Acasă PC si Periferice Cele mai bune monitoare 4K in 2021

Cele mai bune monitoare 4K in 2021

0

monitoare 4K

Nu toți clienții vor fi mereu informați ori vor știi ce înseamnă toate specificațiile unui monitor 4K, mai ales ca unii producatori folosesc o terminologie futuristica pentru a explica concepte de-a dreptul simple. De aceea este bine să aveți câteva informații de bază și mai ales, să cunoașteți scopul pentru care doriți să achiziționați un anumit tip de monitor.

La fel de important este și bugetul de care dispuneți, cât și tipul calculatorului la care doriți să folosiți monitorul respectiv. Un monitor 4K vă poate ușura munca foarte mult, fie că îl folosiți în scop profesional, fie că doriți sa il folositi pentru divertisment.

Caracteristicile unui monitor 4K:

Diagonala: Diagonala ecranului este una dintre principalele caracteristici ale unui monitor, dacă nu, cea mai importantă. Aceasta trebuie luată în considerare și în funcție de scopul clientului, daca este unul profesional, adică dacă acel monitor va fi folosit în scopul unui business, de exemplu pentru editări video, ori va fi cumpărat doar pentru a viziona seriale pe un ecran mai mare.

De regulă, cu cât este mai mare un ecran, cu atât este mai mare. Dimensiunea recomandată este de 24 inch+. Acest spațiu mai mare poate ajuta utilizatorul să aibă o vedere de ansamblu mult mai bună, fără să fie nevoit să iasă mereu dintr-o fereastra în alta.

De asemenea, rezoluția a crescut, iar dimensiunea pixelilor a scăzut, ceea ce înseamnă că imaginile nu mai apar pixelate dacă sunt privite de foarte aproape. Pixelii au scăzut atât de mult, încât au devenit greu de sesizat cu ochiul liber.

Rezoluția maximă: A doua cea mai importanta caracteristică este rezoluția, exprimată în pixeli pe orizontală, ori pe verticală. În momentul de față, cea mai populară rezoluție este cea HD, adică 1366 x 768 pixeli, iar cea  mai mare rezoluție uzuală, care începe să fie din ce în ce mai vânată este 4K sau Ultra HD, adică are nu mai puțin de 3840 x 2160 pixeli. Aspectul imaginii este, de asemenea, unul WIDE.

La fel ca la diagonală, cu cât rezoluția este mai mare, cu atât imaginile se văd mai clare, mai detaliate, însă important este si PC-ul pe care îl are utilizatorul și dacă acesta face față caracteristicilor monitorului. Dacă se opteaza pentru un monitor ULTRA HD, atunci trebuie să se aibă în vedere și modelul calculatorului. Automat, pentru gaming, de exemplu, este nevoie de un calculator extreme de bun, iar bugetul trebuie să fie unul generos.

Contrast: Este important în măsura în care monitorul nu trebuie să scadă calitatea imaginilor, ci să o crească și spunem asta pentru că vorbim despre capacitatea monitorului de a afișa nuanțe distincte, de la cele mai întunecate până la cele mai luminoase, astfel încât detaliile imaginilor să nu se piardă, așadar ele ar trebui să fie cât mai clare.

Un monitor bun trebuie să aibă puterea de a afișa nuanțele exacte, negrul să fie negru și nu să apară gri, așa cum este afișat de obicei în cazul monitoarelor slabe. Contrastul este poate important atunci când achiziționăm un monitor pentru editare foto/video.

Unghiul de vizibilitate: Se referă de fapt la unghiurile din care imaginile se văd clar. Verificați și acest aspect înainte de a achiziționa un monitor. Priviți imaginile și din lateral și o să puteți observa daca acea imagine este clară doar privită din față sau dacă își păstrează proprietățile și privită din alte unghiuri.

Top 3 Cele mai bune monitoare 4K


Monitor LED VA Samsung 31.5″ 4K UHD

  Avantaje:

 • Asigură o imagine clară, indiferent de poziția din care este privită, datorită unghiului mare de vizionare
 • Consum redus de energie
 • Panou ultrasubtire de 10 mm

  Dezavantaje:

 • Nu vine la pachet cu un cablu HDMI

Verifica Pretul Acestui Produs

Este un monitor care are un profil incredibil de subțire și design elegant. Modul Eye Saver reduce oboseala ochilor și oferă o experiență vizuală mult mai bună. Prin acest modul este redusă practic emisia de lumină albastră, care stimulează de obicei retina mai mult decât o fac alte culori.

Mai trebuie sa mentionam ca unghiul de vizionare este unul foarte larg, de 178° și asigură o imagine clară și detaliată indiferent de poziția din care priviți. Asta il face perfect pentru vizionarea de clipuri si filme in Full HD.


Monitor LED Dell 23.8″ Wide 4K Ultra HD

  Avantaje:

 • Are multe setări legate de culori, imagine, claritate impecabilă, luminozitate
 • Este solid
 • Are cablu DVI
 • Reglabil pe înalțime

  Dezavantaje:

 • Blackbleed prea pronunțat
 • IPS glow pronunțat
 • Nu are card reader

Verifica Pretul Acestui Produs

Ecranul de 24 inchi, retroiluminat cu LED-uri și cu o rezoluție clară face ca imaginile să prindă viață! Rezolutia extrem de clară, de 1.920 x 1.200, cu un raport de aspect de 16:10, specific ecranelor late, astfel încât nu veți pierde spațiu pe ecran numai pentru că aplicațiile dumneavoastră particularizate acceptă alte rezoluții.

Acest monitor deține totodata o capacitate mare de reglare, conectivitate imediată, adaptabilitate și flexibilitate maximă. Asta il recomanda ca fiind un clar performer in aceasta clasa, mai ales datorita versatilitatii sale deosebite si design-ului impresionant.


Monitor curbat LED VA Philips 40″ 4K Ultra HD

  Avantaje:

 • Culori incredibile
 • Are funcția PiP
 • Este potrivit atât pentru jocuri, cât și pentru office
 • Unghiuri de vizibiltate bune

  Dezavantaje:

 • Calitatea boxelor integrate
 • O idee cam butucanos

Verifica Pretul Acestui Produs

Afisajele IPS utilizeaza o tehnologie avansata care va ofera unghiuri extralargi de vizionare de 178/178 de grade, facand posibila vizualizarea din aproape orice unghi a afisajului. SmartImage este o tehnologie Philips, care analizează practice conținutul și oferă diferite posibilități de optimizare a acestuia, de asemenea permite selectarea diferitor moduri precum birou, fotografie, joc, film etc.

Datorita faptului ca acest monitor beneficiaza de un design curbat, el asigură eliminarea oboselii ochilor prin tehnologia fara scintilații. Totodata, el iese in evidenta prin design-ul sau practic care va ofera posibilitatea sa vizionati clipuri si filme din orice unghi cu aceeasi usurinta.


Recomandat de echipa Examinat.ro:

Monitor IPS LED Dell UltraSharp 27″ 4K UHD

  Avantaje:

  Dezavantaje:

Verifica Pretul Acestui Produs

În ciuda prețului mai ridicat, acest monitor oferă o experiență la care nu veți mai putea renunța. Puteți lucra ușor și confortabil pentru că acest monitor se poate regla ușor în orice direcție și astfel vă va ușura întreaga muncă. Spațiul de lucru este veramente imens și vă oferă posibilitatea să aveți deschise mai multe aplicații în același timp.

Mai trebuie mentionat ca rezoluția de 3840×2160 este una foarte bună, iar la o distanță considerabilă, pixelii abia pot fi sesizați. Asta il face un clar performer printre majoritatea monitoarelor 4K, un monitor care se evidentiaza prin design-ul sau practic si fidelitatea sa deosebita.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Exit mobile version