Cele mai bune anvelope de iarnă in 2020

0
690

cele mai bune anvelope de iarna

Înainte de a vorbi despre motivele pentru care folosim iarna anvelope speciale, trebuie să reamintim faptul că folosirea lor este reglementată prin lege. Această lege are drept scopuri buna desfășurare a circulației pe șosele și siguranța șoferilor și pietonilor.

În primul rând, aceste anvelope sunt construite special pentru zăpadă. Anvelopele trebuie să îndeplinească criterii stricte de performanță pentru a câștiga eticheta „anvelopă de iarnă”. Când temperaturile scad, cauciucul folosit pentru anvelopele obișnuite sau „all season” se întărește făcându-le ineficiente pe carosabil. Cauciucul folosit pentru anvelopele de zăpadă, pe de altă parte, rămâne moale, ceea ce le permite să se conformeze mai bine carosabilului acoperit cu zăpadă și gheață.

În al doilea rând, anvelopele de zăpadă au trepte unice care sunt mai largi și mai mari decât anvelopele standard pentru toate anotimpurile. Este concepută pentru a îndepărta umiditatea de la punctul principal de contact al anvelopelor, ceea ce permite un control mai mare.

În al treilea rând, studiile au arătat că anvelopele de zăpadă pot reduce distanța de oprire cu până la 37%. Acesta este un avantaj enorm pe drumurile noastre nu tocmai bune, unde pot fi provocate sute de accidente.

Îi încurajăm pe toți șoferii să ia în considerare achiziționarea unui set de pneuri de iarna de înaltă calitate pentru vehiculele lor. Anvelopele de iarnă vă oferă mai mult control în condiții de zăpadă. Cu aceasta spuse, în cazul în care drumul este rău și nu puteți conduce în condiții optime, cea mai sigură opțiune este întotdeauna să rămână puse anvelopele până când vremea își va reveni.

Caracteristicile anvelopelor de iarna:

 • Anvelopele de iarnă se diferențiază la prima vedere față de cele de vara prin simbolul “fulgului de nea” acest marcaj ne spune că anvelopele asigura controlul, siguranță și performată ridicată a autovehiculului când acesta rulează în condiții de iarnă precum zăpadă, gheață sau temperaturi scăzute.
 • Un alt marcaj ce îl vom găsi pe anvelopele de iarnă cât și pe cele all season este simbolul “M+S”, acesta însemnând “mud+snow”(noroi + zăpadă) ce ne ajută să înțelegem că anvelopele sunt proiectate să ofere o performanță mai ridicată față de cele normale în cazul în care carosabilul este acoperit cu zăpadă, oferindu-i autovehiculului o mai mare abilitate de a porni si de a menține trasă dorită de deplasare.
 • Este foarte bine de știut că anvelopele sunt marcate din fabrică cu informațiile de care avem nevoie pentru a le putea alege pe cele mai potrivite pentru noi în funcție de recomandarea producătorului pentru autovehiculul deținut. Astfel marcajul de genul 205/55/R16 91v înseamnă: 205 lățimea benzii de rulare măsurată în milimetri, 55 talia anvelopei dată în procente din lățimea benzii de rulare, R construcție radială. 16 diametrul jantei, 91 indicele de sarcina aici însemnând 615kg/anvelopa, iar V indicile de viteză în cazul nostru însemnând maxim 240km/h.

Principala caracteristică pentru care ne sunt cerute anvelopele de iarnă de către lege este că acestea se comportă mult mai bine pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheață sau polei cu toate acestea specialiștii ne recomandă să folosim cauciucuri de iarnă chiar dacă ne deplasăm pe asfalt uscat atâta timp cât temperaturile scad sub 7 grade Celsius deoarece anvelopele de vara devin mai rigide și le scade aderența.

Top 3 Cele mai bune anvelope de iarnă


Anvelopa Iarna Pirelli Winter Sottozero Serie ii 205/55R16 91H

  Avantaje:

 • Performanță sportivă echilibrată, frânare și tracțiune excelente
 • Model asimetric al benzii de rulare pe exterior și interior
 • Compus termodinamic nou
 • Raport calitate-preț excelent

  Dezavantaje:

 • Mai grele ca alte anvelope datorita grosimii

Verifica Pretul Acestui Produs

Avelopa Pirelli are ca puncte forte o performanță sportivă echilibrată, ce se descurca excelent la frânare și tracțiune în condițiile de iarnă, având și tehnologia I.B.S. patentată pentru construcția lamelării.

Aceste anvelope oferă utilizatorului senzația de siguranță pe suprafețe ude cât și creșterea manevrabilității pe suprafețele uscate. Prin prisma manevrabilitații lor, ele pot fi folosite pe aproape orice tip de suprafata cu aceleasi rezultate.

Totodata, acest model de anvelopa are în componența sa și protecție pentru jantă, de aceea este o alegere bună pentru cei ce știu că le vor folosi pe drumuri accidentate sau de țară.


Anvelopă iarnă Continental WinterContact TS 860 205/55R16 91H

  Avantaje:

 • Printre primii 5 furnizori din lume
 • Calitate superioară
 • Grad ridicat de aderență pe șosele
 • Tehnologie de ultimă generație

  Dezavantaje:

 • Ceva mai zgomotoase cand sunt noi

Verifica Pretul Acestui Produs

Aceasta anvelopă dispune de tehnologia “Liquid Layer Drainage” ce face ca apa să fie evacuată într-un mod mai eficient prin crestăturile numeroase în anvelopă, această tehnologie oferind o foarte mare rezistență la acvaplanare.

În condiții de iarnă, anvelopa oferă o bună manevrabilitate, cât și o frânare sigură, când vine vorba despre solul umed, aderența este la cote maxime datorită amestecului de cauciuc cu siliciu, precum și matricea de polimer flexibil și rășina specială pentru iarnă.


Anvelopa de Iarnă Dunlop 205/55/16 WinterSport5 91 T

Anvelopa de Iarnă Dunlop 205/55/16 WinterSport5 91 T

  Avantaje:

 • Durată lungă de viață
 • Calitate dovedită
 • Eficiență a combustibilului
 • Trăsături îmbunătățite de eliminare a zăpezii și a apei

  Dezavantaje:

 • Aderenta un pic scazuta pe suprafete umede

Verifica Pretul Acestui Produs

Un număr mare de creste ascuțite formate de numeroasele blocuri de cauciuc fac  ca această anvelopă să fie perfectă pentru șoselele înzăpezite, oferind maximum de tracțiune, optimizată prin lamele mai lungi, paralele cu marginile blocurilor de pe partea centrală a profilului.

Dunlop Winter Sport 5 aduce și un plus de  aderență în viraje, un amanunt foarte important de precizat pentru cei care nu se tem sa o ‘calce’ mai serios chiar si in conditii de bruma sau zapada proaspat asternuta.


Recomandat de echipa Examinat.ro:

Anvelopa de Iarna Michelin ALPIN 6 205/55R16 91T

Anvelopa de Iarna Michelin ALPIN 6 205/55R16 91T

  Avantaje:

 • Stabilitate și control pe asfalt umed
 • Fiabilitate
 • Lamelare ridicată a secțiunii central a benzii de rulare
 • Rezistență la îngheț

  Dezavantaje:

 • Prețul mai ridicat

Verifica Pretul Acestui Produs

Noua generație Alpin 6 de la Michelin aduc un plus de aderență și eficiență la frânarea pe zăpadă cât și ușurință de control și senzația de maximă stabilitate pe asflat umed. Aceast model de la Michelin optimizează consumul de carburant al vehiculului în același timp crescând confortul acustic.

Alpin 6 vine după 4 ani de cercetări în care specialiștii Michelin au reușit să aducă pe piață anvelopa numărul 1 la frânare pe zăpadă în condiții de rulare, aceștia au reusit să crească și eficiența utilizării anvelopei într-o stare uzată,  iar rezistența la îngheț a noilor anvelope aduce un plus de manevrare a pneurilor la temperaturi scăzute.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.