Acasă Auto si Moto Cel mai bun navigator GPS in 2021

Cel mai bun navigator GPS in 2021

0

navigatoare gps

La fel ca cea mai mare parte a tehnologiei, sistemul Global Positioning System (GPS) a fost inițial creat pentru utilizări militare și a devenit recent disponibil pentru civili. Primul satelit GPS a fost lansat în 1978. De atunci, au creat o constelație de sateliți care orbitează pământul. Au fost lansati peste 50 de sateliți de-a lungul anilor, dar numai aproximativ 30 sunt activi la ora actuala datorita faptului ca sateliții GPS trebuie înlocuiți la fiecare 10 ani.

În timp ce sateliții și receptorul GPS pot să vă calculeze latitudinea, longitudinea, altitudinea și mișcarea, este baza de date a hărții care numește drumurile și etichetează clădirile. Se poate spune cu adevărat că unitatea de navigare GPS este la fel de bună ca și baza de date a hărților.

Doi dintre cei mai mari furnizori de baze de date pentru hărți sunt NAVTEQ și Tele Atlas. NAVTEQ este asociat în primul rând cu unități GPS cum ar fi Garmin și Magellan, în timp ce Tele Atlas este de obicei asociat cu TomTom. Există multe opinii diferite cu privire la care furnizorul de baze de date cu hărți și care este cel mai bun, dar este doar o chestiune de preferință personală.

GPS sau sistemul de poziționare globală , este un instrument care este utilizat pentru măsurarea distanței și pentru a ajuta la identificarea locației oricărui loc din lume. Important devine în momentul în care ne dăm seama că este un instrument excelent care poate face mult mai mult decât să vă spună unde vă aflați.

Are abilitatea de a comunica în câteva secunde și cu o precizie care nu este comparabilă în nici o altă aplicație disponibilă. Este, de asemenea, simplu de utilizat și ieftin în multe cazuri.

Dacă doriți un semnal complet precis de la receptorul de navigație GPS, asigurați-vă că vă aflați într-o zonă deschisă, unde aveți o vedere clară asupra cerului. Nu veți putea vedea sateliții, dar aveți încredere în noi, vă pot vedea. Deoarece folosesc un semnal de putere redusă, sateliții au nevoie de o cale clară către receptor.

Un navigator GPS (uneori numit pe la noi ‘navigator gipies’ ca pronuntie fonetica) poate deveni un lucru necesar pentru o mașină, mai ales dacă știți că o să călătoriți destul de mult și nu cunoașteți zonele respective. Joacă mai multe roluri totodată, acela de a vă arăta direcția pe care trebuie să o urmați pentru a ajunge la destinația dorită, vă poate ajuta să vă recuperati mașina în cazul în care a fost furată, vă poate ajuta în situații de urgență, informațiile transmise pot fi trimise autorităților pentru ai avertiza că aveți probleme ș.a.m.d.

Caracteristici:

 • Dimensiunile display-ului: Aici pot varia aceste dimensiuni, însă ar trebui să știți că pentru mașinile normale ar fi potrivit un navigator cu ecran cuprins între 5-7 inch (15-17 cm), adică nici prea mic, dar nici prea mare, tocmai bun pentru a putea naviga prin touch screen și a vedea clar harta. Dacă conduceți o mașină mare, de exemplu un camion, atunci cu siguranță veți avea nevoie de un display mai mare.
 • Rezoluția: Dacă tot doriți un display mare, veți avea nevoie și de o rezoluție pe măsură, nu-i așa? Este vorba de numărul de pixeli, astfel încât imaginea pe care o vedeți dvs să fie cât mai clară, detaliile să fie afișate corect. În comerț veți găsi rezoluții între 480 x 272 pixeli și 800 x 480 pixeli.
 • Hărți incluse: Sunt elemente ce definesc un navigator GPS. Hărțile pot fi primate odată cu GPS-ul, asta în cazul în care doriți să investiți mai mulți bani într-un navigator mai performant, iar în alte cazuri hărțile pot fi achiziționate. Un sistem de navigare bun vine cu harta României și de obicei cu întreg continentul sau măcar câteva țări din Europa. Hărțile trebuie instalate și reactualizate, deoarece se mai produc schimbări în ceea ce privește drumurile, semnele de circulație.
 • Limba: Poate sunteți un șofer care nu stăpânește foarte bine limba engleză și atunci preferă un sistem de navigație în limba română. Nimic greșit până aici! Căutați așadar GPS-uri cu navigare în limba română, pentru că piața vă oferă o gamă largă de produse, iar cei ce nu au probleme cu limba engleză, pot urma același sfat.
 • Conectivitate și alimentare: Există modele cu baterii incluse, ce trebuie schimbate periodic sau modele care pot fi alimentate prin cablu USB chiar în mașina dvs. Un model mai avansat este cel prin Bluetooth, care se conectează cu telefonul dvs, oferindu-vă oportunitatea de răspunde mai rapid la telefon.

Top 3 Cele mai bune navigatoare GPS


Sistem de navigație Serioux Urban Pilot UPQ500

  Avantaje:

 • Diagonala de 5 inch
 • Capacitate RAM 256 MB
 • Capacitate stocare 8 GB
 • Card reader
 • Multifuncțional

  Dezavantaje:

 • Produsul nu are hărți preinstalate

Verifica Pretul Acestui Produs

Acest navigator este multifunctional, oferind atât o bună vizualizare a traseului, cât și redare video, vizualizare foto, transmițător FM. Dezavantajul este că dvs va trebui să instalați hărțile, în schimb are un raport calitate-preț foarte bun.

Avand in vedere cat este de accesibil, veti fi cu siguranta incantati de performantele oferite la un pret atat de avantajos. Desi nu este printre cele mai bune de pe piata, e suficient de bun pentru nevoile soferilor de rand.


Sistem de navigație Smailo HD 5.0

  Avantaje:

 • Diagonala de 5 inch
 • Harta Full Europe
 • Update gratuit al hărților pe viață
 • Memorie RAM de 128 MB
 • Card reader

  Dezavantaje:

 • Bateria ține cam puțin timp

Verifica Pretul Acestui Produs

Sistemul de navigație Smailo HD 5.0 combină designul elegant și super slim cu o muțtime de funcții inteligente, destinate să satisfacă cele mai exigente cerințe. Este multifunctional și pe lângă funcțiile de radio, vizualizare video/foto, are și modulul Bluetooth, care cu siguranță îi va face fericiți pe cei care folosesc în mașină telefonul mobil și trebuie să preia apeluri.

Echipat cu un card reader de o calitate satisfacatoare, el poate fi imbogatit cu fisiere alternative, motiv pentru care multi soferi par sa il prefere unor navigatoare mult mai scumpe.


Sistem de navigație Mio Spirit 7670 Full Europe

  Avantaje:

 • Actualizări gratuite pe viață
 • Asistență la parcare
 • Bluetooth
 • Hărți preinstalate
 • Media player

  Dezavantaje:

 • Prețul ridicat

Verifica Pretul Acestui Produs

Chiar dacă prețul este unul mai ridicat, acest sistem de navigație vă oferă siguranță și reducerea timpului de căutare a rutelor cele mai bune. El vine cu soluția pentru problemele dvs și vă ajută să ajungeți cu bine la destinație datorita unui sistem intuitiv de interpretare a traseelor active.

Trebuie mentionat ca el vine cu hărți preinstalate, Full Europe și un ecran de 5 inch, care vă ajută să vizualizați cât mai bine traseele. Mai mult, el poate fi folosit pe post de media player pentru fisiere audio/video de diferite formaturi.


Recomandat de echipa Examinat.ro:

Sistem de navigatie TomTom GO 500

  Avantaje:

 • Vizualizare 3D
 • Memorie internă medie de 4 GB
 • Slot pentru microSD
 • Bluetooth
 • Marca de renume

  Dezavantaje:

 • Prețul mai ridicat
 • Pixelii pot fi usor vizibili, ceea ce ar putea fi un inconvenient pentru unii șoferi

Verifica Pretul Acestui Produs

Trebuie mentionat ca acest dispozitiv de ultima generatie are actualizări gratuite pe toată durata vieții, hărți preinstalate și vine cu un accesoriu potrivit, adică cu un suport de parbriz, foarte simplu de montat.

Are totodata alerte pentru camerele radar, iar clienții sunt mulțumiți de acest produs, pentru că vine de la un brand foarte cunoscut în lume, care produce astfel de sisteme de navigare de calitate superioară și totodată, este un produs pe care vă puteți baza în orice situație.

Pentru cei care stiu deja, TomTom este printre cele mai renumite brand-uri producatoare de navigatoare GPS. Prin prisma experientei lor, producatorii au reusit mereu in ultimii ani sa produca navigatoare de cea mai mare calitate.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Exit mobile version