Cel mai bun motocultor

1
12876

motocultor

Orice agricultor profesionist știe că pământul se lucrează cel mai bine folosind unelte performante care te ajută să efectuezi corespunzător toate procedeele necesare unei administrări corecte a terenului deținut. Pentru persoanele care locuiesc la țară, care dețin curte și grădină, implicit o suprafață mare de teren de cultivat, cel mai bine e să apeleze la un motocultor.

Un motocultor este o freză motorizată care permite în primă instanță prelucrarea solului, alături de alte procedee agricole utile. Acesta poate avea două tipuri de motoare, fie electric fie diesel. Cele electrice sunt denumite motosape, sunt dependente de o sursă de energie electrică și totodată mai limitate ca putere. Motocultorul diesel folosește un motor în 4 timpi, alimentându-se cu diverse tipuri de combustibil, în special benzina, acestea fiind mai eficiente însă având un consum mai mare.

Motocultoarele pot avea și alte funcții, care diferă de la model la model. Cel mai indicat este să achiziționezi un motocultor remorcă sau de ce nu, unul profesional, deoarece acesta va fi livrat cu toate accesoriile necesare printre care remorcă, cultivator, set de roți de cauciuc, set de roți metalice, plug sau chiar rariță.

Să alegi un motocultor care să se potrivească perfect stilului tău nu este deloc ușor, mai ales când pe piață se află foarte multe modele. Dacă vrei să ai un reper de alegere, îți sugerăm să analizezi și lista următoare pentru a-ți face o mai bună idee.

Top 3 Cele mai bune motocultoare


O-Mac Pro Series New 750-S

O-Mac Pro Series New 750-S

  Avantaje:

  • Vine la un preț accesibil pentru aproape oricine
  • Puterea motorului este de 7CP
  • Este un motocultor ușor, cântărind doar 80Kg

  Dezavantaje:

  • Are o lungime mai mică de cultivare, doar 80cm

Verifica Pretul Acestui Produs

O-Mac Pro Series New 750-S este un motocultor care vă ajută să începeți cu spor activitățile din proprietatea dumneavoastră, ele devenind mult mai ușoare și plăcute. Acesta deține un motor de 7CP, oferindu-ți eficiență maximă în lucrările tale, având un ciclu de funcționare pe 1 cilindru OHV și o turație a motorului de 3600rpm. Pornirea sa se face cu demaror, combustibilul pe baza căruia funcționează este benzina și are o cantitate de ulei în baia de motor de 600ml.

Din punct de vedere al sistemului de lucru, acest motocultor este dotat cu 3 viteze, 2 înainte și 1 înapoi, viteza de rotație a frezelor este de 120 iar ascuțirea cuțitului frezei se face automat.


Rotakt RO75 ECO

Rotakt RO75 ECO

  Avantaje:

  • Are o greutate mică, de doar 73Kg
  • Utilizează un motor puternic, de 7CP
  • Pachetul dispune de multe accesorii utile muncii la câmp

  Dezavantaje:

  • Pornirea este manuală

Verifica Pretul Acestui Produs

Motocultorul Rotakt RO75 ECO poate fi achiziționat la un preț destul de mic, dacă luăm în considerare calitatea de care dispune. Acesta funcționează pe benzină, având un motor de 7CP, frezele sale pentru mărunțirea pământului sunt segmentabile, dispunând de trei tronsoane cu patru cuțite pentru a avea un spor desăvârșit. Lățimea sa de lucru este cuprinsă între 560-830mm iar adâncimea este cuprinsă între 150 și 250mm, permițându-ți să utilizezi itemul nu doar în grădină dar și la câmp în cultura viței-de-vie.

Acesta este versatil, dispunând de o tijă pe care poți atașa diferite accesorii necesare muncii la câmp. Astfel îl poți echipa cu un plug de arat, de bilonat, de scos cartofii, se poate agăța o prășitoare, o remorcă și așa mai departe.


Media Line MS7100CF

Media Line MS7100CF

  Avantaje:

  • Modelul este dotat cu motor puternic, de 7CP
  • Ajunge la adâncimi de până la 30cm
  • Include priză de putere care asigură atașarea altor accesorii

  Dezavantaje:

  • Reglarea adâncimii se face mai greu, mai ales dacă nu aveți experiență

Verifica Pretul Acestui Produs

Motocultorul Media Line MS7100CF este ideal pentru orice persoană care cultivă suprafețe medii de teren. Acesta este un produs echipat cu un motor de 7CP care va face față solicitărilor pe suprafețe de până la 7000-20000mp, oferind totodată și priză de putere cu ax, permițându-ți să-i atașezi un sistem de cosire, o pompă de presiune sau una de apă.

În dotările sale vom găsi discurile laterale de protecție, roțile mari, cauciucate, un accesoriu de deschis rigole și o freză integrată. Acesta este echipat și cu ambreiaj în ulei ce oferă 2 viteze de înaintare și una marșarier, carcasa sa este din fontă solidă, freza este haxagonală și reglabilă iar cuțitele sunt tratate termic.


Recomandat de echipa Examinat.ro:

HONDA F560 K7 SE

HONDA F560 K7 SE

  Avantaje:

  • Permite atașarea unei game variate de accesorii
  • Se controlează foarte ușor, cântărind doar 64Kg
  • Motorul său este unul eficient care consumă și puțin

  Dezavantaje:

  • Pornirea se face la sfoară

Verifica Pretul Acestui Produs

HONDA F560 K7 SE este poate cel mai bun model de motocultor pe benzină ce se poate găsi pe piață, fiind recomandat de totalitatea particularităților sale tehnice. Acesta este foarte atrăgător pentru oricine deoarece este unul dintre cele mai ușor modele de manevrat, în special datorită greutății sale excepționale de 64Kg.

Motocultorul este dotat cu un motor în 4 timpi de 4,8CP, răcit cu aer iar sistemul de pornire este manual, la sfoară.

Acest dispozitiv poate fi folosit la toate muncile câmpului, arat sau prășit și nu numai, deoarece permite atașarea a numeroase accesorii, printre care cositoare, prășitoare, plug reversibil, răriță, semănătoare pentru legume și chiar freză de zăpadă.

1 COMENTARIU

  1. Motocultorul diesel folosește un motor în 4 timpi, alimentându-se cu diverse tipuri de combustibil, în special benzina, acestea fiind mai eficiente însă având un consum mai mare. Cum adică, dacă e diesel, e alimentat cu benzină? Vă rog, verificați bine ce vreți să postați, altfel dați impresia că nu sunteți profesioniști.
    Rariță, nu răriță.
    Doar fiți atenți.
    În altă ordine de idei, motosapa este utilajul agricol care pentru frezat pământul, I se scot roțile pentru a fi înlocuite cu frezele, indiferent de motorizarea pe care o are : electrică, benzină sau motorină. Motocultor ul este tot un utilaj agricol care are freza autopurtată, el având motorizări pe benzină sau diesel. Cutiile de viteze sunt mai complexe, putând avea și prize de putere, (nu că unele motosape nu ar avea) diferențial blocabil, pornire la cheie etc. Cilindreea motocultoarelor e de regulă mai mare decât a motosapelor, putând ajunge chiar și la 18 cai putere. În concluzie, la motosapă se scot roțile pentru montarea frezelor, pe când la motocultor freza e montată în spatele roților, sub ghidon și trag roțile.
    Să aveți spor!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.