterii atunci cand achizitionati o astfel de soba. Va sfatuim sa luati mereu in calcul suprafata in metri patrati a camerei/camerelor pe care urmeaza sa le incalziti.

Va putem oferi cateva valori orientative, insa le numi asa tocmai pentru ca exista si alti factori care influenteaza incalzirea unei camere, cum ar fi izolatia camerei, geamurile deschise frecvent, circulatia prin camere etc. Cum este construita camera in sine, grosimea peretilor, pardoseala, pozitionarea ei vor influenta incalzirea acesteia. O valoare orientativa asadar de 35.000 BTU este suficienta pentru a incalzi aproximativ 90-95 mp, daca tineti cont de factorii despre care am discutat anterior.

Tipuri de ventilatie:  Pentru ca atmosfera din camera sa nu fie incarcata de reziduuri, ele trebuie evacuate cu ajutorul ventilatiei. Ventilatia poate fi directa sau indirecta. Sa vedem ce particularitati prezinta fiecare tip in parte. Ventilatia directa: Poate fi regasita la sobele ce folosesc flacara deschisa. Reziduurile vor fi emanate in aer, insa cu o buna aerisire a camerei, nu va fi niciun risc. Daca optati pentru o soba ce functioneaza cu gaz metan, nu aveti niciun risc si nici pierdeti de caldura.

Daca vreti o soba cu GPL, ar trebui sa stiti ca e posibil sa apara mucegaiul pe pereti, deoarece arderea gazului conduce la eliberare si unor vapori de apa implicit in aer care pot duce la aparitia mucegaiului. Totodata, daca camera este destul de mare, nu alegeti soba cu GPL. Un maxim de 40.000 BTU pentru living si 10.000 BTU pentru dormitor e tocmai bun.

Ventilatie indirecta: Au o componenta in plus si anume cosul de evacuare. Trebuie sa faceti o gaura in perete sau in tavan pentru a scoate cosul de evacuare, deci probabil va fi nevoie de un specialist. Evacuarea orizontala este buna pentru cine locuieste la bloc, iar cea verticala pentru case.

Siguranta:  Masurile de siguranta trebuie luate atat de producatorul sobei pe gaz, cat si de dvs. Curatati filtrele periodic, mai ales pentru sobele ce folosesc gaz metan. Alegeti produse ce au incluse sisteme de detectare a concentratiei de CO2 din aer sau a nivelului de oxygen. O soba ce are grilaj va fi mult mai sigura, mai ales pentru cei mici.

Alimentare:  Asadar, exista sobe ce folosesc gaz metan, GPL sau sunt mixte adica folosesc un anumit tip de gaz si totodata, curent electric. Astfel, puteti vedea exact ce metode e mai potrivita pentru dvs. Putem sa va spunem doar ca o soba pe gaz va fi mereu rentabila si eficienta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.