Cele mai bune panouri radiante in 2021

0
1222

panouri radiante

In sezoanele racoroase oricine doreste sa aiba o casa bine incalzita, totul sa fie in perfecta armonie si sa nu aiba nicio grija in punct de vedere al sistemului de incalzire. Va putem garanta ca odata ce va ganditi la ideea unor panouri radiante, viata dvs s-ar putea schimba si ar deveni mult mai usoara si placuta, mai ales pe timpul iernii.

Panourile radiante sunt variante fiabile, eficiente, si potrivite pentru case, care pe langa caldura, isi doresc si un strop de modernitate. Daca nu va doriti o centrala termica sau pur si simplu nu dispuneti de un buget prea mare, atunci panourile radiante pot fi o alternative foarte buna.

In articolul de astazi vom incerca sa exploram caracteristicile de calitate ale acestor produse, combinate cu cateva sfaturi, care speram sa va convinga de utilitatea acestor dispozitive.


Top 5 Cele mai bune panouri radiante


Panou de incalzire din sticla ZLN-1419

Panou de incalzire din sticla ZLN-1419

  Ce ne-a placut: : Dispune de thermostat cu senzor electric.

Verifica Pretul Acestui Produs

Acest panou radiant din sticla are un design elegant, compact, usor de integrat in orice incapere. Veti vedea ca in partea dreapta are un panou de comanda, de unde puteti face setarile dorite, astfel incat sa puteti beneficia si de avantajele pe care vi le ofera de exemplu timerul, termostatul etc.

Totodata, dispune de siguranta la supraincalzire, iar in momentul in care temperatura ambientala ajunge la valoarea dorita de dvs, el se opreste automat si reporneste cand aceasta scade. El are totodata o putere de 1500 W si incalzeste pana la 15 mp.


Panou radiant infrarosu Ensa P750E

Panou radiant infrarosu Ensa P750E

  Ce ne-a placut: Se poate combina cu inca 2 panouri, pentru a alcatui o retea de panouri radiante, cu eficienta crescuta.

Verifica Pretul Acestui Produs

Panoul electric se foloseste de ambele tipuri de incalzire si anume prin convectie, dar si radianta si are o capacitate de 750 W. Este un produs potrivit pt suprafete de pana la 15 mp.

In ceea ce priveste functiile pe care le detine, printre acestea se numara timerul, termostatul reglabil, protectie la supraincalzie, touchscreen etc.

Materialul carcasei este realizat dintr-un metal rezistent care face totusi ca intreg corpul sa nu fie unul greoi si imposibil de montat pe perete, avand 10 kg, si putand si montat si pe perete.


Panou Radialight Dual Therm KLIMA 7

Panou Radialight Dual Therm KLIMA 7

  Ce ne-a placut: Foloseste tehnologii avansate precum cel de fereastra deschisa.

Verifica Pretul Acestui Produs

Atunci cand fereastra este deschisa in camera/birou, panoul intra in modul de stand by pentru a nu consuma energie degeaba si reporneste abia cand fereastra este inchisa si resimte temperatura ambientala scazuta sub cea setata de dvs.

Are si un panou de comanda mai micut, de unde puteti seta timerul, regla termostatul, il puteti porni sau inchide, puteti vedea consumul lui, fiind un produs inteligent si efficient.

De asemenea, se poate monta pe perete, cam la 30 cm de podea, avand doar 6.7 kg, poate incalzi o suprafata de pana la 11-12 mp si are o putere de 750 W. Este un panou dotat complet, cu protectiile si functiile aferente, care fac din el un produs de top.


Panou Radiant Dragus 1100w

Panou Radiant Dragus 1100w

  Ce ne-a placut: Poate fi folosit atat pe post de panou radiant, cat si pe post de tablou.

Verifica Pretul Acestui Produs

Modalitatea de incalzire a acestui panou este precum cea a Soarelui, adica incalzeste obiectele din incapere, iar acea caldura va fi transmisa ulterior catre aerul din camera. Gradul de umiditate din camera se va mentine la parametri optimi in timp ce veti folosi aceste produse.

Aparatul are o putere de 1100 W, poate incalzi o suprafata cuprinsa intre 15-20 mp si are o greutate de 9 kg, astfel ca poate fi amplasat si pe perete.

Este un panou cu infrarosu care se incalzeste in circa 5-10 minute, insa daca doriti temperaturi mai mari, lasati-l sa actioneze ceva mai mult timp, pentru a avea timp sa emane radiatiile electromagnetice catre obiectele din camera.


Panou Radialight Dual Therm KLIMA 15

Panou Radialight Dual Therm KLIMA 15

  Ce ne-a placut: Dispune de functie dubla, adica de cea de convector, dar si de panou radiant cu infrarosu, pentru un nivel mai ridicat de incalzire.

Verifica Pretul Acestui Produs

Datorita puterii sale mari de 1500 W, poate incalzi o suprafata de pana la 50 mp. Pentru a beneficia de consum minim si de un nivel maxim de eficienta, puteti programa saptamanal acest produs si totodata, el va afisa consumul dvs, astfel incat sa va calculati bugetul cand va trebui sa platiti facturile.

Va garantam ca veti avea un consum de energie minim, deoarece si acest panou are functia de “fereastra deschisa”, la fel si protectii pentru inghet, supraincalzire, timer, thermostat etc.


Cum alegem un panou radiant de calitate


  • Tip de incalzire: Asadar, vom incepe treptat cu primul criteriu care stabileste tipul de incalzire pentru casa dvs. Incalzirea poate fi de doua feluri: radianta sau prin convectie termica. Panourile radiante folosesc un principiu de incalzire asemanator cu cel al Soarelui, am putea spune, deoarece emisia de radiatie in infrarosu va incalzi spatiul. Acest radiatii electromagnetice nu va vor afecta pe dvs, ele avand scopul de a incalzi obiectele din camera, astfel incat ele sa iradieze ulterior caldura in aer.

Daca ati crede ca aceste radiatii va afecteaza, ei bine, trebuie sa stiti ca din contra, acestea chiar ajuta la mentinerea unei bune circulatii sangvine, la reglarea echilibrului termic etc. Umiditatea din camera se pastreaza si ea la standard normale, fara sa aiba fluctuatii prea mari, care va pot afecta. Un produs bun va folosi o combinatie intre cele doua tipuri de incalzire, in proportii de 90% radiatii si 10% convectie termica. Exista, insa, si produse care functioneaza 90% prin convectie termica.

  • Capacitate: Inainte de a achizitiona panouri radiante pt casa dvs, masurati spatiile pe care doriti sa le incalziti, pentru a stii exact carei suprafete va fi nevoie sa ii faca panourile si cat de puternice ar trebui sa fie ele. Daca doriti sa incalziti toata casa cu ajutorul acestor dispozitive, va trebui sa cumparati cel putin unul pentru fiecare camera. Investitia poate fi una consistenta si tocmai de aceea, trebuie sa stiti exact de ce aveti nevoie, ce capacitate sa aiba, pentru cati mp sunt destinate etc.
    Panourile trebuie montate strategic, pe tavan sau pereti, astfel incat radiatiile sa “acapareze” obiectele din camera si astfel sa se emane caldura. Cu o putere moderata, dar cu o suprafata extinsa, radiatiile vor fi distribuite eficient in toata casa/camera/biroul.
  • Randament: Randamentul se masoara prin puterea panoului si prin dimensiunile acestuia. Cu cat sunt mai in echilibru acesti doi indicatori, cu atat randamentul va fi mai mare. Pentru spatii mai mici de 50 mp, va sfatuim sa alegeti panouri cu puteri moderate spre mici, insa cu dimensiuni mai mari, astfel incat raportul consum-eficienta sa fie cat mai bun. Pentru o casa cu suprafata moderata, o valoare de 1000 W a panourilor este tocmai buna, insa pentru spatii mai mari adica birouri, fabrici, magazine etc alegeti produse cu putere de 1500-2000 W.Laturile lor trebuie sa aiba cel putin 100×40 cm ca sa fie optime.
  • Rezistenta: O veti gasi fabricata din diverse materiale cum ar fi: argintul, ceramica, aluminiu. Aluminiul este varianta acceptata si dorita de cei mai multi consumatori cu buget limitat, fiind un material rezistent in timp, care nu necesita ingrijire foarte mare.
    Cei care au, insa, un buget mai mare si doresc sa sa asigure ca produsele vor avea garantie pana la 10 ani, opteaza pentru rezistenta realizata din ceramica cu invelis din cristale minerale, cu durabilitate nemaipomenita. La panourile radiante tip plasma, rezistenta va fi sigur din ceramica ori din argint, asadar va trebui sa investiti ceva mai mult, dar macar sunt produse de calitate, rezistente in timp si foarte eficiente.
  • Functii: Printre functii se numara: reglajul in trepte a puterii oferite, implicit a capacitatii de incalzire, thermostat reglabil, panoul de control, telecomanda etc. Termostatul, de exemplu, este o functie obligatorie pentru produsele moderne aparute pe piata, deoarece va porni sau va opri aparatul in functie de temperatura ambientala din camera sau in cazul in care exista o defectiune.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.