Cel mai bun higrometru in 2021

0
1278

Exista persoane care nu stiu exact ce este un higrometru si ce functii poate indeplini. Ei bine, un higrometru masoara gradul de umiditate din interiorul casei, biroului, spatiului pe care il detineti etc, dar si in afara acestora.

Nu este obligatoriu sa aveti in casa un higrometru, insa daca aveti un copil mic ce necesita ingrijire mai atenta, suferiti de alergii ori nu stiti de ce s-a format mucegai prin casa, ar fi cel mai bine sa va achizitionati un astfel de aparat.

Implicatiile sale asupra sanatatii dvs si a confortului din casa sunt vizibile inca din primele zile de utilizare. Intr-o locuinta, nivelul de umiditate trebuie sa fie cuprins undeva intre 40%-60%.

Un higrometru va ajuta sa controlati mult mai bine umiditatea din casa dvs si in momentul in care scade prea mult, ori creste peste limita optima, veti stii ce aveti de facut.

In acest articol am detaliat cateva aspecte privind calitatea higrometrelor si totodata, v-am sugerat si cateva idei de produse.


Top 5 Cele mai bune higrometre


Termometru si higrometru digital cu magnet TFA S30.5028

Termometru si higrometru digital cu magnet TFA S30.5028

  Ce ne-a placut: Design-ul este unul minimalist, cu rama argintie, din aluminiu

Verifica Pretul Acestui Produs

Daca va doriti un higrometru de calitate, insa bugetul nu va permite un produs prea avansat, atunci va putem recomanda aceasta varianta de camera.

Acesta se bucura de o mare precizie, dar si de un display generos, care va indica foarte clar valorile temperaturii si umiditatii din locuinta.

Este un higrometru simplu si pentru ca nu are si alte functii integrate, il face sa fie foarte usor de folosit.


Termo-higrometru Beurer HM16

Termo-higrometru Beurer HM16

  Ce ne-a placut: Higrometrul poate fi asezat pe mobila deoarece are un picior de sprijin, dar poate fi agatat si pe perete.

Verifica Pretul Acestui Produs

Se remarca prin marja de eroare foarte redusa, iar caracteristicile sale il fac sa fie un produs aflat printre cele mai bune de pe piata.

Are si termometru si ce trebuie sa stiti in primul rand, este ca masoara temperaturi de pana la 50 grade Celsius si umiditatea inscrisa in intervalul 20%-95%.

Un alt avantaj al acestui higrometru este ca are display LCD mare, unde vor fi afisate toate informatiile necesare.


Termometru si higrometru digital TFA S30.5019.01

Termometru si higrometru digital TFA S30.5019.01

  Ce ne-a placut: Se remarca prin design-ul sau foarte sugestiv realizat

Verifica Pretul Acestui Produs

Si acest aparat dispune de ecran digital, unde valorile vor fi afisate cu caractere mari, foarte vizibile si usor de citit.

Trebuie precizat ca umiditatea interioara va fi masurata de la 20%-95%, iar temperatura de la 0-50 Grade Celsius.

In pachet veti gasi suportul pentru higrometru, cat si bateriile necesare functionarii sale.
Are urmatoarele dimensiuni 104 x 20 (77) x 104 (114) mm si o greutate de 78 gr.


Termometru si higrometru analog TFA S 45.2027

Termometru si higrometru analog TFA S 45.2027

  Ce ne-a placut: Se remarca prin precizia sa si afisajul usor de citit, realizat in limba romana

Verifica Pretul Acestui Produs

Este un produs tip analog, care are mechanism de functionare pe baza de fir de par sintetic (este detaliat procesul in ghidul nostru de cumparaturi).

Masurarea temperaturii se face pentru valori cuprinse intre -15 grade C si 55 grade C, iar valorile pentru umiditate vor fi cuprinse intre 0-100%.

Va trebui calibrat anual, insa efortul va merita, avand in vedere caracteristicile sale, cat si design-ul clasic.


Termometru si higrometru cu ceas desteptator TFA S60.2011

Termometru si higrometru cu ceas desteptator TFA S60.2011

  Ce ne-a placut: Este foarte eficient si precis din toate punctele de vedere.

Verifica Pretul Acestui Produs

Aceasta varianta de higrometru include si ceas cu alarma, pe langa termostat, data, ziua saptamanii etc. El Poate fi folosit atat cu baterii, cat si prin conectarea la o priza.

Afisajul este unul digital, cu cifre si litere mari, lizibile, usor de interpretat. Totodata, dimensiunile sunt de 245 x 50 x 88 mm, iar greutatea este de 227 gr.

Mai trebuie precizat ca afiseaza temperaturi de la 0 grade C pana la 50 grade C si nivel de umiditate de la 20%-99%.


Cum alegem un higrometru de calitate


  • Tipuri: Pe piata veti gasi in mare, doua tipuri de higrometre si anume: cele analogice (mecanice) si cele digitale.Ele sunt diferite prin metoda pe care o folosesc pentru a masura gradul de umiditate.

Sa incepem cu modelele analogice: Ele functioneaza foarte mult pe principia fizice si chimice, adica se foloseste un material sintetic, de exemplu, un fir de par sintetic si in functie de cum reactioneaza acesta, puteti deduce daca umiditatea a crescut ori a scazut. Din pacate, un astfel de produs trebuie calibrat anual, deoarece isi mai pierde din precizie si nu va mai fi la fel de eficient.

Tot la aceasta categorie intra si higrometrul cu 2 termometre cu mercur. Unul va citi temperatura ambientala si celalat va citi temperatura umeda, insa lucrurile nu vor fi atat de simple, intrucat va trebui sa calculate dvs nivelul de umiditate pe baza diferentei dintre cifrele indicate de termometre, folosind un table de calcul.

Modelele digitale sunt ceva mai practice si chiar mai eficiente, fara sa fie nevoie sa le controlati dvs ori sa calculati ceva. Senzorul de polimer este componenta principala care ofera acuratete acestor aparate. Nu este nevoie de calibrare, masoara umiditatea pe zile si functioneaza pe baza de baterii.

  • Functii: Cele mai performante higrometre nu masoara doar umiditatea, ci mai detin si alte functii, care le vor face mult mai utile pentru casa dvs. Un produs de calitate va detine si termometru inteligent, alarma, sonda, memorie proprie s.a.m.d.

Am mentionat cuvantul “sonda” si probabil v-am bagat in ceata. Un aparat cu sonda cu cablu este ideal atunci cand doriti sa masurati gradul de umiditate din anumite incaperi cum ar fi beciul, crama, sauna, camara, adica diverse camere unde trebuie mentinuta o anumita temperatura, dar si umiditate.

Dvs puteti seta un nivel de umiditate si in momentul in care el este depasit, higrometrul cu alarma va poate anunta prin declansarea alarmei. De asemenea, memoria proprie va ajuta sa pastrati un fel de evidenta a valorilor pe zile.

  • Design: Aspectul unui higrometru este de cele mai multe ori acelasi, adica unul destul de simplu, usor de integrat intr-o camera, insa cel mai important va fi display-ul sau, deoarece cu cat va fi mai mare, cu atat veti putea citi cat mai bine informatiile pe care vi le ofera acest aparat. Este un dispozitiv de dimensiuni mai reduse, ce poate fi pus pe noptiera si chiar pe perete.
  • Caracteristici speciale: Pana si higrometrele au ajuns sa fie foarte tehnologizate si aliniate la cerintele din piata si spunem asta deoarece un higrometru performant poate avea un soft special, care poate stoca pana la 50.000 date inregistrate. Noutatea este ca aceste date pot fi transmise foarte usor printr-un cablu USB sau prin Bluetooth in laptop sau smartphone.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.