Cel mai bun cronometru in 2020

0
136

cronometru

Un cronometru este un dispozitiv folosit pentru a măsura viteza sau durata în fracțiuni de secundă, de obicei pentru evenimente sportive, culinare, de atletism, înot etc. Un astfel de instrument poate deveni prietenul sau dușmanul unui sportiv, de exemplu, în timpul unei probe, deoarece timpul este măsurat până în cea mai mică unitate  de măsură și asta poate decide cine va câștiga competiția și cine nu.

Cronometrul vă ajută în momentul în care trebuie să vă cronometrați și să vă stabiliți propriile performanțe în orice activitate întreprindeți dvs, timpul fiind extrem de important și un alit de nădejde atunci când doriți să doborâți recorduri.

Dacă sunteți un profesionist și deja știți cum veți folosi un cronometru și pentru ce nevoi, atunci probabil căutați un instrument cât mai bun, superior din punct de vedere calitativ, destinat domeniului dvs și bine ați face dacă ați investi o sumă mai mare într-un asemenea produs, pentru că va fi de o folosință îndelungată, devenind aliatul dvs.

Dacă sunteți începător și abia acum începeți să vă familirizați cu o nouă activitate din viața dvs pentru care veți avea nevoie de un cronometru, atunci va trebui să vă informați dinainte temeinic și să vă ghidați după caracteristicile pe care urmează să vi le prezentăm. Cronometre bune se pot găsi atât online, cât și în magazine specializate, trebuie doar să fiți atenți la caracteristici și să vă fi informat dinainte cât să vă formați o idee despre ceea ce căutați.

Caracteristicile unui cronometru de calitate:

 • Tipul produsului: Veți întâlni așadar produse de tip analogice, digitale sau cronometre aflate în componența ceasurilor clasice. Bineînțeles că între cele trei tipuri de cronometre există diferențe atât de funcționalitate, aspect, cât și de preț.

Haideți să discutăm despre cronometrele analogice. Sunt printre cele mai recomandate și precise, cu un design reușit din punct de vedere estetic, cu un ecran pe un cadran circular și au un mecanism bun, ce garatează o bună funcționalitate pe timp îndelungat. Deși am spus că sunt printre cele mai precise în cronometrare, ele nu vor fi recomandate însă pentru profesioniști și sporturi unde fiecare milisecundă contează.

Dacă discutăm despre un ceas care are în componența sa un cronometru, atunci ne putem gândi la un buget mai redus și la o nevoie nu atât de mare de cronometrare precum este în competițiile sportive, de exemplu. Aceste produse se pot folosi totuși în fizică, sport, aviație, dar mai mult ca un dispozitiv cu folosire extensivă și mai mult ca hobby.

Și nu în ultimul rând vom discuta despre cronometrul digital sau instrumentul de bază al sportivilor. Acest produs oferă o precizie de finete și o ușurință în interpretarea datelor stocate. Totul va fi foarte precis, corect, exact, afișajul electronic ajută orice persoană aflată într-o competiție să măsoare timpul și să stabilească performanțe noi.

 • Întrebuințarea: Dacă sunteți amator, vă place să alergați prin parc și doriți să vă cronometrați, atunci puteți cheltui mai puțin pe un ceas sportiv cu cronometru, care va fi foarte ușor de folosit și de purtat. Sau gătiți și aveți nevoie de un cronometru, atunci cu siguranță nu ar trebui să cumpărați unul scump și prea complex, pentru că riscați să vă complicați mai mult și să pierdeți numărătoarea.

În schimb, pentru antrenori sau sportivi de performanță este vital să aibă un cronometru profesional, pentru că îi va ajuta să stabilească viteza de deplasare, tururile de piscină la înot, atletism etc.  Poate măsura chiar sutimile si miimile de secunda, iar timpul total de afisaj este de până la 10 ore.

 • Fiabilitate și comoditate: Când vorbim de fiabilitate ne putem gândi la cadranul protejat, etanșarea și sistemul de prindere. În funcție de aceste caracteristici, puteți opta între un cronometru cu șnur pe care îl puteți purta la gât sau cu brățară, purtat ca un ceas.

Dacă faceți scufundări, veți avea nevoie de un cronometru cu 20 ATM (atmosfere), după cum precizează specialiștii, astfel nu veți avea grija dispozitivului că odată ce intrați în apă cu el se va strica.

 • Funcții: Ca orice produs comercializat pe piață, trebuie să aibă și anumite funcții vitale cum ar fi memoria, numărătoarea inversă, alarma, ecranul luminat, barometru, busolă, calendar, ora exactă. Bine, nu este neapărat nevoie ca orice cronometru să le aibă pe toate. Cu cât este mai scump și mai complex, cu atât va fi mai bun din punct de vedere calitativ și vă va ușura mai mult munca, furnizându-vă date precise

Top 3 Cele mai bune cronometre


Cronometru Electronic TA228

Cronometru Electronic TA228

  Avantaje:

 • Are calendar, alarmă, timer
 • Preț accesibil
 • Ecran LCD mare
 • Ușor de purtat, datorită curelei pe care o are

  Dezavantaje:

 • Nu este un cronometru pentru profesioniști

Verifica Pretul Acestui Produs

Desi paratul este doar un cronometru la origini, el integrează totodata și alte funcțiie ce vă pot ajuta. Astfel, l-ați putea folosit pentru hobby-uri precum jogging, gătit și este ușor de folosit și de purtat.


Cronometru SPARTAN Profi II

Cronometru SPARTAN Profi II

  Avantaje:

 • Are ceas și pedometru
 • Numărătoarea poate fi setată până la 10 h
 • Memorie digitală
 • Se poate derula înainte și înapoi
 • Bateria inclusă

  Dezavantaje:

 • Nu este rezistent la apă

Verifica Pretul Acestui Produs

Acest dispozitiv este folosit în: Fitness, Drumeție, Baschet,Volei și Fotbal. Putem spune că este un cronometru profesional. Pe lângă cronometru, include și alte funcții cum ar fi: modul stop (se poate opri programul de economisire a energiei), alarmă reglabilă, crawling pe mai multe unități de timp, sincronizare automată de cicluri etc.


Ceas Cronometru Q&Q MF01J002Y

Ceas Cronometru Q&Q MF01J002Y

  Avantaje:

 • Mecanism quartz
 • Afișaj digital și analogic
 • Rezistent la zgârieturi și stropi de apă
 • Geam din cristal mineral

  Dezavantaje:

 • Prețul mai ridicat

Verifica Pretul Acestui Produs

Este un produs bărbătesc 100%, cu un design modern și este ușor de purtat, poate fi purtat atât ca ceas normal, cât și ca un cronometru, având și funcția de alarmă, dată, calendar, ecran iluminat. Trebuie totodata sa precizam ca acest cronometru de calitate face parte din gama luxury.


Recomandat de echipa Examinat.ro:

Ceas Naviforce Clasic Multifunctional

Ceas Naviforce Clasic Multifunctional

  Avantaje:

 • Geam din cristal
 • Tip mecanism: digital
 • Are șnur
 • Include calendar, alarmă, dual time, data, ora

  Dezavantaje:

 • Este un ceas cu cronometru sportiv, nu poate fi purtat ca un ceas normal

Verifica Pretul Acestui Produs

Dacă vă aflați printre cei mai pretențioși clienți în materie de cronometre și doriți un produs de calitate, probabil ați auzit și de acest brand. Raportul calitate-preț este unul foarte bun, piesa funcționând pe baza unui mecanism digital cu quartz, care îi conferă precizie maximă, iar proveniența este japoneză.

Ar mai trebui sa precizam ca acest ceas poate afișa până la sutimea de secundă, extinzându-se pe o perioadă până la 24 ore. Mai mult, el iese in evidenta prin design-ul atragator si constructia sa deosebit de practica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.