Cei mai buni antivirusi in 2021

0
320

antivirusi

Căutați cel mai bun antivirus sau cea mai bună soluție de securitate pentru computerul sau dispozitivul Windows? Există atât de multe opțiuni pe piață încât este posibil să nu știți ce să alegeți. Știți că aveți nevoie de un antivirus, dar nu știți ce criterii ar trebui să îndeplinească.

Toate companiile de securitate își comercializează produsele ca fiind cele mai bune, având cel mai mare antivirus sau firewall, fiind produse complete și așa mai departe. Cu toate acestea, în cine trebuie să aveți încredere? Cum ar trebui să alegeți antivirusul? În acest ghid, împărtășim criteriile pe care ar trebui să le folosiți pentru a selecta cel mai bun produs de securitate pentru dvs.

Antivirusul este aplicația ce va trebui instalată de fiecare dată când veți instala sistemul de operare. Încă de la începutul anilor ’90, utilizatorii optau pentru antiviruși gratuiți,găsiți pe Internet, însă acest lucru se dovedea a nu fi atât de eficient și performant pe cât s-ar fi crezut. Cu timpul a crescut nivelul amenințărilor digitale, devenind din ce în ce mai puternice și cu implicații mai mari asupra soft-ului folosit de dvs.

Există și în prezent adepți ai antivirușilor gratuiți, ceea ce nu este neapărat greșit, aceștia pot fi folositori, dar în cazuri mai simple, pot scana PC-ul dvs și detecta anumiți viruși, însă nu se vor ridica la nivelul antivirușilor cumpărați, oricât v-ați dori dvs.

Până nu demult, se considera că Mac reprezintă un sistem de operare ce nu poate fi virusat, dar recent s-a demonstrat că deși nu este la fel de ușor de virusat cum este Windows-ul, asta nu înseamnă că este invulnerabil.

Dezavantajul noilor timpuri este că amenițările sunt din ce în ce mai mari și pe lângă evoluția tehnologiei, a avut loc totodată și o evoluție a virușilor cibernetici. În acest caz, odată expirată licența unui antivirus, căutați unul nou și mai puternic, deși putem recunoaște cu toții că la momentul actual nu există un antivirus care să vă protejeze dispozitivul 100%.

Dar înainte de a vă pună la calculator să căutați antivirusul potrivit pentru calculatorul dvs, haideți să vedem împreună ce anume trebuie să urmăriți mai exact.

Caracteristici ale antivirușilor:

 • Condițiile de furnizare: Cum am discutat anterior, există antiviruși gratuiți, luați de pe Internet sau antiviruși cumpărați. Bineînțeles, există avantaje și dezavantaje de ambele părți. Haideți să detaliem puțin fiecare situație.

În cazul unui antivirus plătit, avantajele pot fi mult mai multe decât în cazul unuia gratuit și aici ne referim la faptul că puteți beneficia de firewall, soluții anti-spyware și de toate funcțiile prin intermediul aceleiași interfețe, modul antispam, control parental, stocare Cloud a datelor etc. Multe dintre aceste componente se updatează singure, automat și simultan, fără să aveți dvs grija lor. Dezavantajul este că mereu va trebui să înnoiți licența, se plătește alta nouă, ca să puteți beneficia de cele mai noi implementări în acest domeniu, de funcții aduse la zi și reactualizate.

În cazul unui antivirus gratuit, desigur că veți găsi pe Internet o gamă largă de produse și în felul acesta îi puteți testa ca să vedeți ce vi se potrivește cel mai bine. Din punct de vedere al nivelului de performanță, se consideră că nu veți putea atinge niveluri prea mari de siguranță, ele fiind aproape înspre medii, cu un astfel de antivirus. Poate fi o variantă necostisitoare, simplă, care vă va scapa de câteva griji, însă trebuie să luați în calcul și pericolul la care v-ați putea expune. Antivirușii plătiți pot fi folosiți pentru mai multe dispozitive, în timp ce un antivirus gratuit este valabil doar pentru unul singur.

 • Tipul de antivirus: Fie vorbim de un antivirus bun cu o licență nouă, fie de unul care necesită reinnoirea celui vechi. Un antivirus cu o licență nouă este potrivit pentru un PC nou sau o reinstalare a sistemului de operare, pe când reînnoirea acestuia se face după expirarea licenței sale. Tot ce trebuie să faceți dvs este să cumpărați cele mai noi versiune, valabile pentru anul în curs sau chiar pentru cel viitor. Comercianții adaptează mereu antivirușii la amenințările ce pot apărea oricând în acest mediu și atunci ar fi indicat să mergeți pe varianta cea mai recentă de antivirus.
 • Numărul de utilizatori protejați:.Aveți de ales așadar între o licență ce poate deservi unul sau mai mulți utilizatori. În funcție de nevoile dvs și de câte dispozitive dețineți alegeți produsul favorit, trebuie să știți că în ceea ce privește licența unică, costurile sunt mai mari decât dacă alegeți o licență pentru mai multe dispozitive.
 • Funcții: Un antivirus bun trebuie să fie ușor de instalat, să aibă o strategie de updatare automată, un nivel de reglaj al firewall-ului, o capacitate mare de a izola virușii cibernetici, opțiune anti-spam etc, back-up pentru documente etc.

Top 3 Cei mai buni antivirusi


Antivirus Kaspersky Internet Security

Antivirus Kaspersky Internet Security

  Avantaje:

 • Licență electronică
 • Raport calitate/preț excelent
 • 12 luni valabilitate
 • Transfer către dvs în doar 30 minute maxim

  Dezavantaje:

 • Potrivit doar pentru un dispozitiv

Verifica Pretul Acestui Produs

Acest antivirus oferă un grad ridicat de securitate, intimitate și vă protejează copiii de evenimente neplăcute ce pot apărea atunci când utilizează calculatorul. De asemenea, stochează toate parolele, iar datele dvs vor fi în siguranță.

Mai trebuie precizat ca acest antivirus este destinat utilizatorilor casnici, nu firmelor. Asta inseamna ca prețul este unul competitiv iar firma producătoare este una dintre cele mai bune din lume.


ESET NOD32 Antivirus

ESET NOD32 Antivirus

  Avantaje:

 • Oferă garanție 2 ani
 • Preț convenabil
 • Poate fi instalat pe orice device doriți

  Dezavantaje:

 • Sistem complex ce necesită anumite cunoștințe în domeniu
 • Este destina doar pentru un dispozitiv

Verifica Pretul Acestui Produs

ESET NOD32 Antivirus e unul dintre cele mai performante sisteme de protectie pe care le-ai putea utiliza. Funcțiile pe care le oferă și gradul ridicat de siguranță poate justifica și prețul său mai ridicat.

Trebuie totodata sa precizam ca el poate depista eventualele probleme ce pot fi cauzate de viruși cibernetici, fără să vă afecteze în vreun fel performanța calculatorului în timp ce își face treaba.


Bitdefender Antivirus Plus

Bitdefender Antivirus Plus

  Avantaje:

 • Garanție 2 ani
 • Straturi multiple de protecție anti-ransomware & remediere ransomware
 • Oprește atacurile cibernetice înainte ca acestea să fie declanșate
 • Protecție continuă și actualizări automate

  Dezavantaje:

 • Compatibil doar cu un singur dispozitiv
 • Poate fi instalat doar pe sisteme Windows

Verifica Pretul Acestui Produs

Bitdefender este una poate chiar cea mai bună companie producătoare de antiviruși. Protecția oferită e mult mai complexă, vine într-o variantă îmbunătățită și detectează atacurile cibernetice chiar dinainte să se declanșeze.

Usor de instalat si tot la fel de usor de utilizat, acest anvirisu iese in evidenta prin usurinta cu care face fata oricarei schimbari de software. In acest fel, el nu detecteaza ‘pozitive’ false atunci cand instalam programe de origine discutabila.


Recomandat de echipa Examinat.ro:

Bitdefender Total Security

Bitdefender Total Security

  Avantaje:

 • Poate fi utilizat pentru 10 dispozitive
 • Garanție 1 an
 • Se poate folosi și pentru Android și iOS

  Dezavantaje:

 • Nu prea are

Verifica Pretul Acestui Produs

Fie că sunteți la birou sau acasă, important este că zilnic umblați cu date importante și folosiți tot felul de aplicații și site-uri. Bitdefender propunde o variantă de antivirus pentru 10 dispozitive, așadar dvs veți avea o grijă în minus.

Ar mai fi bine sa mentionam ca prețul este unul mai mult decât convenabil, mai ales că veți putea folosi antivirusul pentru atît de multe dispozitive. Avand in vedere cat este de performant, il putem considera printre cele mai bune sisteme antivirus create vreodata.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.