Cel mai bun tester auto in 2021

0
907

tester auto

Un tester auto este alegerea cea mai inspirata pe care o poate face un sofer. De ce?
Pentru ca in timp real veti putea stii ce problema are masina dvs ori masina vreunui prieten aflat in impas.

Sunt aparate usor de folosit, rapide, care vor afisa pe display un cod, iar acel cod vine la pachet cu informatii care va vor ajuta pe dvs sa descifrati cat mai rapid eventualele probleme ale masinii.

Testerul auto se conecteaza la masina dvs, iar informatiile pot fi trimise pe laptop sau smartphone, putand avea chiar o arhiva proprie. In acest articol am detaliat caracteristicile principale ale unui tester auto si v-am sugerat cateva produse de calitate de pe piata noastra.


Top 5 Cele mai bune testere auto


Interfata OBD II diagnoza auto 12V

Interfata OBD II diagnoza auto 12V

  Ce ne-a placut: Se poate conecta prin Bluetooth la telefonul/laptopul dvs.

Verifica Pretul Acestui Produs

Acest tester auto este compatibil cu toate autovehiculele care folosesc tehnologia OBD2. Raza sa de actiune prin Bluetooth este cuprinsa intre 5-10 metri, asadar incercati sa folositi telefonul/laptopul cat mai aproape de tester, pentru a avea acuratete mai mare.

Are urmatoarele atributii: citeste codurile de diagnosticare pentru defectiunile masinii, atat pe cele generale, cat si pe cele particulare marcii de masini; afiseaza un cod si totodata informatii legate de acesta, pentru a va ajuta pe dvs sa intelegeti problema.

Totodata, acest tester are capacitatea de a sterge erorile.


Tester auto / Interfata OBD II

Tester auto / Interfata OBD II

  Ce ne-a placut: Transmite pe smartphone-ul dvs toate codurile si informatiile pe care le genereaza de pe ECU.

Verifica Pretul Acestui Produs

Acest tester auto poate fi utilizat pentru autovehicule pe benzina scoase pe piata dupa 2002 si pentru autovehicule pe motorina dupa 2004, care au, bineinteles, compatibilitate cu OBD2.

Testerul citeste codurile de diagnosticare de pe calculatorul central al motorului, atat pe cele generale, cat si pe cele particulare, trimite informatia pe smartphone-ul dvs si de acolo lucrurile se simplifica.

Poate sterge, de asemenea, si erorile din bord care de obicei sunt semnalate printr-un martor- check ingine. Testerul este fabricat in conformitate cu toate standardele si cerintele europene.


Tester auto / Interfata OBD II cu buton ON/OFF

Tester auto / Interfata OBD II cu buton ON/OFF

  Ce ne-a placut: Este un produs compatibil cu sistemul de operare Android, iOS si Windows.

Verifica Pretul Acestui Produs

Este un produs asemanator cu cel anterior, avand un raport calitate-pret foarte bun, iar din spusele utilizatorilor, este un aparat precis, usor de folosit si de diagnosticat eventualele probleme ale masinii.

Rata de transfer a datelor de pe tester pe smartphone este una foarte buna, totul se intampla in timp real si dvs aveti ocazia sa aflati mult mai rapid ce problema are masina.
Testerul este insotiti si de un ghid cu instructiuni, care va vor ajuta sa descifrati mai bine codurile.

Se poate conecta prin Bluetooth la smartphone-ul dvs/laptop.Tester auto Pyramid dedicat VW/ AUDI/ SEAT/ Skoda

Tester auto Pyramid dedicat VW/ AUDI/ SEAT/ Skoda

  Ce ne-a placut: Nu necesita conectarea la telefon sau laptop, deoarece are un display mare, unde puteti citi toate informatiile.

Verifica Pretul Acestui Produs

Este un produs care suporta mai multa marci de masini, insa are cateva profiluri specializate pe VW. Datorita display-ului digital veti economisi timp, astfel ca toate informatiile sunt redate acolo, sunt usor de citit, fara sa mai fie nevoie sa va conectati la un telefon/laptop.

Nu functioneaza pe baza de baterii, putand fi tinut oriunde doriti dvs, chiar si in masina, pentru situatii de urgenta.

Citeste coduri de eroare, sterge erorile si ofera diagnostic pentru problemele masinii dvs.
Are un raport calitate-pret foarte bun, iar multe voci spun ca este un aparat profesional, usor de folosit atat la domiciliu, cat si intr-un service auto.


Interfata Diagnoza Auto DS150E

Interfata Diagnoza Auto DS150E

  Ce ne-a placut: Poate fi convigurat pe mai multe limbi straine, nu doar pe romana.

Verifica Pretul Acestui Produs

Acest tester auto este foarte versatil, iar utilizatorilor le place acest lucru.
Printr-un singur click veti putea scana intreaga masina si afla problemele pe care le are.

In timp real, rezultatele sunt afisate prin Bluetooth pe smartphone-ul/laptopul dvs.
Dispune de cablu USB, are DVD pentru coduri si informatii suplimentare si poate fi folosit atat pentru autoturisme conventionale, cat si pentru camioane.

Nu exista limita din punct de vedere al problemelor pe care le poate depista, fiind un produs eficient si rapid, care va poate scapa de multi bani aruncati prin service-uri auto.


Cum alegem un tester auto de calitate


Tipuri: In acest domeniu exista atat produse universale, cat si produse specializate pe anumite componente ale unei masini, ori strict pe marca masinii. Cand spunem “componentele unei masini” ne referim la: pneuri, franare/forta de franare, gaze, alternator etc. Mai exista si o alta categorie de testere auto si anume cele profesionale, destinate mai mult service-urilor auto si profesionistilor si cele ce pot fi folosite pentru propria masina, in garajul propriu.

Totodata, ele pot fi portabile sau neportabile, adica existe si variante care va pot scuti de niste cheltuieli si eforturi in plus si acelea sunt variantele portabile, pe care le puteti lua oriunde si verifica orice masina doriti.

In principiu, un tester auto are un sistem de evaluare a problemei depistate, apoi ofera solutii si chiar poate restabili buna functionare a masinii, corectand unele probleme ce pot avea fie ca vrem, fie ca nu vrem.

Functii: Un tester auto folosit in service-urile auto are capacitatea de a afisa pe display niste coduri care sugereaza de obicei o problema a masinii, poate fi programat sa controleze mai multe componente ale masinii si totodata, are capacitatea de a retine informatii despre mai multe autovehicule, ca un fel de istoric. Este necesar ca ecranul testerului sa fie indeajuns de mare, incat sa nu va fie greu sa citit codurile si informatiile care le insotesc.

In ceea ce priveste un multimetru, ar fi indicat sa alegeti un model digital si va spunem imediat si de ce spunem asta. Acuratetea cu care arata informatiile legate de masini este cu 5% mai mare decat la modelele analogice.

Testerele auto profesionale pot dispune si de camera foto/lantern, astfel ca dvs puteti fotografia problema si va puteti consulta in privinta ei si cu alte persoane, trimitandu-le poza. Un tester auto poate fi alimentat prin baterii clasice ori prin soclul bateriei auto.

Compatibilitate: Este poate unul dintre cele mai importante aspecte de luat in considerare atunci cand doriti sa achizitionati un astfel de item, pe care il veti folosi in special la domiciliu. Dupa cum am mai spus, unele masini nu vor fi compatibile cu testerele universale, cerand astfel niste testere specializate, dar de obicei, daca sunteti mecanic sa stiti ca un tester auto universal va poate scoate din orice incurcatura.

Conectivitate: De obicei, dispozitivele sunt insotite de un CD, unde sunt stocate codurile de diagnosticare, cu toate informatiile legate de ele, astfel incat dvs sa va fie mai usor sa le descifrati. Exista bineinteles modele care ofera coduri si informatii atat universal, cat si specializate pe anumite marci de masini. Testerele auto pot fi conectate prin USB, ori prin Bluetooth, iar datele pe care acestea le depisteaza vor putea fi transmise catre un laptop sau telefon.

Manipulare: La baza functionarii unui tester auto se afla standardul de diagnoza OBD2, care poate fi accesat prin intermediul senzorilor din masina. Codurile de eroare care apar, vor fi citite si ulterior se vor gasi solutii pentru rezolvarea lor. Nu este un proces greoi, in schimb, necesita destula atentie si ceva cunostinte in domeniul mecanicii, electricii etc.

Electrica masinii este un domeniu pe care nu multi il stapanesc foarte bine, tocmai de aceea exista testere specializate(multimetre) pentru aceasta parte, care pot masura tensiunea, rezistenta, continuitatea si curentul. Totodata, un tester auto poate fi digital ori analogic

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.