Cele mai bune detectoare radar in 2019

0
2702

Chiar dacă sunteți un șofer foarte conștiincios, se mai întâmplă uneori să călcați prea tare pedala de accelerație deoarece trebuie să ajungeți rapid la o destinatie pentru care se merita putin risc. Orice șofer știe că o amendă, oricât de severă ar fi ea, nu este deloc plăcută și pentru a evita astfel de incidente și a vă bucura de un condus cât mai liniștitor, au apărut detectoarele de radar. Până nu demult, poliția a introdus radarele nedetectabile însă deoarece tehnologia avansează din ce în ce mai mult, au apărut și detectoare radar care pot surprinde astfel de aparate.

Trebuie știut că poliția va face tot posibilul pentru a vă prinde conducând peste limita legală apelând la radare avansate ce folosesc diferite tehnologii și pentru a contracara aceste radare, ar trebui să cunoașteți următoarele caracteristici ale unui detector radar:

 • tipologia, există dispozitive detectoare de radar care începând cu anul 2006, sunt legale și dispozitive anti-radar care bruiază frecvența utilizată de stațiile de monitorizare radar fiind ilegale;
 • benzile de detecție, reprezintă frecvențele de propagare a undelor radio. Distanțele ce pot fi acoperite legal sunt notate cu: X, K, Ka și Ku, banda X este mai veche și ușor de detectat iar cele K pot detecta radarul de la distanțe îndeajuns de mari înainte de activare. Indicat e să alegem aparate ce citesc banda Ka, iar Ku este folosită doar în unele țări și este extrem de greu de detectat chiar și de dispozitivele foarte performante;
 • distanța de detecție, este esențial să fie cât mai mare pentru a putea încetini la timp;
 • modul de funcționare, este important ca dispozitivul dumneavoastră să dispună de un display care prezintă diferite mesaje printre care starea drumului sau alerte pentru vehicule de urgență;
 • prețul, dacă sunteți dispuși să investiți mai mult într-un astfel de aparat, nu este o alegere greșită, deoarece, de cele mai multe ori, un dispozitiv scump va fi și mai capabil decât unul mai ieftin și vă poate scoate din mai multe probleme.

Top 3 Cele mai bune detectoare de radar


Detector de radar Early Warning Laser

Detector de radar Early Warning Laser

  Avantaje:

 • Are un preț foarte bun
 • Dispune de funcție 360° pentru a detecta în toate direcțiile
 • Detectează semnalele VG-2

  Dezavantaje:

 • Nu iese în evidență prin calități unice dar pentru prețul său își face bine treaba

Verifica Pretul Acestui Produs

Early Warning Laser este un detector de radar destinat persoanelor cu posibilități mai reduse, având un preț mai mic dar care își face totuși treaba necesară. Raportul său preț/performanțe este unul foarte bun având în vedere faptul că acesta costă sub 20 de euro și este recomandat celor care nu conduc foarte des rapid dar mai întâmpină problema de a călca prea tare pe accelerație în anumite dăți. Acest dispozitiv are funcție de 360° ceea ce îi permite să capteze semnal din toate direcţiile, lucreză pe benzile X, K și Ka și dispune de detectare semnal VG-2, pentru a detecta semnalele ce depistează detectoarele radar.


Detector de radar Cobra RAD 250

Detector de radar Cobra RAD 250

  Avantaje:

 • Poate detecta semnale la 360°
 • Funcția Anti-Falsing Circuitry evită alarmele false
 • Se poate seta atât pentru oraș cât și pentru autostradă

  Dezavantaje:

 • Poate întâmpina probleme cu cele mai noi radare ale poliției

Verifica Pretul Acestui Produs

Cobra RAD 250 este un detector radar ce poate identifica dispozitivele de radar din România cu ușurință în benzile X, K și Ka la 360° și le poate depista instant cu funcția Instant-On Ready.

De multe ori se întâmplă ca dispozitivul dumneavoastră de detectare radar să perceapă alarme false de la alte device-uri însă această problemă dispare la aparatul Cobra, el având Anti-Falsing Circuitry.

În plus acesta se poate seta în orașe la modul City ce reduce sensibilitatea în banda X iar pe autostradă, la viteze mari, îl putem seta pe modul Highway, el devenind activ pe toate benzile.


Detector de radar Cobra SPX 5300

Detector de radar Cobra SPX 5300

  Avantaje:

 • Poate detecta în toate direcţiile, având funcţie 360°
 • Poate percepe şi banda Ku
 • Detectează semnale VG-2

  Dezavantaje:

 • Nu include mesaje SWS

Verifica Pretul Acestui Produs

Cobra SPX reprezintă unul dintre cele mai eficiente detectoare de radar lansate vreodată de cei de la Cobra care au peste 30 de ani de experiență. Comparativ cu modelele anterioare, gama SPX dublează raza de detecție și totodată reduce timpul de reacție, acesta reacționând aproape instant. Datorită componentelor militare cu care este echipat, printre cele mai bune practici de design, dimensiunile reduse și tehnologiile de înaltă calitate folosite putem deduce că acest dispozitiv își va face treaba foarte bine.

În plus el poate detecta radare la 360° pe frecvenţele X, K, Ka şi Ku dar şi VG-2 pentru a detecta aparatele de contracarat detectoarele radar.


Recomandat de echipa Examinat.ro:

Detector de radar Beltronics Vector 940i

Detector de radar Beltronics Vector 940i

  Avantaje:

 • Ține pasul cu noile tehnologii, prin Material Flash Microcontroller
 • Dispune de 65 de sinteze vocale și mesaje
 • Funcția Highway și City sunt mereu de folos

  Dezavantaje:

 • Este destul de costisitor

Verifica Pretul Acestui Produs

Dacă dorești un dispozitiv de detectare a radarului atunci modelul 940i din gama Vector de la Beltronics este alegerea ideală, el îmbinând tehnologia de 360° cu posibilitatea de a percepe benzile X, K şi Ka și aducând peste 65 de sinteze vocale și mesaje text. Deoarece dispozitivele radar devin din ce în ce mai performante, acest aparat se poate actualiza prin funcția Material Flash Microcontroller și poate ține pasul cu orice nouă tehnologie.

În plus, acest dispozitiv dispune de modurile City și Highway, un display alfanumeric cu 280 de LED-uri, mesaje SWS și multe altele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here