Cele mai bune ceasuri de mana in 2021

0
5028

ceasuri de mana

În vremurile de demult, ceasul era doar un instrument utilitar, fără vreo valoare estetică neapărat, ce indica doar ora. Cu timpul, această piață a evoluat semnificativ, modelele au devenit din ce în ce mai sofisticate și cu mai multe funcții incluse, ceasul devenind un obiect ce nu putea să lipsească din garderoba niciunei femei și niciunui bărbat.

Piața vă propune o gamă largă de produse, de la cele mai prețioase, până la cele mai comune, de la cele mai scumpe, până la cele mai ieftine, de la cele sportive, la cele business ș.a.m.d.

Ceasul este considerat ceva personal. Toată lumea are propriile preferințe în ceea ce privește design-ul și stilul. Prin urmare, nu vrem să spunem că este un ceas bun sau rău, dar depinde mult ce semne de ceas de calitate are în general și cum sunt ușor de identificat aceste semne.

Este adevărat că acum există foarte multe oferte avantajoase pe piață și probabil credeți că este ușor să vă alegeți un ceas, însă cei mai mulți clienți susțin că odată ajunși într-un magazin efectiv se blochează și nu știu ce exact ce caută.

Tocmai de aceea, fie că vorbim de zona bărbaților sau a femeilor, caracteristicile unui ceas de calitate vor fi mereu aceleași. Dvs trebuie doar să le urmăriți și odată regăsite alături de un design plăcut, care să fie pe gustul dvs, atunci puteți spune că ați tras lozul câștigător.

Un ceas ales atent, cu drag și cu un buget rezonabil vă va putea completa ținuta și stilul propriul, astfel oferind un plus personalității și imaginii dvs. Fie că doriți să achiziționați un ceas pentru dvs sau doriți să faceți cadou un produs de genul, atunci trebuie să vă informați temeinic și sperăm că acest ghid vă va îndruma și ajuta în alegerile dvs.

Caracteristici:

 • Mecanism: Există trei tipuri de mecanisme și anume cel mecanic, electronic (quartz) și electro-mecanic (automatice). În principiu, toate fac același lucru, arată ora, însă există diferențe considerabile legate de tehnică și precizie, dacă stăm să analizăm fiecare tip în parte.

Să luăm primul tip, ceasurile mecanice. Acestea au apărut încă din secolul XV, devenind astăzi adevărate obiecte de artă. Sunt mai costisitoare și nu au baterii, asta pentru că mecanismul lor constă în efortul celui care poartă un asemenea ceas de a întoarce arcul o dată la 24-48 h pentru o precizie mai mare. Fiind un obiect de colecție, un astfel de ceas vă conferă o notă elegantă și superioară odată ce-l veți purta, însă trebuie să știți că veți face un sacrificiu, atât financiar, cât și de timp și efort, datorită tehnicii sale aparte.

Ceasurile cu quartz sunt mai ieftine, dar conferă o precizie mai mare a timpului. Există încă din anii 70 și au luat cu asalt piața pentru prima dată ceasurile fabricate de către japonezi. Dacă alegeți un ceas de la un brand cunoscut, puteți beneficia de un preț mai scăzut comparativ cu cele mecanice, precizie mai mare, design modern, mecanism mai simplu, pe baterii.

Cele hibrid (automatice) au un mecanism care se alimentează cu energie din mișcarea brațului utilizatorului, iar atunci nu va fi nevoie ca ele să fie întoarse mereu, poate doar de 2 ori pe săptămână.

Cert este că alegerea este a dvs și deși pot sunt mai scumpe, cele mecanice și automatice vor fi mereu mai clasice, elegante, sofisticate și cu siguranță vă vor îmbunătăți considerabil ținuta.

 • Cadranul și afișajul: Cadranul poate avea dimensiuni de la cele mai mici până la cele mai mari, de exemplu cele cuprinse între 28-40 mm sunt considerate mai fine, elegante, iar cele de peste 40 mm sunt mai masive, asociate cu ceasurile urban, casual sau sport. Dimensiunile cadranului variază și în funcție de afișaj, care poate fi analogic sau digital.

Afișajul analogic este cel clasic, cu trei limbi ce indică ora marcată pe ecran. Există ceasuri cu display analog ce au mai multe cadrane încorporate, care arată mai multe informații. Afișajul digital este mai ușor de citit, pe lângă oră, un ceas de genul poate avea și alarmă, cronometru, alte fuse orare etc.

 • Design-ul: Depinde foarte mult și ce preferințe aveți dvs. Cele mai valoroase ceasuri, vor avea mereu elemente decorative din aur sau argint, pietricele prețioase încrustate, forme diverse, culori diverse ș.a.m.d.
 • Brățara: Este un aspect important când luați decizia de a achiziționa un ceas, deoarece contează foarte mult materialul din care este confecționată brățara. Brățara poate fi metalică, groasă sau subțire, aurie sau argintie, din piele naturală de diverse culori, poate fi o brățară din silicon, tip sport sau din material sintetic. Cele din metal au devenit cele mai populare, datorită gradului ridicat de rezistență, mai ales dacă sunt din titan, în timp ce cureaua din piele se poate deteriora mult mai rapid.
 • Geam:În ceea ce privește geamul, plexiglasul este varianta cea mai ieftină, fiind mai greu de spart și ușor de zgâriat. Cristalul mineral este folosit cel mai frecvent, având o rezistență ridicată la zgârieturi, însă poate fi sensibil la șocuri de contact. Cel mai scump este geamul din safir, dezavantajul lui fiind spargerea mult mai ușoară.

Ar mai fi multe de discutat pe această temă, ține doar de dvs ce stil preferați, de ce funcții adiționale aveți nevoie și pentru ce scopuri anume alegeți un ceas.

Top 3 Cele mai bune ceasuri de mână


Ceas bărbătesc Orient FEU07008DX

Ceas bărbătesc Orient FEU07008DX

  Avantaje:

 • Mecanic-automat
 • Afișaj analogic
 • Cutie originală Orient
 • Geam din cristal mineral

  Dezavantaje:

 • Prețul mai ridicat

Verifica Pretul Acestui Produs

Ceasul face parte din gama Classic Design, cu o carcasă de diametrul de 46 mm și geam din cristal mineral. Este totodata un ceas care încorporează și un calendar util, cu un aspect plăcut și elegant din punct de vedere estetic.


Ceas pentru bărbați Citizen Eco-Drive Titanium CA4010-58L

Ceas pentru bărbați Citizen Eco-Drive Titanium CA4010-58L

  Avantaje:

 • Baterie solară
 • Cronograf
 • Dată
 • 10 ATM
 • Afișaj analog
 • Material geam: safie
 • Material carcasă: titan

  Dezavantaje:

 • Nu are siguranta la catarama

Verifica Pretul Acestui Produs

Acest ceas casual promite eficiență, este o piesă atractivă, care cu siguranță va atrage priviri. Are totodata un mecanism precis, ceasul este rezistent la apă, fiind un obiect excelent de purtat atât în viața de zi cu zi, cât și în timpul antrenamentelor sportive.


Ceas Damă Tommy Hilfiger

Ceas damă Tommy Hilfiger

  Avantaje:

 • Multiple funcții
 • Curea de piele
 • Afișaj analog
 • Mecanism quartz
 • Geam din cristal mineral

  Dezavantaje:

 • Nu se potrivește ținutelor sport.

Verifica Pretul Acestui Produs

Acest ceas de calitate deosebita beneficiaza de un subcadran cu 24 de ore care va poate fi util prin prisma design-ului unic. Cureaua este din piele de bună calitate, carcasa de 38 mm, fiind un ceas care se potrivește ținutelor casual. A se evita lovirea, zgârierea, contactul cu alcool, parfum, acetona, detergent, suprafețe abrazive.


Recomandat de echipa Examinat.ro:

Emporio Armani Ceas decorat cu cristale Gianni

Emporio Armani Ceas decorat cu cristale Gianni

  Avantaje:

 • Mecanism quartz
 • Rezistenta 3 ATM
 • Decorat cu cristale
 • Geam din cristal mineral

  Dezavantaje:

 • Geamul de protecție se poate sparge la șocuri puternice de contact

Verifica Pretul Acestui Produs

Brățara acestui ceas interesant este din oțel inoxidabil, geamul din cristal mineral, iar design-ul este completat de cristalele deosebite, toate acestea descriind un ceas elegant, casual, potrivit pentru orice doamnă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.