Cel mai bun gratar electric

0
2116

Gratarele electrice reprezinta o alternativa mai mult decat fiabila pentru gratarele traditionale cu gaz, in special datorita usurintei cu care pot fi operate. Totodata, un gratar electric ocupa de regula un spatiu mult mai mic decat un aragaz spre exemplu, oferind in acelasi timp toate facilitatile unui aragaz clasic.

Majoritatea gratarelor electrice de ultima generatie vin dotate cu suprafete de gatit care au fost concepute sa nu permita alimentelor sa se lipeasca, chiar in conditiile in care temperatura de preparare devine extrem de ridicata.

Mai mult, din moment ce nu utilizeaza flacara deschisa, nu este nevoie de o sursa consumabila de energie care sa necesite schimbare sau reinnoire constanta. Haideti deci, in minutele urmatoare, sa flam care sunt cele mai bune gratare electrice de pe piata la ora actuala.

Top 3 Cele Mai Bune Gratare Electrice


Star-Light A-1650W

Star-Light A-2000W

  Avantaje:

 • Putere mare
 • Preparare rapida
 • Se poate gati pe ambele suprafate

  Dezavantaje:

 • Viteza de scurgere a grasimii ingreunata de lipsa inclinatiei

Verifica Pretul Acestui Produs

Puternic si robust, acest gratar ofera posibilitatea de a gati cantitati mari de produse cu o rapiditate impresionanta. Tot impresionanta este si libertatea care o ofera in timpul gatitului in cea ce priveste suprafata de lucru datorita balamalelor reglabile care va permit sa gatiti pe ambele suprafate ale gratarului.

El beneficiaza totodata de placi anti-lipire, concepute special pentru a facilita transferul rapid de caldura fara a arde alimentele, motiv pentru care puteti gati majoritatea preparatelor intr-un timp de doua ori mai rapid. Mai trebuie mentinut ca acest gratar vine dotat cu o tavita speciala pentru acumularea fluidelor care se scurg de regula in timpul gatirii, fie ele grasimi sau alte lichide reziduale.

Nu in ultimul rand, el beneficiaza de o putere totala de 1650W cu termostat reglabil prin apasarea unor butoane digitale pozitionate lateral pentru comfort sporit.


Russell Hobbs 18603-56

Russell Hobbs 18603-56

  Avantaje:

 • Invelis anti-lipire
 • Usor de curatat
 • Vas de colectare grasime

  Dezavantaje:

 • Gratar relativ mic

Verifica Pretul Acestui Produs

Russel Hobbs 18603-56 este un gratar electric cu plita Entertaining care ofera control independent si variabil al temperaturii. El ebenficiaza totodata de un indicator vizibil care vainformeaza cat se poate de clar cu privire la progresul functiei utilizate in acel moment. Datorita suprafetei de lucru foarte incapatoare, acest gratar electric poate gati pana la 10 portii in acelasi timp.

Impresionant este faptul ca suprafetele nu se lipesc indiferent de natura produselor pe care le gatiti, in timp ce grasimea topita se scurge intr-un vas special de colectare a grasimilor sau a rezidurilor derivate din procesul de gatire. Mai trebuie spus totodata ca acest gratar vine dotat cu o functie de control variabil a temperaturii si de un indicator luminos de temperatura.


Tefal GC205012

Tefal GC205012

  Avantaje:

 • Sistm anti-alunecare
 • Termostat reglabil
 • Plita destul de mare

  Dezavantaje:

 • Nu are tava de scurgere

Verifica Pretul Acestui Produs

FC205012 de la Tefal reprezinta o alternativa perfecta la gatitul traditional, in special datorita faptului ca nu necesita ulei in timpul gatitului. Acest gratar vine dotat cu placi detasabile care va vor ajuta sa curatati suprafetele de gatit fara prea multa bataie de cap. Defapt, majoritatea componentelor in afara de termostatul electric pot fi spalate cu usurinta, chiar si folosind o masina automata de spalat vase.

Mai trebuie precizat ca acest gratar poate fi depozitat vertical, ceea ce va poate ajuta sa economisiti spatiu in bucatarie. Cat despre puterea sa, acest gratar electric beneficiaza de un termostat electric cu o putere de 1600W, un termostat totodata reglabil care va va permite sa injumatatiti timpul gatire.


Caracteristicile unui gratar electric de calitate:

Suprafata de gatit

Trebuie precizat ca surprafata de gatit a unui gratar electric de calitate trebuie sa fie incapatoare si accesibila. Mai trebuie precizat totusi ca nu este indicat sa ne ocupam bucataria cu un gratar electric prea mare datorita fumului pe care indiferent de model mai toate gratarele electrice il provoaca in timpul gatitului. In principiu, trebuie sa ne orientam spre acele gratare care vin dotate cu suprafete antiaderente si care se incalzesc rapid.

Temperatura

Indiferent de model, un gratar electric trebuie sa se incalzeasca rapid si uniform. Gratarele electrice care nu se incalzesc uniform nu vor putea forma acea crusta protectoare imprejurul alimentelor, o crusta de care majoritatea alimentelor gatite in acest fel au nevoie pentru a retine savoarea si gustul in timpul gatitului.

In acelasi timp, gratarele care se incalzesc prea repede pot arde mancarea, in timp ce gratarele care se incalzesc prea incet nu vor coace mancarea uniform.

Ergonomia

Desi extrem de folositoare, nu putem folosi un gratar electric la fiecare masa, motiv pentru care el trebuie depozitat undeva unde sa nu ocupe prea mult spatiu sau sa ne incomodeze in vreun fel. Bineinteles ca ne dorim un gratar cu suprafata de gatit incapatoare si accesibila, dar el trebuie neaparat sa poata fi depozitat fie in picioare sau pe lateral pentru a ne ajuta sa economisim spatiu pretios in bucatarie. Mai trebuie precizat ca gratarele de calitate sunt nu doar usor de depozitat ci si usoare ca greutate.

Functionalitatea

Vorbim aici in primul rand despre tava de scurgere a grasimii in timpul gatitului, o tava pe care majoritatea gratarelor de ultima generatie o incorporeaza. Aceasta tava ne poate ajuta enorm nu doar pentru captarea grasimii ci si a reziduurilor care pot strica gustul mancarurilor. Totodata, trebuie sa ne orientam spre acele gratare electrice dotate cu termostat reglabil pentru mai mult control asupra temperaturii de pregatire.

* faceti click pe ” ” pentru extinderea fiecarei catacteristici.


Recomandat de echipa Examinat.ro:

Philips HD4417

Philips HD4417

  Avantaje:

 • Putere mare
 • Tava de scurgere
 • Gratar de ultima generatie

  Dezavantaje:

 • Sistem incomod de stocare a cablului

Verifica Pretul Acestui Produs

Datorita plitei performante, acest gratar electric de ultima generatie capteaza toate sucurile si aromele din interiorul alimentelor in timpul procesului de gatire pentru ca acestea sa nu isi piarda din savoare sau gust. Aceasta se datoreaza in principal faptului ca gratarul este conceput in asa fel incat sa rumeneasca alimentele uniform din momentul in care intra in contact cu suprafata incinsa, formand o crusta delicioasa menita sa retina aroma la interior.

Asa cum era de asteptat de la un gratar atat de performant, el vine dotat cu un termostat reglabil si cu o tava de scurgere pentru captarea grasimii in exces.

Nu in ultimul rand, el beneficiaza de o putere de coacere de 2000W si de componente lavabile care pot fi spalate fara probleme folosind o masina de spalat vase.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.