Cele mai bune cazane de tuica in 2020

0
23

cazan tuica

In mediul rural a existat de foarte mult timp o traditie- gospodarii trebuiau sa faca tuica/palinca de care sa se bucure pe tot parcursul anului ce urma.

Odata ce aveti o livada bogata cu fructe, ar fi si pacat sa nu va bucurati de ele in cat mai multe moduri posibile, fie ca vorbim de compot, dulceata sau chiar tuica.

Asadar, daca v-ati gandit ca aveti nevoie de un nou cazan de tuica, va oferim cele mai importante informatii tehnice si de calitate in ceea ce priveste acest produs chiar in acest articol.


Top 5 Cele mai bune cazane de tuica


Cazan cupru-inox pentru fiert tuica 17l

cazan tuica

  Ce ne-a placut: Este un model usor de folosit si de manevrat datorita manerelor si a robinetului incorporate.

Verifica Pretul Acestui Produs

Daca va gasiti in postura in care aveti cativa pomi fructiferi in gospodarie si doriti sa va bucurati de roadele lor in cat mai multe moduri, de exemplu sa faceti tuica/palinca, veti vedea ca aveti nevoie de un cazan bun pentru acest proces, pentru ca alcoolul sa iasa aromat si calitativ.

Acest cazan dispune de filtru, recipientul pentru distilare are capacitate de 17 litri, iar vasul pentru racire are o capacitate de 25 litri.

Vasele mari in care are loc intreg procesul sunt realizate din inox, iar teava care le conecteaza este din cupru pur. Puteti folosi ca sursa de incalzire gazele.


Cazan Tuica „Al-Ambiq” 20 Litri, Cupru Pur

cazan tuica

  Ce ne-a placut: Fiind realizat 100% din cupru pur, alcoolul va fi unul de foarte buna calitate, curat.

Verifica Pretul Acestui Produs

In acest caz, veti putea folosi cele 2 tipuri de incalzire si anume- lemnele, cat si gazele, astfel nu veti fi limitat doar la o singura sursa de incalzire.

Cuprul este un material foarte bun pentru a prepara cele mai speciale, curate si aromate lichori. Capacitatea vasului este de 20 litri si nu va fi nevoie de un amestecator, deoarece forma sferica a lui permite borhotului sa aiba fluiditate, astfel nu exista riscul sa se lipeasca.

Aveti grija ca etansarea sa se faca foarte bine pentru a rezista in timpul procesului de fierbere.


Cazan Tuica „Destilatori” Hobby 34 Litri, cupru

cazan tuica

  Ce ne-a placut: Dintr-un singur proces, veti obtine pana la 3 litri- 3.5 litri de tuica.

Verifica Pretul Acestui Produs

Orice gospodar inainte de a se apuca de treaba de prin curte are nevoie sa ia masa si sa guste din propriul rachiu. Este un obicei pe care barbatii, mai ales, il au de foarte mult timp, prin care aleg sa se bucure de roadele pomilor lor fructiferi.

Asadar, vasul in care veti pune fructele are o capacitate de 34 litri, iar racitorul are o capacitate de 60 de litri.

Vasele sunt realizate din cupru pur in proportie de 99,9%. Include, pe langa componentele clasice si un termometru, maner amestecator, spirala din cupru, robinet golire etc.


Cazan cupru-inox pentru fiert tuica 92l

cazan tuica

  Ce ne-a placut: Are o capacitate mare, de 92 litri.

Verifica Pretul Acestui Produs

Este un cazan cu filtru, realizat din otel inoxidabil, un material rezistent la presiune si temperaturi ridicate.

Are capacitate de 92 litri si un fund realizat cat mai gros pentru ca toata caldura sa fie raspandina cat mai uniform inauntrul vasului.

Vasul de racire are capacitate de 30 litri, iar fiertura ajunge in el prin intermediul spiralei din cupru si a tevii de legatura. De asemenea, ce ne mai place la acest produs este ca are termometru, astfel veti putea urmari mult mai usor temperaturile dinauntrul vaselor.


Cazan Tuica „Destilatori” Basculant 80 Litri

cazan tuica

  Ce ne-a placut: Are orificii separate pentru incarcare si golire, fiind un model basculant.

Verifica Pretul Acestui Produs

Utilizarea unor astfel de cazane se face mult mai rapid si usor, fiind modele basculante. Acest cazan are capacitate de 80 de litri si este realizat din cupru pur, deja cunoastem proprietatile grozave ale acestui material.

Sistemul de racire este fabricat dintr-o tabla galvanizata si are inclusa o teava spiralata din cupru. Amestecatorul este inclus in set, la fel si termometrul, teava de legatura etc.

Acest cazan poate avea ca sursa de incalzire doar lemnele. Este considerat un produs semiprofessional, datorita caracteristicilor sale tehnice si de calitate.


Cum alegem un cazan de tuica


Tipuri: Pentru a analiza cat mai bine cazanele de tuica si caracteristicile lor de calitate, trebuie sa stiti, in prima faza, ca ele se impart in 2 mari categorii: stabile si basculante.
Vom incepe cu prima categorie si anume cazanele stabile. Acestea sunt destinate producerii unei cantitati mai mari de alcool pur din fructe de dimensiuni medii spre mari, atat in propria gospodarie, cat si industrial.

Focarul acestora este compus dintr-o singura bucata cu 2 orificii separate, unul indeplineste rolul de incarcare si al doilea pe cel de golire a focarului. Acestui focar se va adauga alambicul, ce are ca rol extragerea reziduurilor aflate in plus in alcoolul rezultat din fructe. Partea buna este ca in timpul procesului, dvs nu trebuie sa interveniti, deoarece datorita formei sferice pe care o are alambicul, miscarile lichidului sunt fluide si continue, astfel ca nu exista riscul sa se lipeasca sau sa se degradeze in tot timpul acesta.

Totusi, daca doriti sa fiti siguri ca produsul final este unul de calitate, ati putea achizitiona si un amestecator. Cazanele basculante sunt utile intr-o gospodarie, foarte practice si usor de folosit, deoarece au 2 parti din care sunt compuse. Una pentru a umple focarul si alta pentru a elimina componentele volatile ramase in urma. Aceste cazane de tuica se diferentiaza prin manerul special atasat care va ajuta sa basculati efectiv cazanul si sa goliti mai rapid cazanul.

Materiale: In mare, veti avea de ales intre 4 materiale principale si anume: aluminiu, cupru, otel inoxidabil si inox. Nu va recomandam alt material in afara de acestea 4, daca va doriti calitate. Pe primul loc in topul preferintelor utilizatorilor, cat si datorita caracteristicilor sale chimice si tehnice, se afla cazanele din cupru alimentar. Materialul are o puritate aproape 100%, o buna conductibilitate, plus ca este sanatos pentru organismul uman si asta pentru ca tine departe bacteriile de produsul finit, adica tuica.

Tuica si palinca sunt 2 bauturi tari, dar care pot avea un gust bun, fructat, tocmai de aceea, cazanele din tuica sunt atat de apreciate, deoarece conserva foarte bine gustul natural al fructelor. La fel, sunt destul de bune si cazanele din inox, deoarece rezista la temperaturi foarte ridicate, insa un minus al acestor produse este ca exista riscul sa afume tuica/palinca in timpul procesului de distilare.

Sursa de incalzire: Exista 2 surse principale care va ajuta sa incalziti cazanul si sa faceti tuica- lemnele si gazele. In Romania, inca de pe vremea bunicilor, cei mai multi gospodari foloseau cel mai des lemnele pentru a crea o sursa de incalzire pentru cazan, insa asta nu inseamna ca este si cel mai usor sau curat mod de a face tuica, desi s-ar putea sa iasa cea mai aromata tuica. Utilizatorii moderni au recurs la gaze. Au mai mult control asupra procesului de distilare, este o metoda mai curata si nici nu va mai consumati lemnele. Trebuie sa existe o temperatura constanta cuprinsa intre 80-85 grade C.

Volum: Volumul este direct proportional cu dimensiunile cazanului, asadar un volum mai ridicat de alcool inseamna dimensiuni mai mari ale cazanului. Daca folositi un produs industrial de 200 litri volum, atunci cu siguranta veti avea nevoie de un spatiu mai mare de depozitare a cazanului. In caz contrar, daca aveti un buget mai redus si doriti sa achizitionat un cazan de tuica pentru propria gospodarie, atunci spatiul nu va mai fi o problema.

Structura: Un cazan de tuica conventional are 3 componente si anume: cazanul propriu-zis in care va fi rasturnata fiertura fermentata de fructe, capacul si alambicul.
Noi am adauga si o a 4 a componenta si anume manerele, atat de indispensabile cand trebuie sa aruncati borhotul obtinut dupa fierberea fructelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.