Cele mai bune calculatoare matematice in 2021

0
440

calculator matematic

Calculatoarele matematice erau nelipsite din casa oricărei familii, mai ales că atunci nimeni nu folosea telefoanele mobile pentru a realiza diverse calcule. Chiar și așa, aceste calculatoare nu au fost abandonate în totalitate, ele putând fi găsite în continuare în librării și folosite în diferite situații.

Este mult mai simplu să facem calcule complexe cu ajutorul unui calculator decât în minte, rezultatele vor fi mult mai precise. Un astfel de instrument este nelipsit din birourile elevilor/studenților, care trebuie să dea examene, unde telefoanele mobile nu sunt permise.

De asemenea, dacă lucrați în domeniul contabial, financiar, științific, atunci cu siguranță folosiți zilnic calculatorul matematic, pentru că este mult mai precis decât un telefon mobil și foarte ușor de folosit.

După cum am spus, unele meserii impus din start folosirea calculatorului matematic și de foarte multe ori copiii sunt încurajați să le folosească, pentru că este bine să nu uite cum funcționează un astfel de produs, cât de mult îi poate ajuta și așa mai fac o pauză și de la telefon.

În comerț veți găsi calculatoare simple, clasice, la prețuri foarte avantajoase, până la calculatoare științifice, complexe, la prețuri ceva mai ridicate, dvs alegeți pe cel mai potrivit în funcție de nevoile pe care le aveți și bineînțeles, bugetul disponibil.

Caracteristicile unui calculator matematic de calitate:

 • Tipologie: Avem patru categorii:
 • Calculatoare simple cu funcții elementare (adunare, scădere, înmulțire, împărțire)
 • Calculatoare științifice sunt folosite pentru calcule complexe, funcții exponențiale, algebră avansată etc
 • Calculatoare financiare sunt capabile să rezolve ecuații, să realizeze grafice
 • Calculatoare pentru contabili asemănătoare cu cele simple, însă cu câteva funcții în plus și sunt specifice domeniului contabil, având și o imprimantă integrată, care poate tipări pe role de hârtie.
 • Cele mai importante funcții de calcul: Aici depinde foarte mult de nevoile dvs sau ale copilului dvs. Dacă doriți un calculator pentru un uz ocazional, pentru calcule simple, atunci puteți opta pentru un calculator simplu, însă dacă lucrați într-un domeniu ce implică știința, de exemplu, ori copilul dvs susține un examen greu la fizică, atunci cu siguranță veți avea nevoie de un calculator mult mai complex. Sunt produse care au între 250-500 funcții. Manualul produsului vă va lămuri în legătură cu funcțiile disponibile ale unui produs de genul. De asemenea, există modele cu display-uri, unde puteți realiza reprezentări grafice, tabele etc.
 • Numărul maxim de cifre/litere afișate: La un calculator științific bun, cu un preț competitiv, trebuie să urmăriți și acest aspect destul de important pentru mulți utilizatori. Un model performant poate arăta între 12-18 caractere, însă dacă vorbim de modele mai simple, numărul caracterelor va scădea.
 • Linii de afișaj: Un calculator bun, performant, vă va oferi posibilitatea de a vizualiza mai mult de o linie de date. Acest lucru vă va ajuta să urmăriți practic întreg procesul care a dus la rezultatul actual, să observați ce calcule s-au efectuat pe parcurs. Cele mai multe modele au 2 linii de afișaj, însă pe măsură ce este mai performant calculatorul cu atât veți găsi cu 4,6 și 8 chiar
 • Taste: Un aspect foarte important ține de confortul pe care vi-l oferă tastele în momentul efectuării operațiilor matematice. Tastele nu trebuie să fie rigide sau de dimensiuni foarte mici, pentru că o dată- devine obositor să folosiți foarte mult un astfel de produs și în al doilea rând- puteți nimeri din greșeală o altă tastă, din moment ce ele sunt foarte mici. Apăsarea trebuie să fie simplă, precisă, fără să vă doară degetele. Butoanele lipite între ele nu fac decât să vă încurce munca, așadar alegeți măcar o combinație între tastatură cu butoane de dimensiuni mai mari și cele cu dimensiuni mai mici.
 • Alimentarea: Există mai multe variante de alimentare:
 • Pe baterii (AA, AAA sau plate), pentru că sunt rezistente, durabile în timp și se pot schimba foarte ușor și rapid
 • Baterii reîncărcabile, ce pot fi alimentate prin intermediul unui cablu USB
 • Energie solară
 • Hibrid adică calculatoarele se pot alimenta ori prin baterii, ori pe baza energiei solare.
 • Funcții suplimentare și design: Printre funcțiile suplimentare ale unui calculator se numără: închidere automată, ecran ajustabil, imprimare pe rolă de hârtie, memorie, ecran iluminat, afișare oră/dată. Din punct de vedere al design-ului, trebuie să fiți atenți la câteva caracteristici și anume: formă, dimensiuni, culoare.

Top 3 Cele mai bune calculatoare matematice


Calculator de birou Canon AS-2200

Calculator de birou Canon AS-2200

  Avantaje:

 • Calculator de birou cu 12 cifre
 • Afișaj mare cu înclinare ajustabilă
 • Sursă de alimentare dublă: solară și baterie fără mercur
 • Oprire automată

  Dezavantaje:

 • Nu are foarte multe funcții, deci nu poate fi considerat un calculator foarte complex

Verifica Pretul Acestui Produs

Acest calculator de birou cu 12 cifre combină un design arcuit elegant cu referințe ecologice impresionante, fiind ideal pentru organizații și persoane fizice. Nu veți avea probleme în a vizualiza calculele, datorită afișajului LCD mare, care poate fi înclinat pe mai multe unghiuri.

De asemenea, tastele sunt generoase ca dimensiuni si confortabile pentru manevrare ușoară. Corpul lustruit și curbat arată nu doar profesional, dar se și integrează armonios pe birou sau pe raft. Pe lângă forma ergonomică, acest model are un impact redus asupra mediului, un factor deosebit de important astăzi pentru toate organizațiile și pentru toți oamenii.

Unele dintre aceste componente din plastic sunt fabricate din materiale reciclate provenite de la produse Canon. Printre funcții se numără: rădăcină pătrată, calcule constante, procentaje, funcție de rotunjire etc.


Calculator de birou Texas Instruments SCIENTIFIC TI-30ecoRS

Calculator de birou Texas Instruments SCIENTIFIC TI-30ecoRS

  Avantaje:

 • Alimentare solară
 • Are 10 digiți afișați
 • Calculator științific

  Dezavantaje:

 • Are doar o linie de afișare

Verifica Pretul Acestui Produs

Atunci când doriți să achiziționați un calculator științific la un preț acceptabil, ar trebui să luați în calcul și acest model. Vă oferă posibilitatea de a realiza operații matematice de la cele mai simple, până la cele mai complexe.

Trebuie precizat ca este posibil la început să vă fie puțin mai greu să îl utilizați, însă cu timpul vă veți obișnui, mai ales că vă va oferi rezultate foarte precise de care cu siguranță aveți nevoie.

Tastele au dimensiuni relativ normale, ce facilitează vizibilitatea mai mare a calculelor, iar ecranul LCD permite afișarea cifrelor/literelor astfel încât acest lucru să nu devină o problemă pentru dvs.


Calculator Texas Instruments SCIENTIFIC TI-30XB MultiView

Calculator Texas Instruments SCIENTIFIC TI-30XB MultiView

  Avantaje:

 • Are 4 linii de afișaj
 • Caracteristica MathPrint
 • Explorati tabelul de valori (x,y)
 • Are 16 caractere pe display

  Dezavantaje:

 • Prețul mai ridicat

Verifica Pretul Acestui Produs

Acest produs este proiectat cu niște caracteristici unice, ce vă vor ajuta să realizați cele mai complexe operațiuni. Vă oferă o gamă largă de funcții cu care puteți jongla ușor și eficient pe acest dispozitiv.

Cele 4 linii de afișaj vă vor ajuta să vedeți exact cum s-a ajuns la rezultatul actual, procedeele folosite, iar un alt avantaj îl constituie afișajul a 16 caractere, pentru rezultate cât mai concrete.

În ceea ce privește caracteristica MathPrint, aceasta  vă permite să  afișați expresii, simboluri și fracții așa cum apar ele în manual. Asta il recomanda drept unul dintre cele mai complexe astfel de calculatoare.


Recomandat de echipa Examinat.ro:

Calculator cu banda SHARP EL-1750V

Calculator cu banda SHARP EL-1750V

  Avantaje:

 • Are 12 digiți
 • Funcții profesionale încorporate
 • Printează în două culori: roșu și negru
 • Are memorie dublă

  Dezavantaje:

 • Prețul mai ridicat
 • Este un produs folosit mai multe de către contabili, economiști etc

Verifica Pretul Acestui Produs

Sharp este un producător foarte bun pe piața produselor din sfera business, cunoscut la nivel mondial și extrem de apreciat de către utilizatori. Probabil că prin magazine ați observat ceasuri de mână de la acest brand, însă astăzi vă prezentăm un calculator performant, potrivit pentru persoane care lucrează în domeniul contabil.

Probabil vă întrebați cu ce este diferit acest produs față de cele prezentate anterior. Diferența o face rola de hârtie și imprimante integrate în dispozitivul, care are capacitatea de a imprima pe hârtie operațiuni efectuate cu ajutorul calculatorului.

Trebuie sa mentionam ca un astfel de produs vă va ușura foarte mult  operațiunile comerciale și fiscale. Nu in ultimul rand, tineti cont ca acest calculator se alimentează pe baza de baterii reîncărcabile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.