Cel mai bun uscator de rufe in 2020

0
5187

Dispozitivele menite sa usureze eforturile de intretinere domestica sunt printre cele mai populare de pe piata si e usor de inteles de ce. Fie ca vorbim despre electrocasnice performante care ne usureaza treburile gospodaresti datorita unor tehnologii de varf sau simple utilitati de care nu ne putem lipsi pur si simplu, cu totii avem nevoie de dispozitive care sa ne usureze treaba pe cat posibil.

Astazi vom vorbi despre uscatul rufelor, una dintre treburile domestice care ne poate ocupa foarte mult timp, mai ales daca folosim metode traditionale. Desi unele masini de spalat vin dotate cu uscator, rufele raman cat de cat umede atunci cand le scoatem din masina, motiv pentru care trebuie sa le punem uneori la vanturat pe standere, sfori, sau uscatoare de rufe de sine statatoare.

Despre acestea din urma vom vorbi in minutele urmatoare, uscatoare care desi lipsesc din multe gospodarii la ora actuala, nu ar prea trebui luand in considerare cat sunt ele de utile.

Top 3 Cele Mai Bune Uscatoare De Rufe


Heinner Gladys

Uscator Heinner Gladys

  Avantaje:

 • Rezistent
 • Incapator
 • Fir metalic

  Dezavantaje:

 • Cadrul metalic tinde sa se balanseze

Verifica Pretul Acestui Produs

Heinner Gladys este un uscator de rufe pliabil care beneficiaza de un strat anticoroziv ce acopera intreaga suprafata, conferindu-i o rezistenta sporita. El are o suprafata de intidere de 17.5 metri si foloseste un fir metalic foarte rezistent cu grosime de 0.5 mm.

In ciuda grosimii mici, acest fir poate suporta o greutate maxima de peste 20 kg, ceea ce e mai mult decat suficient pentru orice tip de haine. Firul propriuzis este intins pe un cadru metalic cu teava de 16 mm in diametru, cu o grosime de 0.6 mm. Acestea fiind zise, Heinner Gladys este printre cele mai rezistente uscatoare de rufe de pe piata.


Leifheit Pegasus 200 DeLuxe Mobile

Leifheit Pegasus 200 DeLuxe Mobile

  Avantaje:

 • Laterale pliabile
 • Destul de robust
 • Plasa pentru uscare

  Dezavantaje:

 • Constructie din plastic

Verifica Pretul Acestui Produs

Acest uscator de rufe este destul foarte robust si totodata stabil, avantaje pe care multe uscatoare de pe piata nu le au. Datorita constructiei sale, Leifheit Pegasus 200 DeLuxe Mobile poate fi folosit atat in interior cat si la exterior, in primul rand datorita faptului ca este suficient de robust pentru a nu fi doborat de vant.

El include 2 suporti pentru rufe mici, roti la picioare, 5 umerase, o plasa pentru uscare, si nu in ultimul rand, un portofel pentru carlige. Mai trebuie spus ca acest uscator este mobil ca design, fiind capabilo sa se roteasca la 360 de grade fara a zgaria parchetul sau pardoseala.


Leifheit Tower 300 DeLuxe

Uscator de rufe Leifheit Tower 300 DeLuxe

  Avantaje:

 • Foarte incapator
 • Trei nivele de uscare si 2 suporturi pentru rufe mici
 • Se poate roti la 360 de grade

  Dezavantaje:

 • Destul de instabil datorita inaltimii

Verifica Pretul Acestui Produs

Uscatorul de rufe Tower 300 Deluxe de la Leifheit este printre cele mai mari si incapatoare de pe piata. Datorita constructiei sale suspendate, va permite sa acomodati mai multe tipuri de haine in compartimente diferite. In total, Tower 300 Deluxe are 3 nivele de uscare si 2 suporturi pentru rufe mai mici, dar si o constructie mobila care va permite sa il rotiti la 360 de grade daca e nevoie.

Nu trebuie sa va faceti griji totusi, pentru ca datorita celor 4 roti cu care vine dotat, el nu va zgaria parchetul sau pardoseala in niciun fel. Mai trebuie mentionat ca el beneficiaza de o constructie metalica in timp ce marginile uscatorului sunt facute din plastic pentru o mai mare siguranta.


Caracteristicile unui uscator de rufe de calitate:

Marimea

Atunci cand vorbim despre uscatoare de rufe, marimea conteaza foarte mult. Marimea determina nu neaparat capacitatea uscatorului ci ergonomia sa. Unii dintre noi folosesc uscatoare de rufe la bloc unde nu prea avem spatiu de depozitare, motiv pentru care este foarte important ca uscatorul sa fie ori compact, ori rabatabil. In principiu, trebuie cautat un uscator care sa ocupe putin spatiu dar care sa fie totodata incapator.

Constructia

Unele uscatoare sunt construite din metal in timp ce altele sunt construite din plastic. Mai sunt totodata uscatoare construite cu cadru metalic dar cu extremitati plasticate, acestea fiind de regula o idee mai scumpe ca cele traditionale. Mai trebuie tinut cont de profilul si stabilitatea lor, deoarece uscatoarele prea inguste se pot rasturna la cea mai mica adiere de vant.

Capacitatea

In principiu, un bun uscator de rufe trebuie sa aiba o capacitate direct proportionala cu capacitatea de spalare a unei masini de spalat. Preferabil ar fi ca uscatorul sa poata suporta o cantitate mult mai mare, desi cu cat creste capacitatea uscatoarelor creste si marimea lor. Nu in ultimul rand, unele uscatoare au profil inalt, ceea ce le permite sa usuce o cantitate impresionanta de rufe fara a ocupa prea mult spatiu orizontal.

* faceti click pe ” ” pentru extinderea fiecarei catacteristici.


Recomandat de echipa Examinat.ro:

Leifheit Linotrend 500 Longline

Uscator de rufe rotativ Leifheit Linotrend 500 Longline

  Avantaje:

 • Capacitate impresionanta
 • Linii exterioare lungi si rezistente
 • Husa protectoare

  Dezavantaje:

 • Ocupa mult spatiu

Verifica Pretul Acestui Produs

Uscatorul de rufe rotativ Leifheit Linotrend 500 Longline este un uscator cu uz intern si extern care poate usca o cantitate impresionanta de rufe in acelasi timp. Mai exact, el poate usca continutul a 5 masini de spalat in acelasi timp datorita celor 46 metri de franghie.

Mai mult, liniile exterioare sunt foarte lungi si rezistente pentru a acomoda rufe de dimensiuni mari. Trebuie spus totodata ca acest uscator dispune de un mecanism special pentru a facilita o deschidere foarte usoara, o husa protectoare, si agatatoare pentru umerasele dispuse la capetele celor 3 brate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.