Daca bugetul nu va permite sa aveti un semineu clasic in casa dvs, nu trebuie sa va faceti griji, deoarece un semineu electric indeplineste aceleasi functii, plus ca este un produs sigur si mult mai accesibil ca pret.
Pe langa imaginea idilica pe care o ofera flacara 3D a semineului, el emana si caldura in camera, fiind un produs usor de folosit si de instalat. Se alimenteaza printr-o priza normala si in functie de complexitatea sa va poate oferi o multitudine de functii.
Mai jos am detaliat toate caracteristicile de calitate ale unui semineu electric si v-am oferit si cateva sugestii de produse.
Top 5 Cele mai bune semineuri electrice
Semineu electric de perete TESY WEF200SRELW
Ce ne-a placut: Puteti seta intensitatea luminii pentru flacara semineului.
Verifica Pretul Acestui Produs
Acest semineu poate fi montat cu usurinta pe perete si va arata exact ca un televizor, avand un design minimalist, sofisticat, cu linii curbate.
Rolul principal al semineului este de a oferi caldura in camera dvs, functionand pe baza de rezistenta electrica si aeroterma foarte silentioasa, cu o putere ce poate fi modificata de la 1000 W la 2000W.
Toate setarile functiilor se pot face din telecomanda, iar prin intermediul display-ului veti vedea ce modificari au loc mai exact. Semineul include termostat reglabil, cat si timer.
Focar semineu electric incorporabil TAGU PowerFlame
Ce ne-a placut: Puteti economisi spatiu in camera, deoarece semineul poate fi incastrat in perete.
Verifica Pretul Acestui Produs
Acest semineu a fost creat in asa fel incat sa poata fi incorporat in piese de mobilier, rame de semineu ori simplu- in perete.
Va ajuta sa faceti economie de spatiu in camera si totodata, va avea si un aspect modern, oferind o imagine frumoasa pe toata durata functionarii sale.
Are inclus temporizator si becuri LED, pentru ca facturile dvs de curent sa nu fie mari.
Puteti incalzi o camera care are pana la 37 mp, semineul avand inclusa in interiorul sau o aeroterma. Are putere de 1500 W si se opreste automat daca detecteaza vreun geam deschis in incapere.
Semineu ClassicFlame Newcastle de colt/perete
Ce ne-a placut: Veti avea la dispozitie 125 de combinatii de flacara.
Verifica Pretul Acestui Produs
Incalzirea cu ajutorul acestui semineu electric se va face pe baza de radiatii infrarosii, adica vor fi incalzite si obiectele din camera, nu doar aerul. Aceasta modalitate face ca toata caldura sa se pastreze pentru mai mult timp in casa, comparativ cu șemineuri traditionale. Are o putere de 2000 W.
Dispune de telecomanda, afisaj digital si timer, unde veti putea regla exact cat doriti sa functioneze semineul.
De asemenea, flacara are si sunet, iar pe langa asta are si intensitate a luminii reglabila si peste 125 de combinatii de culori.
Semineu Lisabona alb – cu focar electric 3D
Ce ne-a placut: Foloseste cele mai avansate tehnologii in materie de flacara 3D.
Verifica Pretul Acestui Produs
Acest semineu se remarca in primul rand prin realismul de care da dovada in ceea ce priveste flacara sa, dar si sunetele.
Se alimenteaza printr-o priza normala cu impamantare, nu necesita cos de fum sau aerisire. Functioneaza pe baza de aeroterma silentioasa, care are inclus si thermostat reglabil.
Toate setarile se vor face din telecomanda. Are o putere de 1500 W, iar raportul calitate-pret este unul foarte bun, acest brand dand dovada mereu de professionalism si calitate a produselor.
Semineu Fieldstone – cu focar electric 3D Dimplex
Ce ne-a placut: Este un produs ecologic, realizat in asa fel incat sa nu polueze atmosfera in niciun fel.
Verifica Pretul Acestui Produs
Ganditi-va doar cum ar fi sa aveti in casa dvs un astfel de semineu. Nu ar fi minunat?
Design-ul sau este unul rustic cumva, foarte realist, iar decorul este realizat foarte atent, astfel incat el chiar sa para un semineu clasic.
La fel de reala pare si flacara sa, unde bustenii sunt realizati dupa mulaje de lemn natural, pe langa asta sunt introduse si LED-uri, pentru a fi create imaginea de jar. Flacara poate functiona in orice anotimp si nu e necesar sa fie pornita odata cu caldura.
Puterea maxima este de 2200 W si poate incalzi pana la 110 metri cubi.
Montajul se face rapid, semineul conectandu-se la o priza normal si functionand fara probleme.
Cum alegem un semineu electric de calitate
Tehnologie folosita:
Vom vorbi despre 3 tipuri de șemineuri care se diferentiaza intre ele prin tehnologia de generare a caldurii pe care o folosesc. Exista modele cu ventilator, modele radiante si modele ce contin element ceramic.
Daca doriti un semineu electric pentru camere ceva mai mici spre medii, puteti opta pentru un produs cu ventilator, care, de altfel, este si cel mai apreciat de pe piata la ora actuala si asta pentru ca genereaza si imprastie caldura mai rapid si pe o suprafata medie adica undeva pana in 37 mp. Practic, in design-ul semineului sunt introduse niste aeroterme, care isi fac foarte bine treaba raspandind aer cald in camera.
Un pret bun, dar si un nivel ridicat de eficienta au si șemineele radiante, ce functioneaza pe baza de radiatii cu infrarosu, prin care vor incalzi obiectele din camera, si nu aerul. Sunt produse asemanatoare cu aerotermele tip panouri pe care le mai vedeti puse pe pereti si au dimensiuni mai mari.
Sunt adresate spatiilor ceva mai mari, caldura nu se pierde, deoarece este receptionata direct de corpul uman si de obiectele din camera, iar factura dvs de curent va fi una foarte buna. Aveti grija, insa, unde pozitionati un astfel de semineu radiant. Modelele cu element ceramic sunt ceva mai scumpe, insa foarte eficiente, le veti gasi avand dimensiuni mai mici decat cele conventionale si include, de asemenea, un ventilator.
Putere:
La cele mai multe produse de pe piata veti gasi un interval de putere cuprins intre 1.4 si 2kW. Daca va hotarati sa folositi semineul doar pe post de obiect decorativ, atunci nu ar trebui sa va intereseze prea mult puterea sa, insa nu se stie niciodata cand veti avea nevoie de caldura si trebuie sa cunoasteti si acest aspect.
Ideea principal este ca pentru fiecare metru patrat de suprafata incalzita veti avea nevoie de 100 de wati, daca are izolatie de nivel mediu, 125W daca este slab izolata si 75W pentru o izolatie completa si eficienta a casei/camerei dvs. Sa zicem ca pentru o camera de dimensiuni mici veti avea nevoie de un semineu cu putere de pana la 1400 W, iar pentru camerele medii spre mari veti avea nevoie de un produs cu putere de pana la 2200 W.
Design:
Este important si acest aspect, deoarece un semineu bine lucrat si cu un design sofisticat, va complete cu brio imaginea camerei in care este amplasat. Șemineele pot fi incorporabile, freestanding sau suspendabile si ramane la latitudinea dvs ce model preferati in functie de spatiul pe care il detineti. Stilul in care este creat semineul poate varia, asadar veti gasi șeminee realizate intr-un stil mai modern, cu linii drepte, fara prea multe detalii, ori baroc, vintage, elegant etc.
Dimensiuni:
Acest aspect conteaza din doua puncte de vedere: primul face referire la imaginea flacarii, cat de mare doriti sa se vada si sa va incante privirea si al doilea se refera la spatiul efectiv in care veti amplasa semineul. De obicei, șemineurile electrice au o diagonala cuprinsa intre 50-200 cm si pot fi de tip portret, inalte; patrate ori liniare (mai lungi).
Functii:
Veti putea regla nivelul flacarii separat de nivelul caldurii, de asemenea la unele modele puteti schimba culorile, intensitatea luminii, nivelul sunetelor etc. Va recomandam sa cautati șemineuri care au thermostat reglabil si timer, de asemenea o telecomanda v-ar ajuta foarte mult. Nu uitati si de protectia la supraincalzire.
Am înțeles de la profu’ de română că pluralul de la „șemineu” e „șemineuri”, nicidecum șeminee! Vă rog să modificați!