Cel mai bun detector de gaz in 2021

0
1468

detector de gaz

Siguranta familiei si a casei este cea mai importanta, iar pentru a beneficia de ea zi de zi trebuie sa folositi produse care au fost create la randul lor pentru siguranta dvs.

Odata ce folositi aparate ce functioneaza pe baza de gaze, de exemplu aeroterma, centrala pe gaze, aragaz racordat la reteaua de gaze etc cel mai bine ar fi sa aveti cate un detector de gaz pentru fiecare aparat in parte.

Sunt produse usor de montat, de folosit si de cumparat, avand preturi accesibile pentru orice buget. Cu ajutorul acestor detectoare de gaze veti putea evita tragediile ce pot avea loc in casa dvs.

In acest articol am detaliat caracteristicile acestor dispozitive si v-am oferit cateva sugestii de produse de calitate.


Top 5 Cele mai bune detectoare de gaz


Senzor Detector Gaze CSL5000 HYBRID

detector gaz

  Ce ne-a placut: In caz de alarma, detectorul va va anunta printr-un semnal sonor, dar si visual.

Verifica Pretul Acestui Produs

Acest detector de gaze functioneaza cu electrovalva si dupa cum am spus, electrovalva are rolul de a opri alimentarea cu gaz (de exemplu a aragazului) in momentul in care exista emanatii de gaz.

Este un produs inteligent, deoarece are in componenta sa si autodiagnosticarea, adica o functie care activeaza o lumina galbena intermitenta si care indica defectarea detectorului.
Se monteaza pe perete si are rolul de a depista la timp scaparile accidentale de gaze cu mult inainte sa se inainte vreo tragedie.

Este totodata un produs compact, usor de montat pe perete de catre un specialist si are un consum de 3W.


Kit SICURGAS Detector de gaz cu electrovalva

detector gaz

  Ce ne-a placut: Rezista atat la temperaturi joase, cat si la temperaturi foarte ridicate.

Verifica Pretul Acestui Produs

Acest detector de gaz functioneaza tot cu electrovalva si trebuie montat de un specialist.
Cand exista o situatie de urgenta, adica o scurgere de gaze, detectorul va anunta atat acustic (sunet de pana la 70 dB), cat si vizual.

Detectorul are capacitatea de a recunoaste gazul metan si GPL-ul. Alimentarea se va face prin fir, la o tensiune de 220V, deci veti avea nevoie de o priza pe aproape, pentru ca firele nu sunt atat de lungi de obicei.


Kit Senzor gaz PNI GD-01

detector gaz

  Ce ne-a placut: Detecteaza atat gazele naturale, cat si monoxidul de carbon.

Verifica Pretul Acestui Produs

Acest kit este printre cele mai apreciate de pe piata la momentul actual, din perspectiva clientilor multumiti. Kitul va pune la dispozitie tot ce aveti nevoie pentru ca dvs sa aveti siguranta mult dorita, mai ales daca stiti ca folositi aparate pe baza de gaz.

Detectorul va trebui sa fie montat de catre un specialist. Alimentarea se face printr-un fir la 2.20V, insa aveti grija sa pozitionati detectorul mai aproape de o priza, pentru ca firul nu este foarte lung.

Nu consuma mult si sensibilitatea la emanatiile de gaze si monoxide de carbon sunt setate la o limita de 25%, in conformitate cu limitele LEL.


Detector de gaz wireless Chuango

detector gaz

  Ce ne-a placut: In caz de alarma veti fi anuntat prin SMS sau apel telefonic de catre unitatea centrala.

Verifica Pretul Acestui Produs

In caz de urgenta, senzorul va va anunta atat acustic, cat si vizual si totodata, dumneavoastra veti fi notificat in timp real prin SMS, ori printr-un apel telefonic din partea unitatii centrale.

Detectorul poate fi instalat in orice spatiu se folosesc aparate cu gaz. Foloseste tehnologia wireless, nu trebuie montat pe perete, ba chiar poate fi mutat in orice camera doriti.

Distanta maxima de transmisie in camp deschis este de 80 metri iar distanta de detectie este de 20 metri. Este un dispozitiv rezistent, cu performante bune si un pret accesibil.


Detector inteligent de gaz POER

detector gaz

  Ce ne-a placut: Puteti descarca o aplicatie prin care veti fi la curent cu tot ce se intampla.

Verifica Pretul Acestui Produs

Aceasta aplicatie este disponibila pentru Android si iPhone si este un lucru inovativ care a propulsat acest produs in topul preferintelor clientilor.

Foloseste o tehnologie Smart, insa nici la acest model nu lipseste alarma, care se manifesta atat acustic, cat si vizual. Acest produs functioneaza cu electrovalva, insa aceasta nu este inclusa in pachet.

Distanta maxima de detectare a gazelor este de 6 metri si cea de transmisie este de 100 m in camp deschis. Rezista la temperaturi cuprinse intre -10grade Celsius si +40 grade Celsius.


Cum alegem un bun detector de gaz


Tipuri:  Prima data ne vom opri asupra acestui indicator si vom detalia doua categorii de detectoare gaze si anume cele portabile si cele cu electrovalva. In ceea ce priveste aparatul portabil de detectat gaze, lucrurile sunt ceva mai simple, el fiind alimentat cu baterii ori printr-un acumulator intern si poate fi amplasat oriunde doriti in casa. Nu va retine nimic sa luati aparatul cu dvs si sa masurati personal calitatea aerului din casa. De obicei, aceste aparate functioneaza pe baza wireless-ului.

Pe de alta parte, discutam de produsele cu electrovalva, adica cele care sunt montate de obicei pe perete, sunt conectate la o electrovalva, care si aceasta la randul ei va fi conectata la reteaua de gaze. Se recomanda a fi montat detectorul de gaze cat mai aproape de tavan, la o distanta de 30 cm cel mult de el. Rolul acestei electrovalve este de  fapt de a stopa furnizarea de gaze in casa dvs in momentul in care detecteaza ceva ce nu este in regula.

Si aceste unitati pot fi cu fir sau wireless si vor fi montate mereu de catre un specialist. O alta impartire a acestor produse face referire la dispozitivele care detecteaza doar scurgerile de gaz metan si la dispozitivele care detecteaza pe langa metan si monoxid de carbon.

Utilitate:  Utilitatea are legatura fix cu ce am spus mai sus, adica dvs trebuie sa va hotarati daca aveti nevoie de un dispozitiv simplu, doar pentru detectarea gazelor, ori aveti nevoie de un dispozitiv mai avansat, care va detecta si monoxidul de carbon?
Daca stiti ca folositi sisteme de incalzire pe gaz ori alte dispozitive ce pot emana monoxid de carbon, atunci cel mai bine ar fi sa optati pentru al doilea tip de detector. In rest, sunt recomandate produsele clasice, pentru ca isi fac treaba destul de bine.

Senzori:  Cele mai multe voci spun ca un detector de gaz va fi cu adevarat eficient intr-o casa in momentul in care va avea sensibilitate reglabila a senzorilor. Chiar dvs puteti seta cand sa porneasca alarma detectorului in cazul in care depisteaza emanatii de gaze.

Cand emanatiile vor fi de 5%? De 10%? De 15%? Cam acestea ar fi intervalele. Recomandat ar fi un 5-10% maxim. Verificati de fiecare data cand achizitionati un detector de gaze valabilitatea ta, pentru ca va fi undeva la cateva luni sau cativa ani de functionare, apoi va trebui sa fie inlocuit.

Putere alarma:  Cand spunem “alarma”, trebuie mai intai sa ne gandim la un sunet strident in adevaratul sens al cuvantului. Bine ar fi ca pe langa alarma, sa existe si elemente vizuale, ca de exemplu lumini. Avertizarea, in cazul detectoarelor mai moderne, se poate face si prin telefon (SMS). Cand nu sunteti acasa, o astfel de avertizare pe telefon este cea mai utila.

Unitati necesare:  Daca in locuinta folositi mai multe aparate cu functionare pe baza de gaze, atunci dvs ar trebui sa detineti cate un detector pentru fiecare aparat in parte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.