Cel mai bun aparat de gătit cu aburi in 2019

0
1059

O bucătărie perfecă nu trebuie să conțină doar elementele de bază, ai nevoie și de elementele care îți vor fi de folos doar în unele situații, când dorești să mănânci mai sănătos, cum ar fi un aparat de gătit cu aburi. Acest dispozitiv poate prepara tot felul de alimente fără a folosi deloc grăsimea și chiar fără fierbere. El are proprietatea de a nu elimina vitaminele și enzimele prin fierbere efectivă sau prăjire, obținând feluri de mâncare pline de nutrienți benefici. Aceste produse sunt destul de noi prin România, ne este greu să facem diferența dintre un produs bun și unul mai puțin bun iar prețurile nu indică neapărat calitatea acestora așa că trebuie să luăm în calcul următoarele:

 • Puterea, asigură eficienţa dispozitivului, un produs cu putere mică va fi indicat doar pentru familiile cu puțini membri sau fără copii dorind și o economisire de energie iar cele cu putere mai mare sunt indicate familiilor cu numeroși membri;
 • Capacitatea, se calculează în funcție de numărul de compartimente și volumul acestora. Dacă gătim des, facem rețete diversificate, în cantități mari sau realizăm des o cină în familie, ne trebuie un dispozitiv cât mai încăpător iar pentru cei de la polul opus este suficient un dispozitiv cu numai 2 compartimente, pentru a realiza 2 porții;
 • Design-ul, nu se referă doar la aspectul aparatului dar și la poziționarea coșurilor, rezervorul de apă și materialele din care este confecționat. Multe astfel de dispozitive vin cu posibilitatea de a adăuga sau a elimina unul dintre coșuri așa că, dacă ești o persoană căreia îi place versatilitatea, e bine să alegi un astfel de produs;
 • Funcțiile, de obicei acestea includ timer, termostat reglabil, opțiune pentru aburi, păstrare la cald și dacă este posibil, programe presetate, pentru a respecta unele rețete de gătit.

Top 3 Cele mai bune aparate de gătit cu aburi


Heinner Master Collection HSA-1000XMC

Heinner Master Collection HSA-1000XMC

  Avantaje:

 • Are un preț convenabil pentru oricine
 • Include 2 boluri pentru fierbere și unul special pentru orez
 • Este dotat cu programe prestabilite și timer

  Dezavantaje:

 • Materialul din care este confecționat este fragil

Verifica Pretul Acestui Produs

Heinner Master Collection HSA-1000XMC este printre cele mai noi produse de Heinner și este promovat de cei mai cunoscuți bucătari. Acesta are un rezervor de apă generos de 1.4l, capacitatea sa totală este de 12l, perfect pentru o familie numeroasă iar timerul său poate fi setat până la 90 de minute. Puterea sa este de 1000W ce funcționează pe 3 coșuri de gătit cu protecție la supraîncălzire iar ca accesorii primim un bol pentru orez de nelipsit pentru astfel de rețete.


Tefal Mini Compact VC130130

Tefal Mini Compact VC130130

  Avantaje:

 • Este un produs economic, nu consumă multă energie
 • Ușor de depozitat
 • Se curăță ușor

  Dezavantaje:

 • Capacitate redusă, este bun doar pentru familiile mici

Verifica Pretul Acestui Produs

Produsul Tefal Mini Compact VC130130 este conceput special pentru persoanele care doresc un dispozitiv eficient la un preț avantajos. Acesta oferă calitate satisfăcătoare și reprezintă soluția pentru a mânca sănătos pentru fiecare persoană. El este util pentru a realiza suficientă mâncare pentru 2 sau 3 persoane având o putere de 650W și o capacitate de 6.5l. Cu acest dispozitiv nu mai este nevoie să urmăriți întreg procesul deoarece are un sistem care va face aparatul să se oprească în mod automat când rămâne fără apă. Ca accesorii, el dispune de un bol pentru orez și este echipat cu 3 coșuri de gătit. El asigură un mod de depozitare facil iar în plus este prevăzut cu un vas colector pentru sucuri rezultate în urma pregătirii ingredientelor.


Russell Hobbs [email protected] 19270-56

Russell Hobbs Cook@Home 19270-56

  Avantaje:

 • Are o putere bună ce nu consumă multă energie
 • Dispune de timer și capacitate adecvată familiilor moderate
 • Se poate adăuga apă în timpul procesului datorită găurilor laterale

  Dezavantaje:

 • Nu colectează sucurile eliminate de alimente

Verifica Pretul Acestui Produs

Russell Hobbs [email protected] 19270-56 vă asigură păstrarea nutrienților și vitaminelor din mâncare și vă ușurează munca din bucătărie, având 3 coșuri pentru a prepara 3 feluri de mâncare în același timp. Timerul este de 60 de minute și se închide automat, dispozitivul se utilizează ușor având găuri laterale pentru adăugarea apei în timpul gătitului. El are o capacitate de 9l ce îi permite realizarea unor cantități moderate de mâncare și puterea de 800W îi permite realizarea rapidă a acestora.


Recomandat de echipa Examinat.ro:

Philips HD9140/91

Philips HD9140/91

  Avantaje:

 • Păstrează alimentele la cald până la momentul servirii
 • Are prevăzut un intesificator de arome
 • Se poate spăla la mașina de spălat vase
 • Are o capacitate bună și o putere ce își face treaba

  Dezavantaje:

 • Cablul de alimentare nu este foarte lung

Verifica Pretul Acestui Produs

Philips HD9140/91 este un produs practic ce se va dovedi util pentru adepții mâncării gătite la abur, care doresc un dispozitiv eficient pentru a găti simplu și rapid. Acesta are o putere de 900W, ce îi permite funcționarea cu 3 coșuri ce împreună au o capacitate de 9l. Datorită intervalelor de timp presetate ce opresc automat aburul odată ce perioada a fost atinsă, putem găti pește, orez, ouă, pui și multe altele iar în plus pentru mai multă savoare puteți adăuga condimentele preferate deoarece acesta este prevăzut cu intensificator de arome.

Dacă doriți a diversifica meniul, aveți la dispoziție un bol de dimensiuni Extra Large, cu ajutorul căruia veți putea găti supă sau tocăniță.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.