Cel mai bun ulei de ricin in 2019

0
41

Uleiul de ricin este un ulei vegetal multifuncțional pe care oamenii îl folosesc de mii de ani. Se face prin extragerea uleiului din semințele plantei Ricinus communis. Aceste semințe, cunoscute sub numele de boabe de ricin, conțin o enzimă toxică numită ricin. Totuși, procesul de încălzire pe care îl suferă uleiul de ricin îl dezactivează, permițând uleiul să fie folosit în siguranță. Uleiul de ricin are o serie de utilizări medicinale, industriale și farmaceutice.

În Egiptul antic, uleiul de ricin a fost ars ca combustibil în lămpi, folosit ca un remediu natural pentru tratarea afecțiunilor precum iritarea ochilor și chiar dat femeilor însărcinate pentru a stimula travaliul.

Astăzi, uleiul de ricin ramane un tratament natural popular pentru conditii obisnuite precum constipatia si afectiunile cutanate si este frecvent utilizat in produsele de frumusețe naturală.

Uleiul de ricin poate fi găsit în farmacii, plafar sau în online, dacă preferați să îl utilizați pentru un uz de zi cu zi, dar poate fi găsit și în saloanele profesionale, în tratamentele faciale sau corporale vânate de foarte multe domnișoare.

Cel mai bun ulei de ricin este cel presat la rece, comercializat în recipient din sticlă, de culoare închisă, pentru a nu pătrunde razele soarelui și să își piardă din proprietăți.

Caracteristici ale uleiului de ricin:

  • Uz intern sau extern: Uleiul pentru uz intern este prelucrat și astfel se elimină ricinul, care este o substanță toxică găsită în semințele acestei plante. Uleiul pentru uz intern poate fi folosit pentru tratamente ale părului sau pentru unghii, însă uleiul pentru uz extern nu poate fi ingerat de către oameni, pentru că atunci v-ar putea afecta sănătatea. Uleiul pentru fi folosit pentru balonare, constipație (în caz intern), pentru unghii, păr, corp, față( în caz extern).
  • Pur sau rafinat: Uleiul de ricin pur este cel virgin sau extra-virgin, care este și cel mai bun din punct de vedere calitativ și al beneficiilor sale. Tocmai pentru că are un conținut bogat în elemente nutritive, dezavantajul este că nu are o durată de viață foarte lungă, iar mirosul poate fi un pic mai înțepător. Uleiul rafinat durează mai mult, se găsește la un preț mai accesibil și este folosit pe post de produs cosmetic.
  • Cantitate: Alegeți cantitatea după nevoile pe care le aveți. Uleiul de ricin extra-virgin se păstrează mai bine în cantități mai mici, comparativ cu cel folosit pentru cosmetice, care poate fi găsit în recipiente de până la 250-300 ml.
  • Condiții de păstare: Nu uitați să păstrați produsele în locuri ferite de razele soarelui, la temperaturi între 10-20 grade, în locuri întunecoase, astfel se vor păstra mai bine fiind în zone ferite.

Beneficiile uleiului de ricin:

  • Elimină mătreața și alte probleme ce țin de scalp
  • Reduce acneea
  • Îngroașă firul de păr și îi conferă strălucire
  • Lungește genele
  • Este un produs emolient, care întârzie îmbătrânirea tenului
  • Remediu pentru arsuri solare sau piele uscată
  • Vindecă tălpile și călcâiele crăpate
  • Previne apariția vergeturilor
  • Poate fi un bun tratament pentru unghii casante și pentru cuticule
  • Vă scapă de constipație
  • Vindecă alergiile

Top 3 Cele mai bune uleiuri de ricin


Ulei de Ricin Adams Vision

Ulei de Ricin Adams Vision

  Avantaje:

  • Tratament eficient pentru multiple afecțiuni ale pielii
  • Produs cosmetic
  • Preț scăzut
  • 100% natural

  Dezavantaje:

Recipientul putea fi mai rezistent

Verifica Pretul Acestui Produs

Acest ulei de ricin este potrivit pentru stimularea creșterii nivelului de colagen și elastan la nivelul tenului, pielii și a firelor de păr. De asemenea, este folosit pentru uz intern și extern, având proprietăți binefăcătoare pentru orice tip de persoană.

Cantitatea de 100 ml vă va ajunge o perioadă de timp îndelungată, pentru că datorită texturii sale, uleiul de ricin trebuie folosit în cantități mai mici. Este un ulei de ricin la un preț foarte bun, livrat în recipient cu pereți închiși la culoare, care protejează conținutul împotriva acțiunii razelor solare.

Poate fi folosit pentru:

  • ten cu acnee
  • ten îmbătrânit
  • călcâie crăpate
  • infecții ale pielii
  • elimină negii
  • previne apariția vergeturilor
  • previne pierderea părului
  • tratează scalpul și înlătură mătreața

Ulei de Ricin – presat la rece

Ulei de Ricin - presat la rece

  Avantaje:

  • Cantitate mare
  • Presat la rece
  • Multiple beneficii
  • Preț avantajos

  Dezavantaje:

  • Nu prea are

Verifica Pretul Acestui Produs

Acest ulei poate fi folosit atât pentru uz intern, cât și intern și vine ca o soluție pentru problemele dumneavoastră, efectele fiind vizibile după doar câteva administrări orale sau prin uz extern.

Este obținut prin presare la rece, astfel vă oferă substanțe nutritive, hidratante și curative necesare corpului dumneavoastră. Raportul calitate-preț este unul excelent, gramajul este unul generos și îl puteți folosi o perioadă îndelungată de timp, dacă respectați condițiile sale de păstrare.


Ulei de ricin virgin presat la rece Trio Verde

  Avantaje:

  • Recipient cu pompiță
  • Tara de origine: India
  • Presat la rece 100% natural
  • Folosit în special în tratarea părului

  Dezavantaje:

  • Recipient cam mic

Verifica Pretul Acestui Produs

Recipientul cu pompiță este foarte ușor de folosit și manevrat atunci când vă faceți tratamente pentru păr. Pe lângă uleiul de ricin, se găsește în compoziția produsului și vitamina A, ce ajută la menținerea unui păr bogat, sănătos, atât pentru femei, cât și pentru bărbați. Pulverizatorul vă ajută și în tratamentele faciale, pentru că vă oferă exact cantitatea de ulei de care aveți nevoie, fără a consuma prea mult produs din sticluță.


Recomandat de echipa Examinat.ro:

Ulei de ricin extavirgin

Ulei de ricin extavirgin

  Avantaje:

  • Extra-virgin
  • Ricin provenit din culturi românești
  • Produs bio
  • Presat la rece

  Dezavantaje:

  • Pretul ceva mai ridicat

Verifica Pretul Acestui Produs

Dorim să vă recomandăm un produs 100% românesc, un ulei de ricin 100% ecologic și natural, care cu siguranță vă va surprinde datorită beneficiilor sale. Este un produs pentru uz cosmetic, acoperind o gamă largă de afecțiuni pe care le poate trata sau de lucruri pe care le poate îmbunătăți.

Printre beneficiile sale se numără:

  • regenerarea și fortifierea părului
  • alungirea genelor
  • eliminarea cearcănelor
  • tratarea acneei
  • previne apariția vergeturilor
  • potrivit pentru protecție solară
  • vă scapă de călcâiele crăpate
  • balsam pentru buze
  • reduce vizibilitatea cicatricilor
  • pentru cuticule cât mai sănătoase
  • pentru masaj

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here