Cel mai bun patut bebe in 2019

0
85

patut bebe

La începutul vieții lor, bebelușii își petrec cea mai mare parte din timp în propriul pătuț. Acesta poate fi un bun argument pentru ca dumneavoastră să invetiți mai mult într-un pătuț de calitate, care să-i asigure confortul și siguranța celui mic, încă de la începutul vieții sale.

Cumpărarea unui pătuț devine o prioritate pentru viitorii părinți, însă căutarea poate fi una îndelungată și greoaie, pentru că din multitudinea modelelor de pătuț care există pe piață, suntem siguri că va fi mai greu să luați o decizie.

Orice pătuț nou pe care îl cumpărați trebuie să îndeplinească cerințele minime impuse prin normele în vigoare. Chit că o să cumpărați un pătuț mai ieftin, important este să urmați instrucțiunile de asamblare și păstrare ale pătuțului și să îi asigurați celui mic siguranța necesară, pătuțul să fie rezistent și confortabil.

Un pătuț sigur ar trebui să aibă o saltea fermă, cu fixare strânsă, fără elemente lipsă sau rupte sau cu șipci și fără decupări. Gândiți-vă doar că vor fi momente în care copilul dvs va rămâne singur în pătuț, mai mult ca sigur doriți să se joacă în siguranță, fără să fie nevoie să îl verificați din minut în minut. Cu cât un pătuț este mai stabil, sigur, conceput cu atenție până la ultimul detaliu, cu atât grijile dvs vor fi mai reduse.

Pentru că poate deveni stresant să alegeți un pătuț, noi vă stăm la dispoziție cu un scurt ghid despre criteriile și aspectele pe care ar trebui să le luați în considerare atunci când vă pregătiți să achiziționați un pătuț pentru bebeluș.

Caracteristicile unui patut bebe de calitate:

 • Tipuri de pătuțuri: Există două tipuri de pătuțuri, din lemn (cele fixe) și pliabile. Cele fixe sunt potrivite pentru o cameră amenajată special pentru bebeluș. Odată montate, ele pot fi mai greu transportate și în niciun caz nu prea pot fi cărate după dvs așa cum se poate întâmpla în cazul în care optați pentru un pătuț pliabil. Poate fi un dezavantaj pentru pătuțul din lemn, dar totodată acesta este și mult mai stabil, rezistent și durabil. Poate fi chiar moștenit din generație în generație. Dacă pătuțul din lemn are pereți detașabili, o saltea bună și confortabilă, atunci poate deveni locul potrivit pentru ca bebelușul dvs să doarmă și să se joace. Cele mai cunoscute sunt pătuțurile din lemn de fag, stejar, frasin.

Pe de altă parte, unii părinți se tem că cel mic se va lovi de lemn și atunci optează pentru un pătuț pliabil confecționat dintr-un material sintetic, plastic sau textile. Are susținere din metal și este mult mai ușor de pliat și transportat în mașina proprie, oriunde ați merge. Acest tip de pătuț vine de obicei la pachet și cu alte accesorii, astfel treaba mamei va fi ușurată.

 • Distanța dintre gratiile pătuțului: Să nu fie mai mare de 4-5 cm maxim. Atunci ar putea fi o problemă în cazul în care cel mic își prinde piciorușul sau mânuța între gratii.
 • Salteaua: Trebuie să stea perfect întinsă și să fie fix de aceeași mărime cu ramele pătuțului. Mai depinde mult și materialul din care este confecționată salteaua. Indicată ar fi salteaua din spump hipoalergenică, deoarece conferă o poziție corectă în timpul somnului, și evită supraîncălzirea.
 • Cu roți sau fără roți: Pătuțul poate avea sau nu roți. În cazul în care are roți și de asemenea, este un model care se poate regla astfel încât să fie bun și pentru junior, atunci trebuie să vă asigurați că are roți metalice și totodată pierdice, sub forma unor dispozitive de blocare a roților.Acest tip de pătuț este mai mobil, se poate muta oriunde și faptul că se poate transforma într-un pat pentru un junior, atunci poate fi o investiție foarte bună.

Top 3 Cele mai bune patuturi bebe


Pătuț din lemn cu sertar și legănare Natur

Pătuț din lemn cu sertar și legănare Natur

  Avantaje:

 • Prevăzut cu sertar pentru depozitare jucării, scutece, lenjerii
 • Suportul saltelei este solid și sigur, se reglează pe 3 niveluri de înălțime
 • Are 2 funcții, de leagăn și de pătuț fix
 • Ușor de montat și de întreținut
 • Confecționat din lemn de fag

  Dezavantaje:

 • Salteaua nu este inclusă în preț

Verifica Pretul Acestui Produs

Acest pătuț este confecționat din lemn de fag de cea mai bună calitate, cu margini rotunjite, pentru a fi evitate eventualele accidentări ale bebelușului. Se poate utiliza pe post de leagăn, sunetul fiind unul destul de silențios, dar și pe post de pătuț.

Salteaua poate fi ridicată pe trei niveluri, după preferințele dvs. Este ușor de montat și chiar de mutat dintr-o cameră în alta. Calitatea pătuțului poate fi recunoscută prin felul în care a fost creat, materialele folosite și funcțiile sale.


Patut Krausman Golden Flowers DeLuxe cu 2 niveluri

Patut Krausman Golden Flowers DeLuxe cu 2 niveluri

  Avantaje:

 • Etaj intermediate care poate fi folosit până la 8 luni.
 • Carusel cu jucării ca accesoriu
 • Roți cu frână pentru o deplasare mai ușoară, cât și pentru siguranță
 • Geantă de transport
 • Poate fi folosit și ca țarc de joacă

  Dezavantaje:

 • Ușiță laterală cu fermoar

Verifica Pretul Acestui Produs

Gama DeLuxe oferă bebelușului dvs confort, siguranță și un loc de joacă nemaipomenit.Este un pătuț tocmai bun pentru vacanțe, are geantă în care poate fi depozitat și cărat și o mulțime de accesorii ce poate scăpa orice mămică de grijile zilnice.

Acest patut oferă copilului un loc modern, cu saltea ce poate fi reglată pe înălțimi și dispozitiv pentru vibrații, muzica și lampă de veghe. De asemenea, jucăriile montate deasupra copilului pot fi un mod plăcut de a-și petrece timpul până când adoarme.


MAMO-TATO – Patut multifunctional Eva Clasic + Saltea Cocos + Lenjerie 3 piese

MAMO-TATO - Patut multifunctional Eva Clasic

  Avantaje:

 • Poate fi transformat în pătuț junior sau în canapea
 • Fabricat din lemn de pin de înaltă calitate
 • 3 niveluri de înălțime
 • Stabil și sigur
 • Sertar pentru accesorii

  Dezavantaje:

 • Prețul mai ridicat
 • Se asamblează mai greu

Verifica Pretul Acestui Produs

Pătuțul are o saltea antialergenică din cocos și hrișcă, astfel va fi evitată supraîncălzirea corpului bebelușului, iar acesta se poate învăța de mic să doarmă într-o poziție corectă pentru coloana vertebrală.

Mai trebuie precizat ca pachetul conține și o lenjerie din materiale de bună calitate, fine și moi la atingere, perfecte pentru cel mic. Asta ii confera o versatilitate sporita alaturi de certitudinea ca nu veti avea dificultati in a-l folosi odata instalat.


Recomandat de echipa Examinat.ro:

Pătuț evolutiv Tutti Bambini Katie 3 in 1

Pătuț evolutiv Tutti Bambini Katie 3 in 1

  Avantaje:

 • Realizat din lemn masiv, foarte stabil și deosebit de elegant
 • Pe al treilea nivel, pătuțul se poate transforma într-o sofa elegantă
 • Sertar inclus
 • Finisaje bune din punct de vedere calitativ

  Dezavantaje:

 • Salteaua nu e inclusă în preț

Verifica Pretul Acestui Produs

Pătuțul este realizat astfel încât să respecte normele internaționale de siguranță a celui mic. Se poate transforma atât în pat junior, cât și într-o sofa modernă in functie de nevoile dvs specifice.

Mai trebuie precizat ca acest patut este ușor de montat și de întreținut, având un design modern și practice. Probabil ca datorita acestui design de calitate el costa atat de mult, dar va asiguram ca pretul reflecta cu certitudine calitatea sa deosebita.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.