Cel mai bun monitor PC in 2021

0
1019

Chiar dacă laptopurile au ajuns la un nivel foarte înalt, nu putem spune că PC-urile au stagnat. Este foarte bine să deții un calculator cu un monitor performant deoarece acesta poate îmbunătăți semnificativ calitatea imaginii, poate reduce riscul producerii problemelor de vedere sau pot fi folosite într-un număr mai mare pentru a percepe imaginile captate de camerele video. Monitoarele LCD folosesc cristale luminoase, luminate de o singură lampă fluorescentă pentru a reda imaginile pe când cele LED, deși sunt asemănătoare deoarece folosesc tot cristale lichide, ele nu mai sunt luminate de o lampă fluorescentă ci de niște diode amplasate în spatele ecranului.

Calitatea imaginilor este reprezentată în principal de rezoluție, ce este raportul dintre pixelii orizontali și cei verticali iar cele mai utilizate sunt cele HD dar nu trebuie să uităm de contrast, ce reprezintă intensitatea culorilor și rata de refresh ce indică viteza de afișare a imaginilor pe un ecran.

Interfața reprezintă un criteriu foarte important atunci când alegi un monitor nou, cele LED având una mai performantă. Trebuie luată în calcul destinația monitorului, în ce scop va fi folosit, pentru a evita folosirea de adaptoare. Porturile VGA sunt întâlnite la majoritatea monitoarelor și transmit componente analogice, semnale video și date însă deși pot afecta calitatea imaginilor ele încă se folosesc. Porturile HDMI pot fi utilizate în multimedia și constituie sloturi audio-video, se află de obicei pe monitoarele mai noi și nu suferă transformări ale calității imaginilor.

În funcție de bugetul disponibil, ar trebui să îți alegi cu grijă viitorul monitor, această sarcină nu fiind tocmai ușoară și pentru asta, ți-am pregătit o listă cu monitoare de diferite prețuri de o calitate foarte bună.

Top 3 Cele mai bune monitoare


Philips 223V5LSB

Philips 223V5LSB

  Avantaje:

 • Culori plăcute și de calitate
 • Se poate controla ușor cu SmartControl
 • Este compatibil cu aproape orice consolă sau Blu-Ray

  Dezavantaje:

 • Cablu VGA foarte scurt, de 1.5m

Verifica Pretul Acestui Produs

Philips 223V5LSB este un monitor FULL HD de 21.5 inch, cu o rezoluție panoramică de 1920x1080p, pentru o calitate uimitoare a imaginilor. El poate accepta semnal 1080p din orice sursă, chiar și cele viitoare ale celor mai moderne console de jocuri și Blu-Ray. Imaginile au luminozitate mare și contrast optim, rezultând din urma scanării progresive, fiind complet lipsite de scintilații. SmartControl este software-ul care controlează monitorul, bazat pe pictograme 3D și reglează fin majoritatea parametrilor monitorului, culoarea, luminozitatea, gestionare ID etc. În plus, SmartControl ajută și la reglarea automată a culorilor, controlând intensitatea luminii, în vederea obținerii celor mai bune imagini, clipuri video sau jocuri cu nuanțe întunecate.


Samsung LS22F350FH

Samsung LS22F350FH

  Avantaje:

 • Calitate Full HD, cu rezoluție 1920x1080p și un aspect 16:9
 • Are un design foarte subțire și contemporan
 • Oferă un confort sporit al ochilor și încetinește apariția oboselii

  Dezavantaje:

 • În pachet nu vine și un cablu HDMI și trebuie achiziționat separat

Verifica Pretul Acestui Produs

Samsung LS22F350FH nu doar că este un monitor de o calitate înaltă dar prezintă și un design contemporan, ideal oricărei încăperi. Acesta iese în evidență și prin grosimea sa de doar 10mm, nu mai mare decât un stilou, are un suport circular și elegant iar panoul din spate prezintă un model, pentru un finis stilat. Pentru a dispune de un confort cât mai mare, modul Eye Saver reduce emisia de lumină albastră, care stimulează retina mai mult decât o fac alte culori, reduce oboseala ochilor iar tehnologia Flicker Free permite un timp mai mare de folosire, în condiții de confort sporit. Acesta permite vizualizarea la un unghi de 178°, asigurând atât pe orizontală cât și pe verticală o imagine clară, indiferent de poziție.


Asus VE247H

Asus VE247H

  Avantaje:

 • Reduce consumul de energie
 • Are o calitate a imaginilor foarte bună
 • Garanție timp de 3 ani

  Dezavantaje:

 • Uneori luminozitatea sa este prea puternică, chiar și atunci când este setată la minim

Verifica Pretul Acestui Produs

Asus VE247H vă poate satisface toate nevoile prin calitatea sa spectaculoasă Full HD, cu o rezoluție de 1920x1080p, transmisă prin HDMI. Acesta atinge cea mai întunecată nuanță de negru și cea mai luminoasă nuanță de alb, îmbunătățind dinamic contrastul, rezultând în imagini cât mai reale. Materialul video este redat fluid datorită timpului de răspuns de 2ms, panoul său nu conține mercur și economisește energie prin reducerea emisiilor de CO2, având un consum de 37.2kWh.


Recomandat de echipa Examinat.ro:

Samsung LC24F390FH

Samsung LC24F390FH

  Avantaje:

 • Setarea luminozității se face automat pentru a economisi energie
 • Are o grosime mică și un design modern
 • Calitatea imaginilor este Full HD
 • Ecranul este curbat, oferind o calitate mult mai mare a imaginilor

  Dezavantaje:

 • Pentru a putea fi folosit la un calculator, este nevoie de o placă video mai puternică

Verifica Pretul Acestui Produs

Conținuturile media sunt redate într-un mod uimitor prin Samsung LC24F390FH, un monitor de 1800R, ce creează un câmp vizual larg și îmbunătățește percepția adâncimii. Modul Eye Saver al acestuia reduce emisia de lumină albastră și totodată reduce oboseala ochilor și oferă o experiență vizuală mai confortabilă. El oferă un raport de contrast de 3000:1, asigurând un negru mai profund, culori bogate și un alb strălucitor iar tehnologia ecranului curbat minimizează efectul de bleeding, negru profund fiind uniform pe întreaga suprafață. Grosimea acestuia este de doar 11.9mm, cu suport circular, ce completează orice cameră prin design-ul său contemporan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.