Cel mai bun generator electric in 2021

0
2449

Generatoarele electrice sunt utile în momentele în care conexiunea la rețeaua de distribuție a energiei lipsește și este necesară o altă sursă de energie, mai ales în zonele rurale. În cazul în care deții o casă de vacanță într-un loc izolat sau locuiești într-un loc cu căderi persistente de tensiune, un astfel de aparat vă poate fi de folos.

Posibil să cunoașteți aspectele care trebuie luate în considerare în momentul cumpărării unui astfel de aparat dar pentru a evita alegerea greșită, vă vom aminti câteva dintre acestea:

 • Modul de folosință, e normal să alegem un dispozitiv potrivit nevoilor noastre, astfel pentru a alimenta o locuință în care locuiești temporar sau pentru locuința permanentă în cazul căderilor de tensiune, vei folosi un generator puternic, pe motorină cu 3000rpm sau cel puțin 1500rpm iar dacă îl vei folosi ca sursă de energie alternativă, pentru a alimenta sistemul de iluminat al curții sau câteva aparate, indicat este un dispozitiv care va putea rezista la maxim 10 ore pe zi;
 • Puterea, poate fi mică (între 500W și 1500W), medie (între 1500W și 3000W) și mare(peste 3000W). Aceste valori se aleg în funcție de câte dispozitive vor fi alimentate cu energie iar dacă dorești să alegi unul pentru a alimenta casa nonstop, pe toată durata anului, deși nu este indicat din punct de vedere economic, va trebui să alegi unul cu peste 8000W;
 • Tensiunea, după această categorie, generatoarele pot fi de două tipuri, monofazate și trifazate. Trebuie să ai mare grijă să nu confunzi aceste două subcategorii, fiecare aparat funcționează doar cu una dintre acestea două. Aparatele obișnuite de uz casnic funcționează la tensiunea obișnuită de 230V(monofazate) iar cele de mare putere(trifazate), folosite în mare parte în industrie, utilizează o tensiune de 400V.

Top 3 Cele mai bune generatoare electrice


Honest EPTO GG 650

Honest EPTO GG 650

  Avantaje:

 • Este economic, nu consumă mult
 • Dispune de protecție împotriva scurtcircuitelor
 • Are un preț mic pentru categoria din care face parte

  Dezavantaje:

 • Se poate porni doar manual

Verifica Pretul Acestui Produs

Honest EPTO GG 650 este un generator de uz general, stațioar, ce funcționează pe bază de benzină. Acesta poate fi folosit în rezidența dumneavoastră, fiind unul monofazat, oferind tensiunea de 230V și are protecție împotriva scurtcircuitelor. Capacitatea sa cilindrică este de 63 cm³ iar cea a rezervorului este de 4.2l, oferindu-i o putere maximă de 720W cu o autonomie de 6 ore pe zi.

Acest generator este foarte util atunci când doriți să iluminați curtea pe timp de noapte, cerințele sale fiind unele mici și aducând un consum foarte redus.


Stager GG 950DC

Stager GG 950DC

  Avantaje:

 • Oferă protecție corespunzătoare utilizatorului
 • Nu produce mult zgomot
 • Poate fi alimentat cu un ameste de benzină și ulei

  Dezavantaje:

 • Autonomie destul de mică

Verifica Pretul Acestui Produs

Dacă ești în căutarea unui generator economic ce se poate transporta cu ușurință în diferite locuri, atunci Stager GG 950DC este una dintre cele mai bune variante. Motorul în doi timpi se poate alimenta cu ameste de benzină și ulei în raport de 50:1, capacitatea fiind de 4.2l iar autonomia este de maxim 6 ore pe zi. Piciorușele sale din cauciuc vor oferi o stabilitate sporită având și rol de amortizare a vibrațiilor, mânerul din plastic este util pentru transport și manevrare iar priza sa cu capac oferă protecție atât utilizatorului cât și dispozitivului în timpul exploatării.


Ruris R-Power 2500S

Ruris R-Power 2500S

  Avantaje:

 • Dispune de 2 prize
 • Se poate transporta în activități de tip camping
 • Oferă o putere moderată cu o capacitate de 196cm³

  Dezavantaje:

 • Sistemul său de răcire se bazează pe aer

Verifica Pretul Acestui Produs

Acest generator, Ruris R-Power 2500S, este unul rezidențial oferind curent monofazat, de 230V, folosind benzina ca și combustibil. Acesta se poate transporta în diferite locuri, rezistența sa fiind asigurată de cadrul metalic, fiind protejat și impotriva supraîncălzirilor.

Motorul său în 4 timpi are o capacitate cilindrică de 196cm³ îi oferă o putere de 2500W, având un consum de 0.33g/kWh.

Datorită faptului că este ușor de transportat, se poate folosi pentru activități în aer liber, panoul de comandă și control asigură acces operatorului în orice condiții iar pornirea ușoară face ca acesta să fie ușor de folosit și de persoanele fără experiență.


Recomandat de echipa Examinat.ro:

Senci SC-4000

Senci SC-4000

  Avantaje:

 • Are o putere mare de 3800W
 • Autonomia sa este de 12h
 • Oferă o protecție mare împotriva multor fenomene
 • Se poate porni automat, fără a depune efort

  Dezavantaje:

 • Nu emite tensiune de 400V

Verifica Pretul Acestui Produs

Generatorul Senci SC-4000 se poate utiliza atât casnic cât și comercial deoarece dezvoltă o putere de 3.8kW, folosind un motor în 4 timpi de 223cm³ alimentat cu benzină. Rezervorul acestuia este unul mare, cu capacitatea de 15l, asigurând o autonomie de 12.5 ore la o sarcină de 50%. Acesta dispune de protecție termică, protecție la lipsa de ulei și la suprasarcină, el oprindu-se automat la detectarea unei astfel de probleme. Panoul său este ușor de înțeles, afișând numărul de ore de funcționare, voltmetru, frecvența și un LED roșu ce te avertizează când lipsește uleiul.

Acesta se poate porni automat, scutindu-te de efortul depus la pornire, cadrul său este metalic și rezistent iar tensiunea furnizată de acesta este de 230V.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.