Cel mai bun aparat de sudură in 2019

0
2589

A cunoaște măcar elementele de bază când vine vorba de un aparat de sudură reprezintă ceva esențial pentru fiecare meșter sau persoană pasionată de astfel de activități. Dispozitivele din această categorie te pot ajuta la efectuarea de modificări în gospodărie, să transformi sudura într-o profesie sau să îți dezvolți creativitatea, când practici sculptura prin sudare.

Totuși, nu este indicat ca pur și simplu să cumperi primul aparat de sudură care îți iese în cale, atunci când ai ceva de sudat și de aceea îți propunem să te informezi temeinic cu privire la trusa de lucru specifică acestei îndeletniciri.

Aparatele de sudură pot utiliza mai multe metode de lucru, sudură cu electrod (MMA), sudură cu fir, sudură cu mediu de gaz inert (TIG) sau sudură cu flacără oxiacetilenică. Dacă vrei o metodă profesională, alege varianta MMA, adică sudura cu arc electric. În cazul acesteia un electrod consumabil este încălzit și topit prin închiderea unui circuit electric, astfel încât să lipească cele două părți de metal împreună.

Astfel, noi îți sugerăm să achiziționezi unul dintre următoarele aparate de sudură, acestea garantând un randament foarte bun și sunt foarte sigure, atât pentru începători, cât și pentru profesioniști.

Top 3 Cele mai bune aparate de sudură


Steinhaus PRO-EW160

Steinhaus PRO-EW160

  Avantaje:

 • Este un model portabil, având roți
 • Oferă posibilitatea de a regla curentul la sudare
 • Include ventilator ce asigură protecție la supraîncălzire

  Dezavantaje:

 • Poate suda doar cu electrozi rutilici

Verifica Pretul Acestui Produs

Steinhaus PRO-EW160 este un aparat de sudură potrivit muncilor din gospodărie ori lucrărilor de întreținere, înscriindu-se în clasa produselor semiprofesionale.

Acest aparat de sudură este simplu de transportat, având o masă de 20Kg și roți, sudează în curent alternativ, acceptând doar electrozi înveliți, rutilici, cu un diametru cuprins între 2 și 4mm, așa că face față cu succes sarcinilor ușoare și a tuturor materialelor de același tip.

În plus, acesta prezintă un ventilator ce are rolul de a răci aparatul, permite reglarea curentului între 20 și 160A și se alimentează la o tensiune de 230V.


Edon LV 200 A

Edon LV 200 A

  Avantaje:

 • Are o greutate mică și un mâner ergonomic și rezistent
 • Este construit din metal și plastic rezistent
 • Dacă se supraîncălzește, acesta se va opri, protejându-se pe sine dar și pe dumneavoastră

  Dezavantaje:

 • Este construit pentru sarcini mai mici de lucru

Verifica Pretul Acestui Produs

Edon LV 200 A este un aparat de sudură robust, construit din metal și plastic rezistent la condiții dure de lucru.

Componentele acestui aparat sunt răcite prin intermediul electroventilatoarelor cu debit mare de aer, dispune de funcție de stabilizare a arcului în timpul sudării, oferă posibilitatea controlării puterii de ieșire și amperajului de sudare, se alimentează la o tensiune de 220V și cântărește doar 5.1Kg.

În plus, aparatul dispune și de un mâner ergonomic ce împreună cu greutatea foarte mică permit transportarea acestuia oriunde.


Intensiv ARC 180

Intensiv ARC 180

  Avantaje:

 • Este ușor de transportat datorită volumului și greutății mici
 • Permite atât sudură MMA cât și sudură TIG
 • Acceptă orice tip de electrozi

  Dezavantaje:

 • Este limitat când vine vorba de lucrări profesioniste

Verifica Pretul Acestui Produs

Dacă ești interesat într-un aparat de sudură ieftin și eficient, care să dispună și de tipul de sudură MMA și TIG, atunci Intensiv ARC 180 este perfect pentru tine.

Acest aparat reduce tensiunea la ieșirea în gol, sporind siguranța operatorului, poate fi utilizat cu toate tipurile de electrozi dar și în mediu protector cu argon, are un volum redus și o greutate de doar 4,7Kg, este dotat cu ventilatoare care îi măresc capacitatea de sudură și se livrează împreună cu o mască din cristale lichide.


Recomandat de echipa Examinat.ro:

Velt MMA 140

Velt MMA 140

  Avantaje:

 • Poate folosi orice tip de electrozi
 • Are o structură modulară, pentru întreținere ușoară și durabilitate
 • Dispune de multe funcții și protecție termică
 • Suportă variații de tensiune, putându-se alimenta la un generator

  Dezavantaje:

 • Are un cost mai mare, fiind un aparat profesional

Verifica Pretul Acestui Produs

Velt MMA 140 este aparatul de sudură recomandat oricărui profesionist, fiind robust, compact, de tip invertor cu electrod învelit MMA, special conceput pentru sudarea în curent continuu.

Acest aparat îți permite să sudezi cu orice tip de electrozi, o gamă extrem de variată de materiale, beneficiază de relgaj continuu al curentului de sudură și de protecție termică cu termostat IGPT, care permite reducerea gabaritului, fără afectarea performanțelor de lucru.

În plus, acest dispozitiv dispune de mai multe funcții precum Arc Force, Hot Start și Anti-stick, structura sa garantează durabilitate și are protecție termică cu termostat, sporindu-i fiabilitatea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here