Cel mai bun stingător auto in 2019

0
714

Având în vedere că siguranță este pe primul loc, legislația rutieră din România impune ca orice persoană să dețină echipamentul corespunzător în situații de urgență. Majoritatea incendiilor auto sunt cauzate de scurt-circuite, scurgere de lichid inflamabil sau defecțiunea căilor de transport al acestora. O mașină poate arde din aproape orice loc iar dacă aceasta se află într-o clădire, pot exista foarte multe materiale care să întrețină focul așa că este bine să avem un stingător la îndemână pentru a opri focul în stagiul său de început înainte să se extindă iar eforturile noastre să fie în zadar.

Acest produs trebuie ales cu precizie, trebuie luate în considerare următoarele criterii iar apoi să alegi unul, dacă încă nu ești hotărât, dintre cele recomandate de noi:

 • Categoria, acestea fac parte din mai multe categorii, în funcție de suprafața pe care sunt folosite și pot fi din categoria A pentru materialele solide, cum ar fi lemnul, gunoiul, materiale textile, hârtia, cauciucul, din categoria B pentru substanțe lichide cum ar fi vopseaua sau benzina, din categoria C pentru gaze și din categoria E care este special concepută pentru incendii de origine electrică, frecvente în cazul mașinilor;
 • Agentul de stingere, reprezintă substanța folosită pentru a stinge incendiul și poate fi spumă, dioxid de carbon sau pudră. Spuma se folosește pentru incendiile de tip A și B fiind mai eficientă decât apa, pudra pentru incendiile de tip A, B și C, ea este eficientă însă după incendiu, se îndepărtează greu iar dioxidul de carbon se folosește pentru categoriile B și E însă nu poate fi folosit în spații închise;
 • Capacitatea, este determinată de mărimea stingătorului și greutatea sa iar cu cât este mai mare, cu atât ne va ajuta să oprim incendii mai intense.

Top 3 Cele mai bune stingătoare auto


Reinold Max

Reinold Max

  Avantaje:

 • Se poate folosi pe incendii de tip A, B și C
 • Vine cu un suport ce îi permite fixarea în portbagaj
 • Are un termen de valabilitate de 4 ani

  Dezavantaje:

 • Nu este foarte eficient pe incendiile mai puternice

Verifica Pretul Acestui Produs

Reinold Max este un stingător auto de dimensiuni mici ce poate fi ținut la îndemână în portbagaj, se poate folosi pe incendiile de tip A, B sau C și acoperă majoritatea nevoilor de acest tip pentru orice posesor al unui autotorism. Acesta este mult mai eficient decât apa, fiind pe bază de spumă, utilizarea lui se face ușor și rapid iar valabilitatea sa este de 4 ani, ceea ce pentru prețul său este foarte bine. Dimensiunile sale foarte mici îl fac să fie respectat și de cei ce dețin mașini cu două portiere, posesori ce nu se bucură de atât de mult spațiu.


Prevent Spray

Prevent Spray

  Avantaje:

 • Se poate folosi pe mai multe categorii de incendii
 • Poate fi depozitat ușor în portbagaj
 • Se utilizează ușor și rapid

  Dezavantaje:

 • Capacitate eficientă doar pentru incendiile mici

Verifica Pretul Acestui Produs

Prevent Spray este folosit pentru a opri incendii ce au ca sursă hârtia, lemnul, plasticul, combustibilul, diluanți și surse electrice. Capacitatea sa este una de 600ml ce îi permite oprirea incendiilor de dimensiuni mici și medii, pentru a încetini extinderea lor și totodată această capacitate îi permite să fie depoztitat foarte ușor, în portbagaj.

Acesta trebuie folosit la o distanță cuprinsă între 1 și 3 metri distanță de foc pentru a vă proteja pe dumneavoastră și a fi și eficient impotriva focului.


P1 RoGroup

P1 RoGroup

  Avantaje:

 • Are o capacitate foarte bună
 • Este eficient pentru incendiile ce fac parte din clasele A, B și C
 • Valabilitatea sa este de 5 ani
 • Se poate reîncărca la unitățile autoriazate

  Dezavantaje:

 • Unele persoane au reclamat că pulberea se poate dovedi corozivă pe instalații electrice

Verifica Pretul Acestui Produs

Singătorul P1 RoGroup este unul pe bază de spumă ce se utilizează la stingerea incendiilor în stagiul de început din clasele A, B și C, în spații atât închise cât și deschise. Acesta oferă o eficiență maximă pe spații întinse care au un risc mare de incendiu și se poate utiliza și pe echipamentele electrice cu o tensiune de până la 1000V.

Substanța eliminată de acesta nu este dăunătoare mediului dacă este folosită în scopul corect, conține 1KG de spumă și se poate utiliza la o temperatură între -20 și 60°C.


Recomandat de echipa Examinat.ro:

BestAutoVest ABC

BestAutoVest ABC

  Avantaje:

 • Capacitate foarte mare ce vă permite îndepărtarea incendiilor de dimensiuni moderate
 • Poate fi folosit pe orice tip de incendiu
 • Se poate reîncărca la cea mai apropiată unitate specializată
 • Permite utilizarea la temperaturi scăzute dar și foarte mari

  Dezavantaje:

 • Are o greutate relativ mare

Verifica Pretul Acestui Produs

Stingătorul BestAutoVest ABC se utilizează la stingerea incendiilor din toate categoriile, atât pe spații închise, cât și pe spații deschise. Acesta funcționează pe bază de pulbere, are o capacitate de 4KG de pulbere, se poate utiliza la temperaturi cuprinse între -30 și 60° iar distanța de la care se poate folosi este de minim 1 metru.

Se poate folosi pe echipamente electrice ce au o tensiune maximă de 1000V, pe autotorisme, depozite dar și pe suprafețe sub formă de jar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here