Cel mai bun DVD Writer in 2021

0
3614

De multe ori suntem nevoiți să apelăm la metodele clasice de stocare a datelor precum CD-ul sau DVD-ul însă pentru a putea citi sau scrie pe aceste medii, e nevoie să apelăm la niște instrumente esențiale numite și DVD Writere. Aceste unități sunt ideale atât pentru uzul personal cât și pentru a fi utilizate în diferite societăți comerciale care activează în acest domeniu al prelucrării informației.

În funcție de locul unde vin amplasate, ele se împart în DVD Writere interne și externe. Cele interne sunt instalate de cele mai multe ori în unitatea centrală a computerului, fiind mai greu de folosit împreună cu laptopurile deoarece ocupă un spațiu mai mare, cele externe beneficiază de o interfață USB, conectându-se la orice unitate PC sau laptop cu ajutorul unei simple mufe, nefiind nevoie de intervenția unui inginer IT sau cunoștințe mai avansate iar din punctul de vedere al funcționalității, ele pot înlocui cu succes orice model intern, în unele situații garantând și performanțe mai bune.

Plecând de la operațiile de bază pe care le poți îndeplini, ai posibilitatea de a alege între modele Read-Only(ROM) sau read/write(RW), cele dintâi fiind esențiale calculatoarelor deoarece permit instalarea sistemelor de operare, vizionarea de filme sau să asculți muzică însă o investiție mai înțeleaptă ar reprezenta un DVD Writer RW pentru că este capabil atât să citească discurile, cât și să scrie pe acestea.

Astfel, dacă ești în căutarea unui înlocuitor pentru vechiul DVD Writer sau dorești să faci un upgrade, îți sugerăm să arunci o privire către următoarele produse.

Top 3 Cele mai bune DVD Writere


LG GH24NSD1

LG GH24NSD1

  Avantaje:

 • Este un dispozitiv ieftin, ușor de achiziționat
 • Se poate conecta la marea majoritate a unităților PC
 • Nu produce mult zgomot

  Dezavantaje:

 • Rescrie DVD+RW la viteze de 8x

Verifica Pretul Acestui Produs

Dacă ești în căutarea unui înlocuitor ieftin pentru vechiul tău DVD Writer, atunci  LG GH24NSD1 s-ar putea să fie produsul perfect pentru tine.

Acest DVD Writer are un buffer de 0.5MB, interfață SATA, pentru DVD-R dezvoltă viteza de 24x, pentru rescrierea unui DVD+RW ajunge la 8x iar pentru CD-RW poate rescrie la viteza de 24x.

În plus, acest dispozitiv este unul ieftin, ușor de montat, are aspect simplu, potrivindu-se cu orice unitate și dispune de un LED verde care arată dacă acesta este conectat corect sau nu.


ASUS DRW-24D5MT

ASUS DRW-24D5MT

  Avantaje:

 • Vine la un preț accesibil pentru marea majoritate
 • Ajută la economisirea de energie
 • Oferă protecție datorită funcției Disc Encryption II

  Dezavantaje:

 • La citire poate produce sunete mai puternice

Verifica Pretul Acestui Produs

ASUS DRW-24D5MT poate fi înlocuitorul perfect al DVD-Writer-ului ce a venit odată cu unitatea calculatorului, acest dispozitiv atingând viteze de până la 24x când vine vorba de scriere de DVD-uri.

Acest dispozitiv dispune de tehnologie E-Green, permițând realizarea de economii de energie de până la 50%, îți oferă securitate de două ori mai bună decât un DVD-Writer convențional, având Disc Encryption II, este compatibil cu sistemele de operare Windows Vista,7,8 și 10 iar greutatea sa nu depășește 700g.


Nelbo IDE

Nelbo IDE

  Avantaje:

 • Are un raport calitate-preț foarte bun
 • Poate citi și scrie la viteze mari
 • Suportă atât CD-uri cât și DVD-uri

  Dezavantaje:

 • Nu are un design prin care să iasă în evidență

Verifica Pretul Acestui Produs

Nelbo IDE este un produs de calitate ce te poate ajuta în a conecta echipamentele tale valoroase, fiind o unitate optică DVD+/-RW 24x P-ATA.

Acest DVD-Writer este compatibil cu sistemele de operare Windows Vista, 7, 8 și 10, are un timp de acces de 145ms pentru DVD și 125ms pentru CD, are interfață IDE, poate scrie și citi la viteze mari, spre exemplu, poate scrie DVD-R la viteze de 24x și citi la 16x discuri DVD-ROM, se poate monta pe majoritatea unităților PC iar oferta de preț este una foarte bună, având în vedere raportul calitate-preț.


Recomandat de echipa Examinat.ro:

ASUS SDRW-08D2S-U

ASUS SDRW-08D2S-U

  Avantaje:

 • Este compatibil atât cu sistemele de operare Windows cât și cu cele Mac
 • Are interfață USB 2.0, transferul de date făcându-se rapid
 • Dispune de un design foarte atractiv
 • Mărimile sale sunt mici, fiind un DVD-Writer slim

  Dezavantaje:

 • Sunt necesare 2 porturi USB pentru alimentare

Verifica Pretul Acestui Produs

ASUS SDRW-08D2S-U este un DVD-Writer extern de la Asus, fiind slim, de culoare neagră, potrivindu-se perfect pe biroul tău, ajutându-te să scrii și să citești discuri în format DVD(+/-R, +/-RW, -ROM, -RAM) și CD(-R/RW/ROM).

În medie viteza sa de scriere variază de la 6x-8x în cazul DVD-urilor și 24x la CD-uri, acest proces economisându-ți din timp iar interfața sa este USB 2.0, ceea ce înseamnă că pot fi transferate date de până la 60MB pe secundă.

Datorită flexibilității sale și compatibilității pe care o prezintă, la nivel de software, atât cu sistemele de operare Windows cât și cu cele Mac, îl poți utiliza cu ușurință pe mai multe calculatoare, și mai ales laptopuri cu unitate optică defectă sau fără.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.