Cel mai bun eBook reader in 2021

0
1676

Un eBook reader este un dispozitiv ce îți oferă posibilitatea de a citi cărți în format digital fără a provoca dureri de cap sau probleme ochilor, așa cum obișnuiesc să facă ecranele LCD deoarece, spre deosebire de telefoane, tablete sau alte astfel de dispozitive, eBook reader-ul folosește o tehnologie specială numită e-ink în afișarea textului.

Ecranul unui eBook reader arată foarte asemănător cu hârtia din punctul de vedere al luminozității, contrastului și culorii, astfel nu vă va obosi ochii și în plus, acesta nu consumă deloc mult curent.

Să ai un eBook reader reprezintă un avantaj destul de mare față de cărțile obișnuite deoarece o carte foarte mare poate ocupa un spațiu mare și cântări destul de mult pe când acest dispozitiv are de obicei dimensiuni mici iar greutatea sa rămâne constantă.

Un alt plus foarte mare, este că acestea deși au o capacitate destul de mică, sub 5GB, această capacitate este suficientă pentru a stoca peste 2000 de cărți iar dacă aceasta încă nu este suficientă pentru tine, ele dispun de opțiunea de a adăuga un card SD de până la 32GB, ceea ce va fi mai mult ca sigur suficient.

Așadar, un eBook reader vă oferă posibilitatea de a avea cu dumneavoastră mii de cărți oriunde ați fi, este ușor de transportat, de obicei se încarcă odată pe săptămână într-un timp foarte scurt iar dacă ești în căutarea unui astfel de dispozitiv, îți sugerăm următoarele produse.

Top 3 Cele mai bune eBook readere


New Kindle Glare 6

New Kindle Glare 6

  Avantaje:

 • Are dimensiuni și greutate mică, fiind ușor de transportat
 • Se încarcă în doar 4 ore și oferă autonomie timp de câteva săptămâni
 • Capacitatea este mai mult decât suficientă

  Dezavantaje:

 • Ecranul nu se poate lumina pentru a putea fi folosit pe timp de noapte

Verifica Pretul Acestui Produs

New Kindle Glare 6 este un eBook reader dedicate, foarte subțire și ușor, fiind mult mai confortabil decât o carte, putând fi folosit pe durate mari de timp, fără ca persoana care îl folosește să obosească.

Acesta are o baterie care cu o singură încărcare ce durează 4 ore poate oferi autonomie timp de câteva săptămâni și totodată poate stoca mii de cărți, capacitatea de stocare fiind de 4GB. Dispozitivul nu îți provoacă probleme ochilor deoarece ecranul este la fel de luminos ca și mediul înconjurător, astfel în momentul în care trecem de la ecran la mediul înconjurător, ochii nu vor obosi.

În plus, el dispune de conectivitate Wireless, ceea ce îți permite să accesezi noile titluri și articole gratuit, într-un timp foarte scurt.


Kindle Paperwhite Wi-Fi

Kindle Paperwhite Wi-Fi

  Avantaje:

 • Capacitatea de 4GB este suficientă pentru orice persoană
 • Oferă posibilitatea de a lumina ecranul
 • Se poate conecta la Wi-Fi, internetul fiind plin de noi volume

  Dezavantaje:

 • Nu permite folosirea fișierelor audio, cum ar fi audiobook-uri

Verifica Pretul Acestui Produs

Kindle Paperwhite Wi-Fi este un eBook reader oferit de un producător celebru, incorporând un ecran special, cu lumină reglabilă specială. Posibilitatea de a lumina ecranul oferă o serie de avantaje tehnice superioare, utilizatorul putând citi și cu lumina stinsă, are un contrast alb cu 25% mai mare și 62% mai mulți pixeli, oferind o calitate superioară și clară textelor și imaginilor.

Chiar dacă acest dispozitiv vine cu lumină incorporate, bateria acestuia ține până la 8 săptămâni, timp suficient pentru a termina și cele mai lungi volume iar capacitatea de 4GB vă oferă posibilitatea de a stoca peste 1000 de cărți și se poate conecta la Wi-Fi, de unde puteți face rost de peste 180.000 de volume oferite de Kindle.


PocketBook Touch Lux 3

PocketBook Touch Lux 3

  Avantaje:

 • Oferă tehnologie e-ink pearl
 • Memoria de 4GB este excelentă
 • Poate rezista chiar și o lună fără a fi încărcată

  Dezavantaje:

 • Cei 256MB de RAM o fac să se miște greu dacă aveți deschise și alte procese

Verifica Pretul Acestui Produs

PocketBook Touch Lux 3 conține un ecran de 6 inchi, fiind realizat cu ajutorul tehnologiei de hârtie electronică de ultimă generație, e-ink pearl. Un alt aspect al confortului îl reprezintă posibilitatea de a selecta peste 16 tonuri de gri, până în momentul în care găsești tonalitatea cea mai confortabilă pentru ochi.

Acest dispozitiv oferă o lungă listă de funcții suplimentare, printre care și posibilitatea conectării la Wi-Fi și la un laptop sau alt dispozitiv folosind un cablu USB. Dispozitivul poate rezista fără a fi încărcat timp de o lună, dispune de 4GB de stocare internă, echivalentul a peste 1000 de cărți iar rezoluția sa este de 1024×758, ceaa ce îi oferă o claritate mult mai mare față de alte modele.


Recomandat de echipa Examinat.ro:

PocketBook Inkpad 2

PocketBook Inkpad 2

  Avantaje:

 • Este compatibilă cu majoritatea fișierelor, chiar și cele audio
 • Rezoluția sa este una mare, ce oferă claritate
 • Se poate adăuga un card SD de 32GB în cazul în care cei 4GB nu sunt suficienți
 • Bateria oferă autonomie timp de câteva săptămâni

  Dezavantaje:

 • Prețul de achiziție este unul destul de mare

Verifica Pretul Acestui Produs

PocketBook Inkpad 2 poate fi considerată una dintre cele mai bune eBook readere deoarece, pe lângă faptul că oferă o rezoluție excelentă de 1600×1200 pe un ecran de 8inchi, ea mai dispune și de tehnologia E-ink Pearl a ecranului, făcând-o foarte comodă pentru ochi.

Acest dispozitiv dispune de o memorie de 4GB, suficientă pentru orice utilizator și chiar și așa, vă oferă posibilitatea de a adăuga un card de 32GB, se poate selecta dintre cele 16 nuanțe de gri pentru a o face comodă cu ochii dumneavoastră și este compatibilă cu aproape orice tip de fișier, printre care și cele audio de tip MP3.

În plus, aceasta are o baterie mare, ce este foarte bună pentru un astfel de ecran performant, bateria având o autonomie de câteva săptămâni iar greutatea sa este de 305g, cam cât o carte obișnuită.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.