Cel mai bun invertor auto in 2020

1
1973

De multe ori când călătorești cu mașina ți se întâmplă să ai nevoie de o sursă de energie pentru dispozitivele pe care le-ar putea utiliza familia sau persoanele de pe bancheta din spate. E posibil să vrei să încarci bateria unui telefon sau a unei tablete, a unui laptop direct de la bateria mașinii iar în aceste circumstanțe ai nevoie de un invertor auto.

Dacă ești familiarizat cu principiile de bază ale automobilelor, știi că rezerva acestuia de energie este un acumulator auto, majoritatea fiind de 12V, cele mari ajungând și la 24V iar ce ai nevoie pentru a alimenta un telefon spre exemplu, este o tensiune de 220-230V.

Invertorul auto se conectează în priza brichetei și are sarcina de amplificator pentru cantitatea de curent asigurată de bateria mașinii, curentul  direct oferit de acumulator fiind transformat în curent alternativ, fapt ce permite conectarea tuturor dispozitivelor care utilizează acest mod de alimentare.

În funcție de amperajul de intrare pe care îl au dispozitivele ce urmează a fi conectate prin invertor la bateria mașinii, trebuie să ai grijă să nu depășești valorile maxime suportate de autoturismul pe care îl deții.

Atunci când îți alegi un invertor auto, trebuie să fii atent și la puterea pe care o oferă, de exemplu un invertor de 150W va avea nevoie de 80W pentru a alimenta un laptop în continuu, așa că, dacă vrei să alimentezi mai multe dispozitive, sugerăm achiziționarea unui invertor cu o putere ce se potrivește cerințelor tale, modelele recomandate de noi fiind următoarele.

Top 3 Cele mai bune invertoare auto


Albrecht 150W

Albrecht 150W

  Avantaje:

 • Se poate utiliza în majoritatea autotorismelor, suportând 12V
 • Include priză și port USB, putând alimenta două dispozitive în același timp
 • Este asigurat cu protecție la suprasarcină și buton de oprire

  Dezavantaje:

 • Cei 150W pot fi prea puțini pentru unele necesități

Verifica Pretul Acestui Produs

Albrecht 150W este un invertor ultra-compact și foarte util în susținerea consumului unui laptop în mașină, acesta oferind o priză și un suport USB foarte util în care poți încărca telefoane și alte gadgeturi.

Acesta este conceput pentru baterii de mașină de 12V iar la ieșire oferă 220V curent alternativ, se instalează fără complicații, la simpla conectare la slotul pentru bricheta mașinii, este configurat cu protecție la scurtcircuit și cu o opțiune de pornire manuală, astfel încât să evitați a-l uita conectat la bateria mașinii când e oprită și primește o garanție de 6 luni.


PNI L500W

PNI L500W

  Avantaje:

 • Prezintă o priză de 220V și un port USB
 • Este compatibil atât cu baterii de 12V cât și cu baterii de 24V
 • Oferă leduri informative

  Dezavantaje:

 • Ventilatorul său poate fi deranjant pentru unii

Verifica Pretul Acestui Produs

Invertorul PNI L500W este dotat cu o priză de 220V curent alternativ pentru alimentarea oricărui aparat electric, dar și cu un port USB pentru încărcare, respectând indicațiile tehnice și consumul maxim admis.

Aparatul poate fi folosit pentru multiple aparate precum mini frigidere, laptopuri, televizoare, ventilatoare sau încărcatoare, atât pentru telefon cât și pentru tabletă. Acesta dispune de led-uri informative care arată când bateria este descărcată, supraîncălzirea sau supraîncărcarea dispozitivului și conexiunea acestuia la o sursă de curent, este compatibil atât cu 12V cât și cu 24V și oferă protecție la supraîncălzire.


Albrecht 300W

Albrecht 300W

  Avantaje:

 • Oferă o priză și un port USB
 • Se poate conecta la 12V dar și la 24V
 • Datorită puterii de 300W poate suporta mai multe dispozitive simultan

  Dezavantaje:

 • Nu poate fi fixat pe bord sau în alt loc, neavând locuri pentru a fi agățat

Verifica Pretul Acestui Produs

Printre cele mai bune invertoare auto de 300W întâlnim și produsul de la Albrecht, acesta fiind făcut pentru orice automobil, putând fi conectat atât la 12V cât și al 24V.

Acesta este dotat cu o priză de 220V dar și cu un port USB pentru dispozitive mai mici, puterea de 300W îi permite să alimenteze laptopuri și telefoane simultan dar și să suporte un aparat mai mare, precum un mini frigider, oferă leduri care arată diferitele stări ale bateriei sau ale dispozitivului iar carcasa sa este realizată din aluminiu ce permite o răcire pasivă extrem de eficientă, și o funcționare la capacitate maximă tot timpul.


Recomandat de echipa Examinat.ro:

Chamin 1000W

Chamin 1000W

  Avantaje:

 • Oferă 1000W putere, fiind mai mult decât suficient
 • Dispune de multiple sisteme de protecție
 • Are un ventilator incorporat pentru a răci aparatul
 • Priza sa oferă o varietate de posibilități de conectare

  Dezavantaje:

 • Are un preț de achiziție mai mare

Verifica Pretul Acestui Produs

Unul dintre cele mai eficiente invertoare auto poate fi considerat modelul Chamin de 1000W, acesta transformând tensiunea continuă de 12V în tensiune alternativă de 220V.

Acesta oferă o putere de 1000W, fiind foarte utilă pentru multe dispozitive mai mari, are un ventilator incorporat ce asigură răcirea, are protecție incorporată în caz că temperatura sa depășește 55 de grade Celsius, oferă protecție bateriei auto în caz că aceasta se descarcă și îți transmite această informație printr-un led iar montarea sa se face printr-un mod simplu.

1 COMENTARIU

 1. Buna ziua, doresc sa ma ajutati in urmatoarea problema: tatăl meu are o tricicleta electrica si vrea sa i faca o modificare pentru a o incarca din mers. A pus o baterie si un invertor, dar ceva nu e in regula, acumulatorii tricicletei nu se incarca. Ce sfaturi ne puteti oferi? Mulțumim!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.