Cele mai bune baterii externe in 2021

0
540

baterie externa

Bateria externă este in principiu un încărcător portabil, ce are drept scop încărcarea mult mai rapidă a telefoanelor sau laptopurilor fără a fi conectată la priză. Cei mai mulți experți recomandă achiziționarea unei baterii externe pentru a fi pregătiți în orice situație, fie că plecați într-o excursie sau știți că veți avea treabă toată ziua și nu veți avea timp să încărcați laptopul sau telefonul într-o manieră clasică, la priză.

Trăim în era vitezei, iar tehnologia este din ce în ce mai avansată, dispozitivele precum laptopurile și telefoanele sunt din ce în ce mai performante, însă puterea de procesare ridicată duce la consumul rapid al energiei din bateriile acestora. În ciuda performanțelor acestor aparate, care au procesoare puternice, ecrane cu rezoluție mare, bună, bateria a rămas totuși o problemă.

Poate că vă aflați la o petrecere sau într-o excursie și doriți să faceți o poză, dar constați că v-a murit bateria. Soluția este bateria externă care în doar câteva secunde va face ca telefonul dvs să meargă la capacitate normală și să vă bucurați în continuare de momentele petrecute cu familia sau prietenii.

Pentru un telefon puteți opta pentru o baterie de doar 2000 mAh, dar dacă vorbim de un laptop sau o tabletă, cu siguranță veți avea nevoie de o baterie externă cu o capacitate cuprinsă între 15.000-50.000 mAh.

Gadget-urile se conectează la bateria externă printr-un cablu USB de dimeniuni mai mici, dar cum există baterii mai performante, se pot încărca în același timp mai multe dispozitive cu o singură baterie. Bateria, la rândul ei, va trebui să fie încărcată prin același cablu USB ( dacă are două capete) fie la priză, fie la laptop și pentru o perioadă mai îndelungată, dacă și ea este mai puternică ca mAh.

O achiziție de natura asta poate fi foarte rentabilă din punct de vedere al raportului calitate-preț.

Astfel ați putea fi mai eficienți și totodată ați economisi timp și efort, însă înainte de toate astea, trebuie să faceți o cercetare, pentru a vedea cum ar trebui să fie o baterie externă din punct de vedere al caracteristicilor și să o găsiți pe cea mai potrivită în funcție de nevoile dvs.

Caracteristici ale bateriilor externe:

 • Conexiunea și compatibilitatea cu dispozitivul. Trebuie să găsiți baterii externe al cărei cablu USB să fie compatibil cu dispozitivul/ele dvs. Ne-am referit și la mai multe dispozitive, pentru că un alt aspect important este numărul de porturi de încărcare.

Aparatele care utilizează serviciul de încărcare rapidă sunt destinate în principal acelora care au smartphone-uri compatibile Quick Charge și prin utilizarea de smartphone-uri compatibile cu acesta, vă puteți încărca dispozitivul la viteză rapidă în timp ce sunteți în mișcare. De asemenea, aceste tipuri de baterii externe sunt foarte fiabile chiar și pentru dispozitivele cele care nu utilizează Quick Charge, deoarece majoritatea porturilor Quick Charge sunt capabile să perceapă dispozitive standard la vitezele maxime de încărcare.

Unul dintre motivele cele mai bune pentru a achiziționa baterii externe este că există unele care au deja un cablu USB integrat în ele. Acest lucru se datorează faptului că tot ce trebuie să faceți este să aveți încărcătorul portabil în sine și nu un cablu de încărcare, astfel este  mai ușor de transportat și eficient. Lucrul negativ cu privire la utilizarea unei baterii externe  normale este că aveți întotdeauna nevoie de propriul cablu de încărcare separat dacă doriți să vă încărcați telefoanele sau laptopurile. Având un built-in, atunci este capabil să crească portabilitatea și ușurința de utilizare. Doar asigurați-vă că primiți un încărcător portabil care utilizează cablul specific de încărcare, fie că este vorba de USB-C, Lightning sau Micro-USB.

 • Portabilitatea: Nimeni nu își dorește să care o ditamai bateria externă în buzunar sau geantă și să fie grea cât o cărămidă. Bateriile externe moderne sunt cât mai ușoare și practice, de dimeniuni mai reduse, dar depinde, pentru că dacă o baterie este de dimensiuni mai reduse, atunci și puterea sa va fi una mai mică. Așadar, gândiți-vă ce încărcați cel mai des, telefonul sau laptopul? Atunci veți știi ce trebuie să alegeți.
 • Brand-ul: Dacă folosiți și preferați mărci precu Huawei, Samsung, Asus, atunci ar fi bine ca inclusiv bateria externă să facă parte din aceste game de produse, pentru că veți avea parte de o experiență garantat mult mai bine și de o compatibilitate mult mai mare între dispozitive.

Top 3 Cele mai bune baterii externe


Acumulator extern Varta Powerpack 10,400 mAh

Acumulator extern Varta Powerpack 10400 mAh

  Avantaje:

 • Încarcă telefonul de două ori și tableta o dată
 • Poate încărca două dispozitive în același timp
 • Design modern
 • Preț accesibil
 • Lanternă LED integrată
 • 10400 mAh

  Dezavantaje:

 • Performanțele variază în funcție de dispozitiv

Verifica Pretul Acestui Produs

Dispozitivul are o compatibilitate universală, atât pentru telefoane, cât și pentru tablete sau aparate foto. Puterea sa este mai mică, va trebui să prioritizați ce anume doriți să încărcați mai repede în cazul în care sunteți plecați pentru mai mult timp, dar asta nu o face o baterie externă mai puțin bună. Putem spune că este perfectă pentru un utilizator nu atât de ocupat sau care utilizează mai multe dispozitive în același timp.


Baterie externă Huawei AP007 13,000 mAh

Baterie externă Huawei AP007 13000 mAh

  Avantaje:

 • Dual USB
 • Carcasă aluminiu
 • microUSB inclus
 • 13000 mAh
 • Funcție fast charge

  Dezavantaje:

 • Prețul mai ridicat

Verifica Pretul Acestui Produs

Bateria are mufă de încărcare cu intrare – Micro-USB 1 x 10W (5V, 2A)  și iesire – USB-A standard 2 x 10W (5V, 2A). Este mult mai puternică, având 13 000 mAh și oferă o compatibilitate inegalabilă cu alte dispozitive din brand-ul Huawei. Un telefon poate fi încărcat de cel puțin 4 ori, iar pe lângă acesta puteți cupla și un laptop sau aparat foto.Nu are nici o greutate foarte mare (325 gr), deci poate fi ușor și de transportat.


Baterie externa Romoss Sense 6 Plus 20,000 mAh

Baterie externa Romoss Sense 6 Plus

  Avantaje:

 • Capacitate de 20,000 mAh
 • Port intrare microUSB + port intrare Lightning
 • Are 2 porturi ieșire
 • Indicator de încărcare

  Dezavantaje:

 • Este compatibil la capacitate maxima doar cu telefoane de ultima generatie

Verifica Pretul Acestui Produs

Acest pachet conține de fapt două baterii externe la un preț convenabil, una de 20 000 mAh și a doua de 10 000 mAh. Printre funcțiile de protecție ale acestor baterii se numără: protecția la supracurent, supratensiune, supraîncărcare și scurtcircuit.

Pachetul vă oferă posibilitatea să alegeți zilnic bateria potrivită pentru nevoile dvs din acea zi. Cea mare poate cântări mai multe grame și v-ar putea încurca, în schimb cea mica este foarte practică și astfel economisiți spațiu și efort, doar că puterea sa va fi de doar 10 000 mAh.


Recomandat de echipa Examinat.ro:

Acumulator extern Profesional DC-Awei Fast Charging 30,000 mAh

Acumulator extern Profesional DC-Awei Fast Charging

  Avantaje:

 • Capacitate de 30,000 mAh
 • Fast charging
 • Are 3 porturi de ieșire
 • Greutate mică
 • Tehnologie LED view
 • Rezistență la șocuri

  Dezavantaje:

 • Prețul mai ridicat

Verifica Pretul Acestui Produs

Aceasta baterie externa de calitate superioare vine echipata cu un sistem PowerCore care oferă un raport de mărime / capacitate incredibil, împreună cu cele mai bune viteze de încărcare din clasă.

Are totodata o capacitate ultra mare ce poate încărca un iPhone 7 de aproape 14 ori, un Galaxy S6 de 7-8 ori și o tabletă de 4-5 ori. Are o tehnologie de încărcare rapidă numită Vooltage Boost și vine cu 3 porturi de ieșire.

Nu in ultimul rand, trebuie precizat ca este o baterie externă cu afișaj perfectă pentru un om care isi petrece mult timp la telefon si care are totodata nevoie sa stie exact parametrii de functionare a dispozitivelor sale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.