Cel mai bun termostat in 2020

0
1525

Dacă îți place să menții o temperatură constantă în locuință, o temperatură în limitele cele mai optime pentru tine și familia ta, prima soluție la care te gândești este un programator de centrală termică sau un termostat de ambient. Fie că vorbim despre sistemul de încălzire sau despre cel pentru aer condiționat, un dispozitiv separat, reglabil și ușor de setat poate gestiona activitatea ce presupune un mediu plăcut din punct de vedere termic.

Pe piață există momentan doar două modele, termostat manual și termostat programabil, întrucât fiecare variantă are avantajele și dezavantajele sale bine definite. Dacă te interesează să schimbi temperatura în locuința ta în funcție de preferințe și vrei să cheltui cât mai puțini bani, varianta manuală este cea potrivită pentru tine însă dacă vrei un plus de tehnologie în interiorul locuinței și au un program prestabilit, care e întotdeauna același, un termostat digital de cameră programabil este soluția perfectă.

Histereza, sensibilitatea și modul de alimentare sunt cei mai importanți indici de funcționare. Histereza este diferența necesară dintre temperatura setată de termostat și cea înregistrată ambiental pentru ca sistemul de încălzire să pornească, sensibilitatea reprezintă pasul de măsurare al temperaturii, adică acuratețea cu care este identificată aceasta iar alimentarea cea mai bună este cea prin acumulatori.

Așadar, în funcție de așteptările și nevoile tuturor, am pregătit o listă cu câteva produse care într-adevăr merită a fi achiziționate.

Top 3 Cele mai bune termostate


Conter CT7W

Conter CT7W

  Avantaje:

 • Este un termostat wireless la un preț bun
 • Are opțiune de radio, fiind unul multifuncțional
 • Include butoane simple și un display digital

  Dezavantaje:

 • Semnalul nu poate fi transmis prin beton armat

Verifica Pretul Acestui Produs

Dacă ai nevoie de un termostat cu reglare de la distanță și transmisie fără fir, atunci prețul modelului Conter CT7W ne face să îl recomandăm tuturor.

Acesta este un produs digital electronic digital care include și funcție radio, făcut pentru a fi util în gestionarea temperaturii ambientale obținute cu ajutorul unui aparat de încălzire sau pentru climatizare.

Aparatul are o rază de acțiune de 30m într-o clădire, poate stabili un program ciclic, pe baza căruia să funcționeze automat, sensibilitatea este mai mică de 0.2 grade iar histereza sub 0.5.


Computherm Q7 RF

Computherm Q7 RF

  Avantaje:

 • Transmite comenzile prin semnal wireless
 • Asigură programare facilă, separată pe zile sau personalizată
 • Are ecran LCD care e ușor de văzut în întuneric

  Dezavantaje:

 • Semnalul său este unul scăzut

Verifica Pretul Acestui Produs

Termostatul Computherm Q7 RF este un model wireless, suficient de performant, fiind programabil și ușor de setat în gestionarea temperaturii ambientale prin posibilitatea de conectare la orice tip de centrală termică.

Compatibilitatea universală și separarea programelor de setare pe zile sunt principalele atuuri ale acestui aparat, mai are și o rază de semnal de 30m, un buton ce poate comuta funcționarea pe setare manuală, are un afișaj electronic iluminat, o sensibilitate de 0.3 grade.


Salus 091FLRF

Salus 091FLRF

  Avantaje:

 • Este programabil, putând seta personal temperaturile
 • Oferă 6 programe presetate și 3 ce pot fi modificate
 • Are parametri de lucru cu valori scăzute, fiind perfect într-o locuință

  Dezavantaje:

 • Cele două unități comunică prin fir

Verifica Pretul Acestui Produs

Salus 091FLRF este un termostat foarte bun ce poate fi achiziționat la un preț moderat, fiind o alegere excelentă ca termostat de centrală termică.

Aparatul face parte din categoria celor programabile, fiind ideal pentru situațiile în care călătorești sau pleci în concedii și preferi să nu ai grija înghețului în locuință, transmisia comenzilor se face prin fir, este prevăzut cu ecran LCD pe care vezi cifrele clar, beneficiezi de 9 programe, iar 6 dintre ele fiind prestabilite, are o sensibilitate de 0.2 grade și o histereză reglabilă la 0.5-1˚C.

În plus, temperaturile ambientale pot fi setate între 5 și 30˚C, are un nivel separat anti-îngheț ce se poate utiliza în cazuri speciale iar dispozitivul se poate alimenta cu baterii de tip AA.


Recomandat de echipa Examinat.ro:

Salus iT500

Salus iT500

  Avantaje:

 • Este un termostat cu montare și instalare wireless
 • Permite setarea direct de pe telefonul mobil
 • Include panou și ecran digital
 • Este programabil și asigură multiple opțiuni de reglaj

  Dezavantaje:

 • Costul este pe măsura capacităților sale

Verifica Pretul Acestui Produs

Salus iT500 este unul dintre cele mai bune termostate fără fir controlat prin Internet. Acesta se utilizează în combinație cu o centrală termică, iar sistemul de încălzire poate fi accesat și controlat direct din mediul online.

Modelul este unul digital și controlat electronic, fapt care îl face ușor programabil, aparatul funcționează cu 3 sisteme de comandă și este calibrat pentru a gestiona o singură zonă de încălzire, folosește 6 programe, gestionează temperaturile în intervalul 0-35˚C, include opțiune cu protecție anti-îngheț, pasul este de 0.5 grade iar alimentarea se face prin baterii AA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.