Cel mai bun volan gaming in 2019

0
1103

Odată ce ajungi să fii un pasionat al gaming-ului începi să realizezi adevărata importanță a accesoriilor și ce diferență pot face acestea comparativ cu setup-ul obișnuit, mouse-ul și tastatura. Deși setup-ul obișnuit funcționează foarte bine, varietatea de jocuri de pe piață și în principal, cele de racing, ne împing să achiziționăm diferite accesorii precum controller-ul sub formă de volan pentru PC sau consolă, capabil să reproducă prin format și opțiuni caracteristicile unui volan de mașină, facilitând astfel racing-ul virtual din confortul propriei locuințe pentru mulți gameri.

Dacă doriți să reproduceți cât mai fidel impresiile lăsate de un volan adevărat, este indicat să cautați un model cu un design similar, implicit cu o circumferință destul de extinsă iar posibilitățile există deoarece mulți producători trimit pe piață modele preluate după cele ale unor mașini populare și foarte cunoscute.

Un alt plus al realismului este adus și de vibrații care deși sunt prezente la aproape orice model, doar un număr mic de modele sunt dotate cu un motor intern, care garantează o rezistență la mișcare apropiată de tracțiunea unui volan real.

Altceva ce este apreciat la un volan de gaming este numărul de pedale și schimbătorul de viteze. Modelele mai puțin costisitoare includ pedale din plastic, cu arcuri de dimensiuni mai mici sau curea de transmisie însă dacă vrei o rezistență mai apropiată de realitate, este recomandat să achiziționezi ceva ce să conțină și metal, cu arcuri superioare care să fie mai greu de tensionat iar schimbătorul de viteze aduce senzația de condus cât mai aproape de gamer.

Așadar, dacă ești convins că trebuie să îți completezi setul de gaming cu un volan special pentru așa ceva, îți sugerăm următoarele modele.

Top 3 Cele mai bune volane de gaming


Trust GXT 570 Compact

Trust GXT 570 Compact

  Avantaje:

 • Se achiziționează la un preț mic
 • Cuprinde 13 butoane folositoare în centru
 • Oferă 2 pedale cu cursă lungă

  Dezavantaje:

 • Nu se poate roti decât la 100 de grade

Verifica Pretul Acestui Produs

Trust GXT 570 Compact este o opțiune perfectă pentru gamerii care nu sunt dispuși să arunce o sumă mare de bani pentru a-și completa setul de accesorii de gaming doar pentru câteva jocuri de racing, fiind compatibil atât cu PC cât și cu PS3.

Volanul are un diametru de 20.8cm, unul destul de mic dar potrivit pentru timpul liber, se poate roti la 100 de grade și este construit pentru a rămâne în poziție, dacă iei mâna de pe el. El este realizat complet din plastic, centrul cuprinde 13 butoane utile în cadrul jocurilor, pedalele sale sunt tot din plastic, au dimensiuni generoase și arcuri rezistente iar frâna este progresivă.


Acme Racing – RS

Acme Racing – RS

  Avantaje:

 • Este un accesoriu ieftin și bun
 • Oferă numeroase butoane, inclusiv un D-pad
 • Volanul este îmbrăcat în cauciuc

  Dezavantaje:

 • Nu are un diametru foarte mare

Verifica Pretul Acestui Produs

Acme Racing – RS este considerat un volan ieftin și bun, fiind perfect pentru persoanele ce încă testează tipul de joc racing sau doresc ceva de calitate la un preț accesibil.

Diametrul său este redus, de doar 20,5cm, are avantajul de a fi îmbrăcat în cauciuc, reducând alunecarea, dispune de tehnologia force feedback, cele două motoare incorporate generând vibrații atunci când întâlnești denivelări sau obstacole, unghiul său de rotire maxim este la 180 de grade iar centrul său include numeroase butoane, inclusiv un D-pad.

În plus, vitezele se schimbă folosind maneta, consola principală se fixează pe masă folosind ventuze puternice, în număr de 7, pedalele sunt standard, de dimensiuni medii și arcuri care simulează experiența din viața reală.


Thrustmaster T80 RACING WHEEL

Thrustmaster T80 RACING WHEEL

  Avantaje:

 • Vine cu un sistem de autocentrare, pentru rezistență liniară realistă
 • Include 2 pedale cu bandă lată pentru un confort optim al piciorului
 • Pedala de frână este cu rezistență progresivă

  Dezavantaje:

 • Prezintă compatibilitate doar cu PS3 și PS4, fără PC

Verifica Pretul Acestui Produs

Thrustmaster T80 RACING WHEEL reprezintă unul dintre cele mai frumoase cadouri pe care le poți face unui mare iubitor de jocuri video, mai ales a celor de tip racing.

Acest volan este prevăzut cu 11 butoane poziționate ergonomic, un D-pad ce oferă posibilitate de extensie de control, bucurându-se totodată de o sensibilitate ajustabilă, motiv pentru care manevrarea va fi una sigură și precisă.

Volanul mai are de asemenea și 2 clapete digitale ce îți permit să schimbi viteza atunci când e nevoie, suprafața sa cauciucată asigură un grip excelent și un confort sporit la utilizare, componenta vine însoțită de 2 pedale late pentru picior iar datorită posibilității de recentrare rezistența va fi una liniară.


Recomandat de echipa Examinat.ro:

Logitech Driving Force G29

Logitech Driving Force G29

  Avantaje:

 • Garantează o fiabilitate de lungă durată datorită rulmenților din oțel și pedalele din oțel inoxidabil
 • Este echipat cu dual-motor force feedback
 • Incorporează un schimbător de viteze împreună cu o pedală de ambreiaj
 • Volanul permite o rotire la 900 de grade

  Dezavantaje:

 • Are un preț mai mare, pe măsura performanțelor

Verifica Pretul Acestui Produs

Majoritatea pasionaților de jocuri de curse susțin că Logitech Driving Force G29 poate fi considerat printre cele mai bune volane de gaming și că merită titlul de cel mai bun volan de gaming de la Logitech, putându-se conecta atât la consolele PS3 și PS4 cât și la PC.

Acest volan este proiectat cu dual-motor force back, cu sistem anti-alunecare și transmisie elicoidală, oferindu-ți o experiență cât mai apropiată de conducerea unei mașini reale, o traiectorie precisă și un control foarte bun al volanului, acesta bucurându-se de o rotație de 900 de grade, întocmai ca un vehicul obișnuit.

În plus, unitatea cu pedale are ambreiajul incorporat pentru a te putea bucura de frânare, accelerație sau de schimbarea vitezelor într-un mod cât mai natural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here