Cel mai bun storcator de legume si fructe in 2021

0
1716

In ciuda faptului ca stim cu totii cat de periculoase sunt bauturile cu aditivi si conservati, multi dintre noi continua sa le consume zi de zi din lipsa de timp sau alternative. Totusi, pentru un stil de viata sanatos ne trebuie o alimentatie sanatoasa si ce poate fi mai sanatos decat un suc natural de fructe? Sucurile de fructe si leguma au devenit foarte populare inultimii ani si pe buna dreptate. Aceste sucuri contin aceasi valoare nutritionala ca fructele si legumele din care sunt facute, cu avantajul ca sunt mult mai usor de digerat odata ajunse in organism.

Pentru obtinerea acestor sucuri ne trebuie inainte de toate un storcator de legume si fructe. Exista multe tipuri de storcatoare in comert, unele mai bune ca altele. In urmatoarele minute, ne vom concentra asupra catorva storcatoare de fructe si legume care in opinia noastra, sunt printre cele mai bune de pe piata in momentul actual.

Top 3 Cele Mai Bune Storcatoare de Legume & Fructe


Star-Light PJ-800W

Star-Light PJ-800W

  Avantaje:

 • Pret bun
 • Dimensiuni reduse
 • Viteze multiple de functionare

  Dezavantaje:

 • Sita din inox poate oxida sucul in timp

Verifica Pretul Acestui Produs

Acest storcator compact este dotat cu un motor de 800W care dispune de doua viteze de prelucrare. El separa eficient si rapid sucul de pulpa printr-o sita de inox durabila si rezistenta montata pe un cadru compact dar totodata incapator.

Storcatorul Star-Light PJ-800W poate procesa o gama diversa de legume si fructe, atata vreme cat ele incap in tubul de alimentare. Pentru ca veni vorba de tubul de alimentare, trebuie sa mentionam ca acest storcator utilizeaza un tub de alimentare cu diametru de 7.5 cm, in timp ce recipietul colector are o capacitatae de 2 Litri iar cel destinat colectarii sucului are capacitatea de 1 Litru.

Trebuie totodata mentionat ca partile detasabile ale acestui storcator sunt foarte usor de demontat si curatat.


Heinner MultiMix400

Heinner MultiMix400

  Avantaje:

 • Doua viteze de stoarcere
 • Motor cu functie de protectie
 • Foarte incapator

  Dezavantaje:

 • Destul de zgomotos

Verifica Pretul Acestui Produs

Heinner MultiMix400 vine dotat cu functii de stoarcere, tocare, mixare, si rasnire. Are un motor electric de mare putere prevazut cu functie de supraincalzire pentru a prelungi durata de viata a storcatorului.

El este totodata prevazut cu o carcasa de inox, fapt care ii sporeste durabilitatea in timp ce il face mai usor de curatat dupa folosire. Acest storcator are un recipient de suc cu o capacitate de 0.5 Litri in timp ce recipientul pentru pulpa are 1.5 Litri.

Totodata, capacitatea blenderului este de 1.5 Litri, capacitatea tocatorului este de 0.6 Litri, in timp ce capacitatea rasnitei este de 0.2 Litri. Nu in ultimul rand, el este dotat cu un motor electric de 400W care opereaza 2 viteze.


Tefal ZE350B38

Tefal ZE350B38

  Avantaje:

 • Usor de curatat
 • Sistem de siguranta cu clipsuri laterale
 • Compact

  Dezavantaje:

 • Tub mic de colectare

Verifica Pretul Acestui Produs

Acest storcator are un tub de alimentare destul de larg, dar un design compact si manevrabil in acelasi timp. In ciuda dimensiunii, el este dotat cu un motor electric de 400W care ofera acestui storcator o capacitate de stoarcere sporita.

Trebuie mentionat ca el vine echipat cu un sistem de siguranta la ardere, un acc impingere, si un sistem anti-picurare care va permite sa indepartati recipientul colector fara a face mizerie. Mai trebuie sa mentionam ca Tefal ZE350B38 are o constructie din plastic datorita careia este compatibil cu masinile de spalat vase, ceea ce il face mai usor de curatat.

Trebuie spus ca Tefal ZE350B38 vine echipat cu un sistem de blocare care garanteaza procesarea pulpei in totala siguranta, o problema pe care multe storcatoare o aveau pana nu demult.


Caracteristicile unui storcator de calitate

Puterea

Un storcator de legume si fructe care se respecta trebuie sa aiba o putere de cel putin 400W. Principalul motiv pentru care un storcator trebuie sa fie puternic il reprezinta multitudinea de operatiuni la care el poate fi folosit.

Desi unii oameni il folosesc doar pentru stoarcerea fructelor, el poate totodata fi folosit pentru gatit sau pentru prepararea sucurilor de legume.

Mai trebuie mentionat ca desi trebuie urmarite storcatoarele cu putere mare de stoarcere, este important de retinut ca motoarele puternice sunt de regula mult mai
zgomotoase decat cele de putere mica. In principiu, trebuie gasita o balanta intre putere si silentiozitate.

Functionalitatea

Un bun storcator de fructe trebuie sa fie echipat cu mai doua sau mai multe functii de stoarcere, functii pe care le va indeplini cu diferite viteze de functionare.

De cele mai multe ori, atat storcatoarele centrifugale cat si cele cu axe canelate au setari pentru diferite trepte de viteza sau pentru diferite tipuri de fructe si legume. In ultimii ani, au
aparut pe piata storcatoare cu functii de anti-scurgere si sisteme anti-alunecare.

Acestea sunt doar cateva dintre functiile pe care un storcator de fructe modern trebuie sa le posede, laolalta cu o multitudine de alte functii care sa usureze procesul de stoarcere.

Eficienta

In functie de motivul pentru care achizitionati un storcator de legume si fructe, trebuie sa tineti cont de capacitatea sa de stoarcere a anumitor legume si fructe. Spre exemplu, un storcator destinat in principal fructelor va avea reale dificultati in a stoarce legume, in special cele tari.

Mai mult, dimensiunile tubului de alimentare trebuie sa fie suficient de mari pentru a acomoda fructele mari si mijlocii pentru a va scuti de efortul suplimentar dedicat taierii si procesarii lor in prealabil. Totodata, storcatoarele pentru sucuri fine vor zdrobi fructele marunt pentru a obtine cat mai mult suc in timp ce storcatoarele de legume pot uneori lasa in urma bucati mari neprocesate.

Tipul

In caz ca nu stiati, exista mai multe tipuri de storcatoare, motiv pentru care trebuie sa stiti sa le diferentiati in functie de nevoile personale. Storcatoarele pentru critice, de exemplu, sunt dispozitive simple care nu pot stoarce decat fructele care au fost taiate in prealabil.

Storcatoarele centrifugale, pe de alta parte, sunt printre cele mai populare storcatoare de pe piata prin prisma faptului ca pot procesa o gama larga de fructe si legume.

Nu in ultimul rand, storcatoarele cu ax canelat au o viteza mica de rotatie, compensand totusi viteza scazuta de stoarcere cu o eficienta sporita pentru obtinerea unui suc cat se poate de fin.

* faceti click pe ” ” pentru extinderea fiecarei catacteristici.


Recomandat de Echipa Examinat.ro

Star-Light DPJ-800W

Star-Light DPJ-800W

  Avantaje:

 • Usor de curatat
 • Sistem anti-alunecare
 • Tub larg de alimentare

  Dezavantaje:

 • Sita de inox poate oxida sucul dupa multe folosiri

Verifica Pretul Acestui Produs

Storcatorul de legume si fructe Star-Light DPJ-800W este printre cele mai puternice de pe piata. Echipat cu un motor electric de 800W, el poate stoarce echivalentul unui pahar de suc in mai putin de 5 secunde.

Totodata, el are 5 viteze diferite: una pentru fructe moi, una pentru citrice, una pentru fructe cu densitate medie, una pentru fructe dure, si una pentru legume mari.

El este prevazut cu un sistem anti-alunecare, o sita din inox, un acc de impingere, un recipient pentru pulpa, un tub larg de 7.5 cm, un pahar prevbazut cu separator de spuma, si un sistem anti-picurare care va ajuta sa verificati progresia procedeului de stoarcere in timp ce storcatorul functioneaza.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.