Cel mai bun cooler pentru laptop in 2021

0
2663

Principala trăsătură a laptopurilor este că funcționează exact ca un calculator compact și se pot transporta aproape oriunde. Aceste dispozitive sunt puse la sarcini solicitante iar pentru design-ul lor compact aceste sarcini îi pot provoca supraîncălzirea drept pentru care au apărut coolerele. Chiar dacă fiecare dispozitiv conține un sistem incorporat de răcire, de multe ori acesta nu face față, mai ales dacă îl folosim pe o perioadă îndelungată. Coolerele sunt dispozitive simple ce se plasează sub laptop și îl răcesc cu ajutorul unui ventilator. Coolerele externe nu sunt cele mai vechi produse de pe piață și de aceea ne este greu să identificăm unul de calitate dar dacă vrem să avem o idee despre ce cumpărăm, ar trebui să luăm în calcul următoarele:

 • compatibilitatea, este cel mai important factor deoarece cu cât fantele din spatele laptopului sunt aliniate mai bine cu ventilatoarele coolerului, cu atât vom avea un randament mai bun al acestuia;
 • dimensiunile, reprezintă un criteriu important deoarece pot asigura un confort mai bun, ele trebuie să fie cât mai apropiate de ale laptopulului. Fiecare dintre noi dorim un cooler cât mai ușor de transportat dar totodată și mai eficient așa că trebuie să alegem cu grijă dimensiunile acestuia;
 • performanțele, reprezintă un criteriu cheie deoarece acestea ne arată cu adevărat calitatea produsului. Performanțele sunt determinate în special de viteza de ventilație ce se măsoară în CFM și alte funcții cum ar fi controlul automat sau interfața cu porturi cât mai diversificate;
 • fiabilitatea, constituie durata de viață a unui cooler, așadar acesta trebuie să fie rezistent la șocuri și realizat dintr-un material de bună calitate, plastic rezistent sau aluminiu deoarece este ușor;
 • nivelul de zgomot, bineînțeles că nicio persoană nu dorește un cooler gălăgios care să ne deranjeze în diferite momente sau să strice calitatea muzicii ascultate.

Top 3 Cele mai bune coolere pentru laptop


Cooler DeepCool N200

DeepCool N200

  Avantaje:

 • Este foarte ieftin pentru calitatea sa
 • Vine prevăzut cu sistem anti-alunecare
 • Se poate transporta ușor mulțumită greutății de doar 589g

  Dezavantaje:

 • Produce un zgomot de 22dB

Verifica Pretul Acestui Produs

DeepCool N200 este un cooler creat special pentru laptopurile de 15.4 inchi, oferind un randament foarte bun la un preț redus. Diametrul ventilatorului său este de 12 cm, securizat cu plase de protecție și este confecționat din aluminiu. Acesta poate atinge și 1000 de rotații pe minut ce îi determină un flux de aer cuantificat de 42,35 CFM iar design-ul său cu sistem anti-alunecare permite fiabilitate de lungă durată.

Acest cooler oferă o înclinație optimă de câteva grade, fiind ergonomic și totodată produce un zgomot în valoare de 22dB cu o greutate de doar 589g.


Cooler Serioux SRX-NCP500C

Serioux SRX-NCP500C

  Avantaje:

 • Dispune de două porturi USB
 • Poate atinge 1500rpm
 • Are un design atrăgător cu LED albastru

  Dezavantaje:

 • Este confecționat din material nu foarte rezistent

Verifica Pretul Acestui Produs

Serioux SRX-NCP500C este un cooler performant și silențios ce ajută la îndepărtarea căldurii de sub laptop, scăzând temperatura globală a sistemului. Acesta are un design atrăgător ce se potrivește atât acasă cât și la birou, suportă laptopuri începând de la 10 și până la 17 inchi și mulțumită construcției ergonomice oferă o poziție relaxantă atât pentru ochi cât și pentru gât și spate. Ventilatorul acestuia este iluminat printr-un LED albastru, dispune de suporți reglabili pentru a ridica standul iar mulțumită puterii de 1,75W, putem obține până la 1500 de rotații pe minut.


Cooler Maxi Hama

Maxi Hama

  Avantaje:

 • Suportă laptopuri de până la 17 inchi
 • Este silențios, producând doar 18dB de zgomot
 • Se poate transporta foarte ușor datorită greutății de doar 550g

  Dezavantaje:

 • Interfața sa are doar un port USB

Verifica Pretul Acestui Produs

Coolerul Maxi Hama poate fi considerat un cooler cu preţ foarte bun având în vedere performanţele oferite. Dispozitivul este conceput pentru a răci laptopuri de până la 17,3 inchi și este confecționat din polipropilenă transparentă, oferindu-i un aspect plăcut.

Nivelul de zgomot este de doar 18dB, mulțumită diametrului său de 22 de cm, elicea sa este protejată perfect iar interfața sa dispune de un port USB care poate fi utilizat și la transportul de date. Acesta cântărește doar 550g, putând fi transportat cu ușurință, este însoțit de o garanție de 24 de luni iar datorită celor 4 picioare incorporate din cauciuc, se poate poziționa ușor pe suprafețele plane.


Recomandat de echipa Examinat.ro:

Cooler A+ CIC6B

A+ CIC6B

  Avantaje:

 • Poate atinge viteze de rotații impresionante
 • Are fișaj digital
 • Ventilatoarele pot fi folosite separat
 • Are design plăcut cu LED-uri albastre

  Dezavantaje:

 • Unele zone ale sale sunt construite dintr-un plastic mai fragil

Verifica Pretul Acestui Produs

Coolerul A+ CIC6B este construit dintr-o combinație de plastic durabil și metal oferindu-i un design slim și modern. Acesta poate răci laptopuri cu dimensiuni de maxim 15,6 inchi, are șase ventilatoare cu dimensiunile de 80x80x10mm fiecare ce dezvoltă o viteză de rotație între 1500 și 2500rpm iar înălțimea sa poate fi ajustabilă.

În plus, ventilatoarele acestuia pot fi pornite separat, în funcție de randamentul necesar sau de nivelul de energie pe care suntem dispuși să-l folosim, dispune de 2 porturi USB iar afișajul digital și butoanele de control din partea frontală vă ajută la ajustarea rotației.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.