Cel mai bun pistol cu aer cald in 2019

0
608

Un pistol cu aer cald este un dispozitiv cu rolul de a produce și elibera un flux de aer la temperaturi mari, fiind format dintr-o sursă de căldură, un sistem de propulsare și ventilare și o duză utilă în direcționarea aerului. Aceste dispozitive sunt folosite la micșorarea și sigilarea ambalajelor sensibile la căldură, îndoirea țevilor din PVC, modelarea itemilor cu punct de topire scăzut, construcții, uscarea lemnului umed, reparații pentru automobile, aplicarea de tapițerie sau deșurubarea pieselor ruginite.

Pistoalele cu aer cald electrice sunt cele mai întâlnite astfel de dispozitive, mai ales pentru apicațiile în gospodărie, iar asta pentru că sunt deopotrivă accesibile ca preț și se utilizează foarte ușor chiar și de către începători.

Un aspect foarte important când alegi un nou pistol cu aer cald este puterea și temperatura la care poate ajunge dispozitivul, puterea putând fi cuprinsă între 1000W și 2000W, un dispozitiv cu o putere de 2000W putând ajunge și la 600˚ Celsius.

Foarte multe dintre aceste dispozitive dispun de câteva funcții aparte, fiind utile funcția ce permite setarea puterii în trepte, reglajul temperaturii aerului eliminat, protecția la suprasarcină sau în caz de supraîncălzire sau opțiunea de auto-calibrare, toate acesta asigurând un comportament cât mai versatil în metodele de lucru.

Prin urmare, dacă ai nevoie de un pistol cu aer cald și nu știi care ar fi cel potrivit pentru tine, îți sugerăm să analizezi și următoarele produse.

Top 3 Cele mai bune pistoale cu aer cald


Steinhaus Start PRO-HG2000

Steinhaus Start PRO-HG2000

  Avantaje:

 • Este ieftin și accesibil pentru oricine
 • Are două trepte de temperatură și de debit de aer
 • Pachetul conține 4 duze

  Dezavantaje:

 • Este în mare parte doar pentru lucrările hobby

Verifica Pretul Acestui Produs

Pentru utilizatorii interesați să achiziționeze un pistol cu aer cald ieftin, dar în același timp și foarte bun ca performanță, modelul Start PRO-HG2000 de la Steinhaus este una din recomandările noastre.

Acest pistol are două trepte pentru reglarea nivelului de temperatură, 350 și 550˚C și a debitului de aer, 250 și 550l/min, puterea totală este de 2000W, se alimentează la rețea iar în pachet se vor afla 4 duze, una reflector, una conică, una „coadă de pește”, și una pentru protecție.


BuildXell HG 2000

BuildXell HG 2000

  Avantaje:

 • Oferă performanțele dorite, având 2000W putere
 • Se mânuiește fără efort, având doar 500g
 • Garantează utilizarea optimă datorită celor 4 duze

  Dezavantaje:

 • Opțiunile de reglaj sunt destul de limitate

Verifica Pretul Acestui Produs

BuildXell HG 2000 este un pistol cu aer cald de buget deoarece, în ciudat puterii mari oferite, de 2000W, aparatul este recomandat în special doar pentru lucrări din gama hobby, prezentând niște setări de bază, pe care oricine la va stăpâni.

Dispozitivul are 2 trepte de temperatura, 350 respectiv 550˚C ce rezultă un debit de 300 și 500l/m de aer cald, se conectează la rețea, are doar 500g ca greutate iar în pachetul acestuia se află 4 duze și o geantă de transport.


Black&Decker KX1650-XK

Black&Decker KX1650-XK

  Avantaje:

 • Asigură o eficiență foarte bună datorită puterii de 1750W
 • Se comportă fiabil, oprindu-se când atinge temperaturi foarte mari
 • Permite rapiditate în lucrări, având un flux maxim de aer cald de 740l/min

  Dezavantaje:

 • Are setări simple, doar două trepte de reglaj

Verifica Pretul Acestui Produs

Black&Decker este un brand care oferă dispozitive eficiente la un preț foarte bun la noi în țară iar modelul KX1650-XK cu siguranță nu este o excepție.

Acesta se încadrează în zona semi-profesională, aspect ce derivă dintr-o putere de 1750W, oferă un jet de aer ce poate atinge 740l pe minut, astfel poatând îndepărta cu succes adezivi, lacuri și tot felul de vopsele.

Dispozitivul se poate utiliza în două trepte, pentru temperaturi de 460, respectiv 600˚ C, este echipat cu protecție la supraîncălzire, cântărește 600g iar cablul său măsoară 2m lungime.


Recomandat de echipa Examinat.ro:

Bosch PHG 600-3

Bosch PHG 600-3

  Avantaje:

 • Este foarte util, putând face față oricărei sarcini
 • Permite întrebuințarea adecvată datorită posibilității de selectare a temperaturii
 • Are un mâner soft grip, controlându-se ușor
 • Dispune de diferite funcții de protecție

  Dezavantaje:

 • Gestionarea electronică a temperaturii poate fi incomodă când te grăbești

Verifica Pretul Acestui Produs

Dacă ești într-adevăr în căutarea celui mai bun pistol cu aer cald atunci Bosch PHG 600-3 este modelul dorit de tine.

Acest model este unul cu fir, semi-profesional sau profesional, alimentat direct de la rețea, oferă o putere de 1800W ce îi permite să îndeplinească orice sarcină din categoria sa, temperaturile de lucru pot fi preselectate electronic, putând fi cuprinse între 50 și 630˚ C, debitul de aer emis poate fi de 150, 300 sau 500l/min, garantând gestionarea mai multor sarcini, deopotrivă în bricolaj și chiar și în construcții, are un mâner soft grip, funcție de termostop și un display digital de pe care poți controla condițiile de lucru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here