Cel mai bun prajitor de paine in 2021

0
2600

Spre deosebire de o masina de facut paine care va ajuta sa va preparati propria paine, prajitorul de paine indeplineste o functie elementara. Beneficiile painii prajite sunt binecunoscute la ora actuala, dar prepararea painii prajite fara uneltele potrivite poate fi complicata si obositoare. In ultimii ani, popularitatea prajitoarelor de paine a crescut enorm pe piata Romaneasca, motiv pentru care aceste dispozitive sunt printre cele mai vandute la ora actuala.

Totodata, in ciuda noi-dobanditei popularitate, prajitoarele de paine sunt printre cele mai vechi electrocasnice din lume, cu o istorie mai veche de 100 de ani. Dar haideti totusi sa ne concentram pe actualitati, pentru ca unele prajitoarele moderne sunt de-a dreptul fenomenale atat din punct de vedere electrotehnic cat si din punct de vedere al accesibilitatii. Haideti deci sa aflam care sunt cele mai bune prajitoare de paine de pe piata la ora actuala.

Top 3 Cele Mai Bune Prajitoare de Paine


Philips HD2595/00

Philips HD2595

  Avantaje:

 • Capacitatea sa reincalzeasca si sa decongeleze
 • Poate praji felii de paine de orice dimensiuni
 • Sistem anti-alunecare

  Dezavantaje:

 • Cablu de alimentare scurt

Verifica Pretul Acestui Produs

Proiectat pentru a praji 2 felii de paine in acelasi timp, acest prajitor de paine va poate salva mult timp in diminetile in care va grabiti. El are o putere de 800W care ii permite sa prajeasca paine surprinzator de repede, fiind capabil totodata sa reincalzeasca si sa decongeleze practic orice incape prin fantele sale largi.

Mai trebuie mentionat ca are 7 trepte de functionare cu functie de anulare program, o putere de ridicare inalta care ajuta scoaterea din dispozitiv a feliilor inguste, si un sistem anti-alunecare pentru stabilitate sporita. Nu in ultimul rand, el beneficiaza de un sistem de stocare a cablului de alimentare care va poate ajuta enorm ca spatiu si fiabilitate.


Bosch TAT6104

Prajitor de paine Bosch TAT6104

  Avantaje:

 • Sistem stocare cablu
 • Suport pentru chifle
 • Carcasa termoizolata

  Dezavantaje:

 • Cablu de doar 0.9 metri

Verifica Pretul Acestui Produs

Acest prajitor de 900W este printre cele mai puternice si totodata cele mai versatile prajitoare de pe piata. El vine dotat cu un suport pentru chifle, o tavita pentru firmituri, o carcasa termoizolanta, si o multime de alte facilitati similare menite sa usureze functiile de prajire. Mai mult, acest prajitor are si o functie de dezgetare cu 6 nivele de rumenire care pot fi foarte folositoare intr-o bucatarie moderna.

El este totodata echipat si cu un dispozitiv de ridicare a painii, o rezistenta de incalzire tip panou, un sistem de stocare cablue, o functie pentru centrarea feliilor, si un senzor electronic pentru prajire uniforma. Acestea fiind zise, Bosch TAT6104 e cu certitudine printre cele mai bine dotate prajitoare de paine de pe piata.


Breville VTT513X-01

Breville VTT513X-01

  Avantaje:

 • Functie decongelare
 • Tava pentru firmituri
 • Butoane iluminate

  Dezavantaje:

 • Temperatura mare poate afecta fata de masa

Verifica Pretul Acestui Produs

Breville VTT513X-01 este un prajitor de paine cu grad de rumenire variabil, functie Lift & Look, functie de reincalzire si dezzghetare, si multe alte facilitati similare. El mai oferatotodata si un design simplu si elegant cu butoane accesibile si iluminate puternic.

Asa cum am spus, el are control variabil de rumenire in 9 trepte care permite prajirea painii in functie de preferintele personale ale fiecaruia.

Datorita sistemului Lift & Look, puteti verifica nivelul de prajire al feliilor de paine fara anularea ciclului de prajire. Totodata, el este echipat cu o tavita de firmituri pentru a impiedica murdarirea spatiului de lucru, a mesei, si de ce nu, a bucatariei cu firmituri enervante.

Mai mult, el vine echipat cu o functie de anulare si reincalzire care va ofera un mai mare control asupra functiilor de prajire.


Caracteristicile unui prajitor de paine de calitate:

Puterea

Puterea e cea mai importanta caracteristica a unui prajitor de paine. Ea determina viteza de prajire a painii, consumul prajitorului, si temperatura la care el se va incalzi in timpul functionarii.

In principiu, un bun prajitor de paine trebuie sa prajeasca painea cat se poate de repede, motiv pentru care trebuie mereu sa va orientati spre un prajitor cu consum minim de 800W. Trebuie totusi sa tineti cont in acelasi timp ca o putere mai mare inseamna un consum mai mare de energie.

Functiile

Vorbim aici despre functiile de prajire ale prajitorului, cele care determina valoarea unui asemenea dispozitiv la urma urmei. In primul rand, un prajitor care se respecta va fi capabil nu doar sa prajeasca paine ci si sa o reincalzeasca la un moment ulterior.

Mai trebuie totodata ca prajitorul sa fier permisiv cu felii de diferite marimi, capabile sa prajeasca uniform feliile de paine indiferent de marimea lor. Nu in ultimul rand, un bun prajitor de paine vine dotat cu control variabil de prajire, preferabil cu mai multe trepte de prajire si rumenire.

Fiabilitatea

Atunci cand vine vorba despre dispozitive electrice, este foarte important sa fim protejati intr-un mod adecvat. De aceea, prajitorul de paine trebuie sa ofere o protectie cel putin adecvata in timpul procesului de rumenire, atat cand vine vorba de electricitate cat si de temperature.

Mai mult, gratarele de incalzire trebuie sa fie ascunse sau protejate pentru a evita contactul cu pielea la temperaturi ridicate.

Mai trebuie precizat ca un prajitor de calitate va avea mereu un cablu de alimentare lung si rezistent, desi din pacate, multe dintre prajitoarele de pe piata la ora actuala vin echipate cu cabluri de alimentare surprinzator de scurte.

* faceti click pe ” ” pentru extinderea fiecarei catacteristici.


Recomandat de echipa Examinat.ro:

Philips HD2628

Philips HD2628

  Avantaje:

 • Putere mare
 • Functie de dezghetare
 • Sistem de oprire automata
 • Tava pentru firmituri

  Dezavantaje:

 • Profil inalt, ocupa destul de mult spatiu

Verifica Pretul Acestui Produs

Philips HD2628 este printre cele mai puternice prajitoare de paine de pe piata.

El vine totodata echipat cu o multitudine de facilitati menite sa ofere un control sporit asupra tipului si puterii de prajire a painii, facilitati pe care multe prajitoare de paine nu le au. In primul rand, el este echipat cu fante variabile care asigura o prajire uniforma fie ca prajeste felii subtiri sau groase.

Mai mult, acest prajitor este dotat cu control reglabil al rumenirii, functie de ridicare, functie de anulare, capacitate de dezghetare si reincalzire, tava pentru firmituri, si cu un sistem de oprire automata in cazul in care se blocheaza painea.

Mai trebuie sa mentionam ca beneficiaza de o constructie termorezistenta si totodata termoizolanta care permite acestui prajitor sa foloseasca temperaturi mari de prajire in timp ce peretii exteriori raman mereu reci.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.