Cel mai bun hard disk in 2021

0
3654

Înafară de a alege un procesor bun sau o memorie RAM cât mai mare, alegerea unui hard disk adecvat laptopului sau calculatorului tău poate reprezenta un aspect crucial în a obține performanțele dorite. Situațiile în care vei dori să achiziționezi un nou hard disk pot varia, fie îți dorești mai multă viteză, pentru că majoritatea laptopurilor sau calculatoarelor vin din fabrică cu un hard disk convențional mai slab, viteza fiind principala lor problemă, fie dorești să faci un upgrade semnificativ la unitatea ta de stocare.

Alegerea unui hard disk nou este mai simplă decât pare, mai ales dacă deții un dispozitiv care are un hard disk convențional venit din fabrică. Calitatea piesei cumpărate și spațiul de stocare vor determina modul în care dispozitivul se comportă atunci când instalezi programe noi și le rulezi.

Un alt aspect important despre hard disk-uri îl reprezintă interfața care poate fi SATA1, SATA2 sau SATA3, prima având viteză standard de 150MB/s, a doua de 300MB/s și ultima între 540 și 600MB/s, aceasta referindu-se la tipologia de conectori prin care hard-ul se articulează cu restul componentelor din sistem iar partea avantajoasă a acestora trei este că au conectori compatibili între ei, astfel dacă ai deținut spre exemplu un hard disk SATA1, atunci nu vei avea nicio problemă în a trece la unul de tip SATA3.

Prin urmare, dacă dorești să treci la nivelul următor cumpărând un hard disk nou de calitate, îți sugerăm următoarele produse.

Top 3 Cele mai bune hard disk-uri


Toshiba DT01ACA

Toshiba DT01ACA

  Avantaje:

 • Oferă un raport calitate-preț foarte bun
 • Are interfață SATA 3
 • Este un hard disk silențios

  Dezavantaje:

 • Are nevoie de ventilație, mai ales când este solicitat foarte mult

Verifica Pretul Acestui Produs

Cel mai bun Hard Disk oferit de Toshiba atât din perspectiva prețului cât și a performanței oferite îl poate reprezenta modelul DT01ACA. Acesta face parte din seria de HDD-uri de 3.5inchi cu 7200rpm, fiind optimizat pentru un consum redus de energie și pentru PC-uri de gaming.

Spațiul de stocare oferit de acesta este de 1TB, oferă o economie de energie de până la 16% față de alte modele și este realizat pentru a permite producătorilor să beneficieze de cele mai recente componente și sisteme de operare pentru a oferi o performanță cât mai mare, capacitate mare și sisteme eficiente energetic.


Seagate BarraCuda®

Seagate BarraCuda®

  Avantaje:

 • Are viteză bună de scriere și de citire
 • Nu produce vibrații și nici zgomote
 • Oferă viteză de 7200rpm

  Dezavantaje:

 • Pare a fi mai fragil față de alte hard disk-uri, deci trebuie mânuit cu grijă

Verifica Pretul Acestui Produs

Hard disk-urile de la Seagate sunt cunoscute pentru calitatea lor, iar modelele BarraCuda cu siguranță nu sunt o excepție, ele fiind o opțiune excelentă pentru upgrade-uri la un preț foarte bun.

Acest hard disk are capacitate de stocare la viteze de 7200rpm pentru a oferi performanță și un timp de încărcare rapid atunci când se efectuează sarcini de lucru grele.

În plus, acesta are 3.5 inchi, dispune de 64MB cache, are interfață SATA3, prin urmare o viteză de transfer foarte bună, de 600MB/s iar capacitatea sa este de 1TB.


WD Blue

WD Blue

  Avantaje:

 • Comparativ cu performanțele oferite, prețul este unul bun
 • Vibrațiile și zgomotul este redus
 • Fiabilitate și funcționare ireproșabilă

  Dezavantaje:

 • Nu vine cu accesorii cum ar fi un cablu SATA

Verifica Pretul Acestui Produs

WD Blue este realizat să îndeplinească cele mai ridicate standarde ale calității și fiabilității, el oferind capacitatea ideală pentru nevoile de zi cu zi.

Acesta oferă caracteristici și capacități entry level, fiind ideal pentru nevoile fiecăruia, are la bază tehnologia patentată și premiată WD folosită în unitățile desktop și cele mobile, oferă capacitatea de 1TB, o viteză de rotație de 7200rpm, 64mb memorie cache, o rată de transfer de 600MB/s deoarece dispune de interfață SATA3 și vine în format de 3.5 inchi.

În plus, acesta citește și scrie rapid, timpul lor de acces fiind de 12 respectiv 13 ms iar prețul este unul accesibil, având în vedere performanțele.


Recomandat de echipa Examinat.ro:

WD Red

WD Red

  Avantaje:

 • Este un hard disk de ultimă generație, prin urmare foarte performant
 • Nu produce deloc zgomot sau vibrații
 • Nu se încălzește în timpul funcționării
 • Poate rezista foarte mult în timp, putând ține pasul și cu următoarele îmbunătățiri

  Dezavantaje:

 • Are 5400rpm, mai puțin față de alte modele

Verifica Pretul Acestui Produs

WD Red face parte din generația de hard disk-uri pentru sistemele de stocare SOHO conectate la rețea, fiind dezvoltat special pentru sistemele NAS și PC-urilor care folosesc configurația RAID.

Acest model dispune de tehnologia de control dual-plane îmbunătățită, crește performanța și fiabilitatea unității, nu are vibrații sau zgomote puternicei iar cu ajutorul aplicației WD Acronis TrueImage poți copia toate datele pe noua unitate fără a fi nevoit să reinstalezi sistemul de operare.

În plus, capacitatea sa totală este de 1TB, viteza ajunge la 600MB/s, fiind un hard disk cu interfață SATA 3 iar memoria cache are 64MB.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.