Calculele ne dau mereu batai de cap, mai ales cand exista atatea formule si reguli de care trebuie sa tinem cont atunci cand avem de-a face cu ecuatii complexe.
In acest scop, calculatoarele stiintifice au fost creat cu mult timp in urma pentru a ne simplifica viata si tocmai de aceea, au devenit de-a lungul timpului instrumente de calcul esentiale si incontestabile.
Daca va ganditi sa va achizitionati un astfel de produs, va invitam sa cititi articolul nostru pentru cat mai multe informatii utile.
Top 5 Cele mai bune calculatoare stiintifice
Calculator stiintific Texas Instruments SCIENTIFIC TI-30XA
Ce ne-a placut: Este un dispozitiv foarte bun pentru elevi si studenti.
Verifica Pretul Acestui Produs
In cazul acestui calculator stiintific, raportul calitate-pret este unul foarte bun, conform caracteristicilor lui si a spuselor utilizatorilor.
Este destinat totusi unor calcule ceva mai simple, care sunt, in general, folosite de elevi/studenti.
Are afisajul pe o singura linie si un numar de 10 digiti pe display. Totodata, el functioneaza pe baza de baterii, pe care va trebui sa le schimbati la un anumit interval de timp.
Nu este un calculator complicat, ba chiar este intuitiv si are butoane potrivite ca dimensiuni si un design modern.
Calculator stiintific Citizen SR-270X 10+2 digiti
Ce ne-a placut: Asigura eficienta energetica, deoarece se incarca de la lumina soarelui.
Verifica Pretul Acestui Produs
Acest calculator stiintific are un display destul de mare cu afisaj pe 2 linii, astfel incat dvs sa puteti verifica daca totul este in regula in timpul calculelor.
La nivel de functii, are 251 de functii de la cele mai simple, la cele mai complexe. Precizam ca pe ecran afiseaza 12 digiti.
La nivel de design, este modern, are carcasa din plastic dur si rezistent si dimensiuni relativ medii, fiind compact si usor de folosit/transportat. Functioneaza atat cu baterii, cat si cu lumina solara.
Calculator de birou Texas Instruments SCIENTIFIC TI-30ecoRS
Ce ne-a placut: Functioneaza si cu baterii si cu energie solara.
Verifica Pretul Acestui Produs
Acest calculator provine de la o firma cu renume in industria instrumentelor de calcul si nu numai de mai bine de 6 decenii.
Este un model mai simplu, destinat adolescentilor, insa poate fi folosit si la anumite joburi.
Afisajul este doar pe o linie si arata doar 10 digiti.
Nu putem spune ca ofera cele mai complexe functii, ci mai degraba sunt de nivel scazut spre mediu ca dificultate. Totodata, este usor de tinut in mana instrumental, pentru ca este comod si are un design placut.
Calculator stiintific SHARP 16 digits, 422 functiuni, SH-ELW531TLBBK
Ce ne-a placut: Are nu mai putin de 422 de functii.
Verifica Pretul Acestui Produs
Un prim lucru care ne-a atras atentia a fost carcasa de protectie. Nu se stie, poate folositi calculatorul pe un santier in lucru si il scapati pe jos. O astfel de carcasa va poate ajuta sa nu spargeti calculatorul.
Trebuie precizat ca acesta este un instrument complex, cu 422 functii, iar afisarea se face tip textbook, pe 4 linii de afisaj.
Are un sistem dual, functionand atat cu baterii, cat si cu energie solara. Totodata, are taste shortcut si taste distribuite strategic, astfel incat dvs sa le gasiti mai usor pe cele mai importante.
Calculator stiintific Casio, 427 functii, 12 digit
Ce ne-a placut: Butoanele sunt distribuite foarte bine.
Verifica Pretul Acestui Produs
Cei de la Casio au reusit sa aduca pe piata unul dntre cele mai complexe si moderne calculatoare stiintifice. Are 417 functii, de la cele mai complexe la cele mai simple si 50 de butoane care sa va permita sa calculati orice aveti nevoie.
Afiseaza 12 digiti, desi se putea si mai bine de atat, insa acest lucru devine mai putin important cand veti vedea cat de bun si util este calculatorul. Rezultatele pot fi observate cu usurinta pe ecranul LCD destul de mare si lizibil.
Are un capac care va sta asezat pe spatele calculatorului atunci cand il folositi si apoi il puteti pune peste butoane, pentru a le proteja. Mai mult, el cantareste doar 100 grame.
Cum alegem un calculator stiintific de calitate
-
Tipologie:
Un calculator stiintific poate fi folosit in orice domeniu, pentru ca are indeajuns de multe functii incat sa devina un instrument bun atunci cand munciti si aveti nevoie de putin ajutor. Ultimele modele de calculatoare si cele mai moderne, de altfel, pot fi conectate la telefonul/laptopul dvs pentru a transmite rezultatele obtinute, pe care puteti sa le impartasiti mai departe si colegilor dvs.
Cele mai performante modele au ecran LCD pe care veti putea vedea atat rezultatul actual, cat si un istoric al calculelor pe care le-ati facut. De regula, un calculator stiintific are in jur de 300-350 de functii, de la cele mai simple pana la cele mai complexe.
O alta caracteristica a calculatoarelor stiintifice este memoria interna, unde veti putea stoca date importante, pentru ca mai apoi sa le transmiteti pe laptop si sa aveti o evidenta a lor.
-
Functii:
un calculator stiintific este capabil sa efectueze calcule din domeniul fizicii sau ingineriei, statisticii sau trigonometriei. In functie de nevoile dvs veti putea gasi produse cu 100 functii sau cu 500 de functii, insa de la un nivel incolo va fi nevoie de ceva experienta, deoarece acelea sunt produse destinate contabililor, inginerilor, fizicienilor etc.
-
Alimentare:
Din fericire, exista mai multe optiuni de a alimenta calculatorul stiintific, astfel incat sa poata fi folosit oricand si oriunde. Prima varianta ar fi pe baterii normale ori plate. Este o alternative sigura, ce asigura o buna functionare pentru mult timp si care poate fi schimbata cu usurinta cat ai clipi.
Sora mai mare a bateriei normale este cea reincarcabila prin cablu USB.
O a doua alternativa este energia solara. Daca va doriti sa nu mai consumati baterii si sa va folositi de o resursa din natura, insa trebuie sa tineti cont ca aparatul trebuie sa fie pus la soare un timp pentru a functiona la parametrii optimi si sa nu va lase balta.
Recomandarea noastra ar fi aparatele tip hybrid care folosesc atat baterii, cat si energie solara. Practici, eliminate toate posibilitatile de a ramane fara energie la calculator.
-
Numar digiti si linii de afisaj:
Probabil v-ar interesa, daca tot veti face calcule avansate, sa primiti si un rezultat detaliat in ceea ce priveste caracterele afisate pe ecranul calculatorului. Un calculator stiintific performant poate afisa cel putin 12 digiti, maxim 18.
Vor fi afisate cifre, cat si litere. Datorita liniilor de afisaj, dvs veti putea vedea si calculele care au dus la ultimul rezultat. Nu va mai fi de ajuns doar o singura linie de afisaj. Un calculator stiintific performant ar trebui sa aiba cel putin 2 linii de afisaj si maxim 8.
-
Design:
In ceea ce priveste design-ul, trebuie sa urmariti cateva criteria precum: dimensiuni, forma, culoarea si materiale. Va sfatuim sa nu cumparati cele mai mare calculatoare, pentru ca vor fi greu de carat mereu in geanta si cu siguranta veti gasi si modele ceva mai mici si mai practice. Depinde acum si de nevoile si confortul dvs. Ca forma, de obicei sunt dreptunghiulare si au colturi rotunjite sau nu, depinde de caz.
-
Functii suplimentare:
Calculatoarele stiintifice sunt facute ca sa va simplifice dvs munca prin functiile pe care le detin. Inchiderea automata poate fi una dintre ele, care incurajeaza economisirea bateriei. Pentru calcule mai complexe, ar fi de preferat ca ele sa fie salvate in memoria calculatorului cu posibilitatea de a fi transmise pe laptop/telefon. In ceea ce priveste ecranul, acesta ar putea fi luminat si ajustabil.