Cele mai bune anvelope de vară in 2021

0
987

Schimbarea anvelopelor este necesară după un anumit timp şi înainte de a cheltui o sumă de bani pe anvelope nepotrivite ar trebui ca fiecare să se documenteze.

Trebuie ştiut că anevelopele de vară nu sunt foarte folositoare atunci când temperaturile scad sub 7° C, ceea ce înseamnă că trebuie schimbate la momentul potrivit când această temperatură nu va mai fi atinsă. Atunci când căutăm anvelope de vară bune. nu ar trebui să ne uităm doar la preț, pe langă preț ar trebui să mai luăm în calcul și:

tipologia, evident că oricine preferă să nu schimbe în fiecare sezon anvelopele și mulți nu respectă această regulă ce poate aduce amenzi sau provoca accidente, de aceea, există anvelope all season dar trebuie ținut minte că acestea sunt mai costisitoare și din moment ce sunt folosite tot anul, se uzează mai rapid;

dimensiunile, acestea apar în cartea vehiculului și apar sub forma unor indicatori numerici ce indică lățimea pneurilor în mm, înălțimea secțiunii executate exprimată printr-un procent și diametrul indicat în inchi;

indicii de sarcină și de videză, reprezintă capacitatea anvelopelor de a rezista la greutatea mașinii atât goală cât și plină cu pasageri și rezistența la diferite viteze;

frânarea, după acest criteriu, anvelopele sunt notate de la A la F, la mașinile mici este suficientă clasa de frânare E dar dacă de multe ori conduceți prin ploaie este indicat să alegeți anvelope cu clasa de frânare C, B sau A;

consumul de carburant, aici clasificarea se face de la A la G și astfel la suta de metri se consumă circa 0.6l de carburant între clasele A și G.

Top 3 Cele mai bune anvelope de vară


Anvelopă Tigar Sigura

Anvelopă Tigar Sigura

  Avantaje:

 • Clasa C de frânare este bună pentru suprafețele umede
 • Indicii de sarcină îndică o greutate suportată de până la 600kg
 • Cei 68dB produși nu aduc deloc probleme

  Dezavantaje:

 • Aparține clasei E a economiei de carburant

Verifica Pretul Acestui Produs

Această anvelopa Tigar Sigura este destinată turismelor, are performanțe optime pe timp de vară 185 65 R15 și datorită indicelor de sarcină 88 putem intui că aceasta suportă până la 600kg. Deoarece indicele de viteză indică litera T, putem deduce că rezistența acesteia la viteză este de 190km/h, frânarea face parte din clasa C, o clasă bună pentru suprafețele umede  iar economia la carburan nu iese foarte tare în evidență, fiind doar clasa E însă se apreciază cei 68 dB produși în timpul utilizării, ceea ce înseamnă că nu va deranja fonic.


Anvelopă Viking ProTech HP

Anvelopă Viking ProTech HP

  Avantaje:

 • Aparține clasei V de rezistență la viteză
 • Poate suporta peste 600kg
 • Are o suprafață de contact cu solul foarte bună

  Dezavantaje:

 • Consumul de carburant lasă de dorit

Verifica Pretul Acestui Produs

Anvelopa Viking ProTech HP este una de înaltă calitate concepută pentru turisme. Aceasta are o suprafață mare de contact cu solul, fiind o anvelopă 205 55 R16, indicele de sarcină indică cifra 91 ceea ce înseamnă ca suportă peste 600kg, cele de viteză indică litera V ceea ce corespunde unei viteze maxime de 240km/h, economia la carburant lasă de dorit, fiind doar clasa E iar frânarea aparține clasei C, fiind destul de bună pentru suprafețe umede.


Anvelopă Dunlop SP Bluresponse

Anvelopă Dunlop SP Bluresponse

  Avantaje:

 • Clasa de frânare este A
 • Poate susține peste 600kg
 • Sunt silențioase cu doar 68 dB

  Dezavantaje:

 • Indicele de viteză puteau fi mai mari decat clasa H

Verifica Pretul Acestui Produs

Această anvelopă Dunlop SP Bluresponse beneficiază de tehnologia Dunlop Touch care facilitează un șofat mai tactil și ușor. Pentru o manevrabilitate precisă pe carosabilul umed, acestă anvelopă 195 65 R15 are o suprafață de contact foarte bună cu solul. Apa este dispersată rapid prin canelurile sale pe vreme ploioasă iar pentru o siguranță mai bună, clasa de frânare este clasa A. Indicele de viteză indică litera H, ceea ce înseamnă că aceasta suportă viteze de până la 210km/h iar economia de carburant este una foarte bună, aparținând clasei B. Indicele de sarcină indică o rezistență ce poate depăși 600kg iar dacă dorim ca anvelopele noastre să fie și silențioase, acestea sunt perfecte, avand doar 68dB.


Recomandat de echipa Examinat.ro:

Anvelopă Michelin Cross Climate XL

Anvelopă Michelin Cross Climate XL

  Avantaje:

 • Este o anvelopă all season dar în special pentru vară
 • Clasa de frânare este A
 • Viteza maximă ce poate fi suportată este de 240km/h

  Dezavantaje:

 • Preţ destul de mare

Verifica Pretul Acestui Produs

Anvelopele Michelin Cross Climate XL sunt create dintr-un amestec inteligent de compuşi ce este potrivit pentru toate tipurile de vreme. Acestea au un model V ideal pentru suprafeţele uscate şi chiar pentru zăpadă iar dimensiunile acesteia 205 55 R16 oferă un randament foarte bun pentru orice turism. Indicele de sarcină ne spune că aceasta poate suporta peste 670kg, indicele de viteză indică o viteză maximă de 240km/h, economia la carburant este indicată de litera C a clasei iar din puctul de vedere al frânării, dispune de o frânare ce aparţine clasei A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.