Cele mai bune grătare de grădină in 2021

0
1399

Odată cu venirea sezonului călduros, este de așteptat ca în majoritatea weekend-urilor, locurile special amenajate pentru activități în aer liber să fie pline, gătitul în aer liber fiind o tradiție puternic consolidată, fiind preferat de foarte multe persoane.

Grătarele de grădină pot fi clasificate în funcție de portabilitate în grătare fixe și grătare mobile. Grătarele fixe sunt de cele mai multe ori mai extinse ca spațiu de gătit, au o greutate mai mare și odată montate, vor fi ținute în curte până la sfârșitul sezonului călduros sau chiar și după acesta iar grătarele mobile sunt de dimensiuni mai reduse, se manevrează mai ușor și sunt cele mai ușor de transportat în mașină, la camping sau în drumeții.

Cele mai întâlnite modele de grătare sunt cele confecționate din inox, fiind o soluție durabilă, rezistentă, ușor de igienizat și totodată convenabile ca preț. Trebuie avut grijă ca materialul ales să fie inoxidabil pentru a se evita riscul de interacțiune chimică cu ingredientele preparate. Inoxul nu încălzește tocmai uniform, fiind un conductor de căldură mai puțin bun și poate forma puncte fierbinți, care prăjesc inegal alimentele însă o altă opțiune o reprezintă fonta, un material rezistent și durabil, difuzează căldura uniform însă se încălzește mai greu și este mai greu de transportat.

Top 3 Cele mai bune grătare de grădină


Excellent Houseware

Excellent Houseware

  Avantaje:

 • Este util pentru masa a cel mult 4 persoane
 • Fonta din care este realizat nu creează puncte fierbinți
 • Oferă mult spațiu pentru cărbune

  Dezavantaje:

 • Mânerele sale sunt din lemn

Verifica Pretul Acestui Produs

Excellent Houseware este un grătar de grădină confecționat din fontă, fiind prevăzut cu 3 picioare, culoarea sa fiind neagră. Acesta este rezistent, are o înălțime de 35cm și un diametru de 35.5cm, ideal pentru o masă în familie, în aer liber. Ca mod de alimentare, produsul funcționează pe bază de cărbune, recipientul interior oferă suficient spațiu pentru arderea lor și este prevăzut cu scurgere pentru cenușă.

Picioarele ce îl susțin grătarul sunt robuste și se poate transporta cu ușurință chiar dacă este destul de greu, el având 2 mânere rezistente.


Gratar Grillchef

Grillchef

  Avantaje:

 • Are un raport calitate-preț excelent
 • Este fiabil, putându-se închide cu succes
 • Permite realizarea unor cantități mari de mâncare

  Dezavantaje:

 • Roțile sale se pot degrada mai ușor, fiind din plastic

Verifica Pretul Acestui Produs

Persoanele care sunt interesate de un grătar ieftin și bun vor fi încântate la decoperirea grătarului Grillchef, un model metalic cu grill rotund, care funcționează pe bază de cărbuni. Produsul are o plită circulară de 41cm, cu capac , 2 picioare stabile și 2 cu roți pentru a putea fi transportat ușor, picioarele fiind confecționate din inox de calitate bună.

Procesul poate fi securizat în interior, capacul se poate sigila cu ajutorul unor cleme de siguranță în timp ce o răsuflătoare permite controlul temperaturii și circulația aburului în interior.

Acesta se poate transporta cu ușurință și în camping-uri, putându-se demonta și pune în portbagaj, capacul este prevăzut cu mâner și se igienizează facil deoarece inoxul este rezistent la zgârieturi.


Classic BBQ BBK03OSC

Classic BBQ BBK03OSC

  Avantaje:

 • Este rezistent și durabil
 • Se poate transporta cu ușurință, picioarele sale fiind demontabile
 • Este vopsit cu o vopsea cauciucată, pentru rezistență la căldură

  Dezavantaje:

 • Mânerele sale se pot încălzi atunci când gătiți

Verifica Pretul Acestui Produs

Grătarul Classic BBQ este unul tradițional de grădină, produs în România, fiind realizat manual din tablă rezistentă de 2mm grosime și dispune de picioare detașabile. Grătarul are o înălțime de 71cm când este montat pe picioarele sale, preparatele fiind ușor de manevrat în timpul gătitului.

Din moment ce picioarele sale sunt demontabile, acesta se poate transporta cu ușurință la locul de picnic, ocupând un spațiu mic în portbagaj. În plus, grătarul este vopsit cu o vopsea specială, cauciucată, oferindu-i o rezistență sporită la temperaturile înalte.


Recomandat de echipa Examinat.ro:

DORADO LANDMANN 31401

DORADO LANDMANN 31401

  Avantaje:

 • Înălțimea sa este ajustabilă
 • Are o suprafață mare de gătit
 • Grilajul său este din fontă de calitate

  Dezavantaje:

 • Este mai greu de demontat complet și plasat în portbagajul mașinii

Verifica Pretul Acestui Produs

Dacă vă interesează cel mai bun grătar de curte pe cărbune pe care îl puteți achiziționa la un preț accesibil, atunci modelul DORADO LANDMANN 31401 s-ar putea să fie ideal pentru dumneavoastră. Produsul a fost conceput pentru a distribui cât mai uniform căldura și să încălzească mai rapid cu aproximativ 20% decât cam orice model produs până acum.

Suprafața sa de gătit măsoară 109×56 cm, indicând posibilitatea de a găti nu mai puțin de 14 porții, modelul are 2 picioare stabile și două roți, putându-se transporta cu succes la locul de gătit, este fabricat în totalitate din oțel, mai puțin grătarul care este din fontă și dispune de capac util care se poate închide și securiza ușor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.