Cel mai bun ceai de ghimbir in 2019

0
142

ceai de ghimbirGhimbirul a fost supranumit aurul din bucătărie tocmai datorită numeroaselor beneficii ale sale. De-a lungul timpului, oamenii l-au folosit sub formă de ceaiuri, ca o gustare, în diferite medicamente şi chiar în mâncăruri.

Acesta are efecte antiinflamatoare, antioxidante, antistres şi antivirale. Pare a fi perfect pentru orice problemă, nu? Consumat într-o anumită măsură, poate fi într-adevăr, un erou pentru toată lumea.

Aşadar, pentru femeile însărcinate este un remediu contra greţurilor matinale. Este bine să consultaţi medicul înainte, dar de obicei sunt recomandate cel mult 2 căni la perioade scurte de timp.

Răceala este de cele mai multe ori duşmanul tuturor oamenilor şi odată ce vă aflaţi în această ipostază, probabil căutaţi remedii naturiste. Ei bine, ghimbirul este unul dintre ele, dacă nu, poate cel mai bun! Luptă cu bacteriile si virusurile, este expectorant şi antifebril. Ceaiul de ghimbir desfundă nasul, reduce durerea de gât, scade febra, însă aveţi grijă şi aici dacă este luat în combinaţie cu alte pastile pentru răceală.

În cazul problemelor digestive, aveţi grijă la cantitatea ingerată. Consum în cantităţi normale adică 2-3 căni pe zi, poate avea efecte benefice, însă odată ce această limită este depăşită, atunci poate apărea indigestia.

Buna funcţionare a sistemului imunitar, cât şi circulaţia sângelui sunt şi ele două dintre beneficiile consumului de ghimbir. Ghimbirul este bogat in potasiu, zinc, calciu si magneziu si vitaminele B6, C si D.

Caracteristicile ceaiului de ghimbir

Forma sub care gasim produsul: Ghimbirul se afla în categoria plantelor radacinoase, iar fiecare parte componenta din aceasta planta poate avea efecte beneficii asupra organismului nostru. Este indicat ca mai înainte de a o consuma, sa îi cunoastem partile componente si sub ce forme putem gasi ghimbirul.Radacina este partea cea mai importanta, deoarece este folosita de secole ca baza pentru medicamente naturiste, ceaiuri sau condimente.

Contine proprietati excelente ce va pot feri si chiar vindeca de boli. Textura sa este una suculenta si fibroasa, iar gustul este unul întepator, asadar, daca doriti sa folositi ghimbirul în ceaiuri sau sa îl mancati pur si simplu, aveti grija la cantitatea pe care o ingerati. Radacina mai poate fi rasa sau taiata, iar în combinatie cu miere si lamâie poate fi un adevarat medicament pentru raceala, sistemul imunitar greturi,probleme digestive, circulatia sângelui etc.

Frunzele se gasesc la vrac sau în pliculete si au un gust mai putin intens decât radacina. Pot fi folosite pentru ceaiuri sau pentru a da un plus de gust mâncarurilor atât când frunzele sunt proaspete, cât si atunci când sunt uscate.

Plicurile de ceai de ghimbir nu sunt foarte recomandate, deoarece odata ajunse în apa fierbinte, emana anumite substante nocive, care va pot afecta organismul. Totodata, ar fi mai bine sa folositi ghimbirul în stare naturala, pentru ca în acele pliculete pot fi adaugate arome sintetice sau substante cancerigene.

Praful de ghimbir este bun atâta timp cât provine din plante crescute în medii controlate, organice, ferite de pesticide.

Compozitia: În cazul în care doriti sa achizitionati ceai de ghimbir la pliculete, ori frunze, trebuie sa cunoasteti si ce se gaseste în ambalaj pe lânga cele doua ingrediente mentionate mai devreme.

Exista ceai de ghimbir cu anason, portocala, fructe de padure, scortisoara, toate acestea având la rândul lor propriile benefice.

Radacina, însa, o puteti gasi doar în forma ei naturala si este adevarat ca aceasta este si cea mai indicata si sanatoasa cu efecte mult mai rapide.

Contraindicatii: Nu abuzati de aceasta plantă, chiar dacă are numeroase beneficii. Exista totuşi şi reversul medaliei. Ghimbirul, consumat în cantităţi prea mari poate provoca greturi, diaree, probleme de insomnie, probleme digestive. În cazul femeilor însarcinate, se recomanda ceai de ghimbir doar în primele 3-4 luni din cauza ca poate crea toxicitate. Acelasi lucru se aplica si în cazul femeilor care alapteaza.

Daca stiti ca suferiti de o anumita boala, cum ar fi diabetul sau hipertensiune, atunci ar fi mai bine sa discutati cu doctorul dumneavoastra înainte de a consuma ghimbir.

Top 3 Cele mai bune ceaiuri de ghimbir


Ceai cu Ghimbir si Lamai Verzi Fares

Ceai cu ghimbir si lamai verzi Fares

  Avantaje:

  • Preţul scăzut
  • Combinaţia cu lime este una plăcută şi răcoritoare
  • Cutia conţine 20 de plicuri
  • Fabricat în România

  Dezavantaje:

  • Preţul scăzut nu inspiră încredere

Verifica Pretul Acestui Produs

Ceaiul de ghimbir de la Fares conţine şi fructe aromatice, care aduc un plus de savoare băuturii dumneavoastră. Cu un min. de 50%, fructele de hibiscus, cojile de lime, mere şi măceşe vin în combinaţie cu ghimbirul, luând gustul său înţepător şi oferindu-i o aromă mai fresh pentru un ceai care poate fi servit de către orice persoană.


Ceai Verde cu Ginseng si Ghimbir Mount Himalaya Tea

Ceai verde cu ginseng si ghimbir Mount Himalaya Tea

  Avantaje:

  • Conţine rădăcină de ghimbir, astfel beneficiile sale vor fi vizibile la un nivel maxim
  • Fabricat în România
  • Preţul scăzut
  • Este recomandat pentru astenie, sistem imunitar, circulaţia sângelui, reducerea greutăţii corporale
  • Rădăcina poate fi folosită şi la mâncare, tratamente cosmetice

  Dezavantaje:

  • Nu este indicat pentru cine are intoleranţă la ghimbir
  • Aveţi grijă la cantitatea pusă în apă, poate avea un gust mult prea înţepător

Verifica Pretul Acestui Produs

Acest produs este indicat atât datorită formei sub care puteţi găsi ghimbirul, adică sub formă de rădăcină, cât şi datorită preţului extrem de avantajos.

În cutie puteţi găsi rădăcina plantei de ghimbir, aceasta fiind cea mai recomandată, pentru afecţiunile de care suferiţi, pentru că aflată în forma ei naturală are beneficii mult mai evidente şi imediate.

Este un produs provenit din culturi 100% naturale, fără vreun contact cu substanţe nocive ce vă pot afecta organismul.


Ceai de Ghimbir si Lamaie Bio Yogi Tea

Ceai de ghimbir si lamaie bio Yogi tea

  Avantaje:

  • Fabricat în Germania
  • Face parte din categoria ceaiurilor la plic
  • Certificat ecologic
  • Nu conţine cafeină
  • Incorporează 17 pliculeţe într-o cutie
  • Conţine coji de portocale, lemongrass, piper negru, mentă, anason, extract de vanile, ulei de portocale

  Dezavantaje:

  • Persoanele hipertensive trebuie să aibă grijă, să nu consume în exces, deoarece conţine lemn dulce.
  • Preţul mai ridicat

Verifica Pretul Acestui Produs

Spre deosebire de ceaiurile rapid solubile, acest ceai trebuie pus la infuzat pentru 5-7 minute odată ce a fost turnată apa fierbinte peste el, astfel toate aromele să fie eliberate, iar dumneavoastră să aveţi parte de un adevărat răsfăţ în timp ce savuraţi ceaiul.


Recomandat de echipa Examinat.ro:

Ceai Ghimbir cu Fructe SONNENTOR

  Avantaje:

  • Ceai bio
  • Conţine scorţişoară, fenicul, lemn dulce, portocală, nucşoară, anason, cardamom
  • Fabricat în Austria
  • Perfect pentru gripă şi răceală, afecţiuni reumatice

  Dezavantaje:

  • Preţul mai ridicat
  • Trebuie să îl strecuraţi înainte de a-l consuma

Verifica Pretul Acestui Produs

Toate ingredientele sunt tocate mărunt, păstrundu-se totuşi esenţa lor. Se pune la infuzat pentru 5-7 minute şi devine perfect pentru a-l bea. Ingredientele folosite au fost culese din culturi 100% naturale, fara a fi folosite substante toxice. Cantitatea este de 80 g, motiv pentru care iti va ajunge la 30-40 de cesti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here