Cea mai bună stație de călcat

0
705

Călcatul hainelor poate însemna o povară, o activitate neplăcută, mai ales dacă ustensilele folosite sunt învechite sau nu mai dau un randament la fel de bun. Această sarcină nu se realizează doar din motive estetice ci este și o modalitate convenabilă de a dezinfecta țesăturile la temperaturi foarte mari, în funcție de rezistența fibrelor materialului.

Un fier de călcat cu stație cu aburi vă poate scăpa de toate probleme pe această parte, el eliberindu-vă de tot stresul provocat de această îndeletnicire monotonă.

Stația de călcat reprezintă un dispozitiv mai mare deoarece este format dintr-un fier de călcat și o stație de andocare separată, adică un generator de aburi.

Cea mai importantă parte a acestui produs o reprezintă talpa care poate fi din aluminiu, inox, paladium sau materiale metalice acoperite cu plăci ceramice. Piesele cu talpă de aluminiu oferă avantajul unei conductbilități termice foarte bune însă nu sunt la fel de rezistente la zgârieturi, cele din inox sunt rezistene dar nu conduc căldura uniform iar cele din paladium sau cele metalice acoperite cu strat ceramic sunt mai prietenoase cu țesărurile însă la fel de vulnerabile la zgârieturi.

Fiecare stație de călcat are o anumită capacitate, referindu-se la volumul rezervorului de apă care trebuie să fie mic pentru ședințele scurte de călcat și mare în situațiile în care trebuie să asigure mai mult timp de călcare și un debit mai mare de aburi.

Costurile unui astfel de produs pot însemna unele destul de mari la prima vedere însă cheltuiala se va amortiza în timp având în vedere că aceste produse sunt mult mai rezistente, perfect optimizate să aibă o durabilitate sporită, chiar și în cazul utilizării frecvente.

Aceste produse sunt mai noi pe piața din România, din acest motiv s-ar putea să întâmpini dificultăți când cauți un astfel de dispozitiv, așa că, dacă vrei să îți fie mai ușor, aruncă o privire peste umătoarele produse.

Top 3 Cele mai bune stații de călcat


Tefal Optimo GV4630

Tefal Optimo GV4630

  Avantaje:

 • Prețul său este unul foarte bun și accesibil
 • Cantitate mare de abur debitată
 • Se acționează ușor, încălzindu-se în doar 4 minute

  Dezavantaje:

 • Nu are sistem de prindere pe masa de călcat

Verifica Pretul Acestui Produs

Tefal Optimo GV4630 este o stație de călcat ce vine la un preț accesibil pentru orice persoană având o putere de 2300W ce oferă un randament foarte bun. Talpa sa este una de calitate din ceramică, rezervorul său poate stoca până la 0.7l de apă iar presiunea aburului evacuat este de 4.2 bari.

Aceasta acționează ușor prin butonul său de abur eliberând o cantitate mare de abur, până la 110g/min, încălzindu-se într-un timp scurt, aproape de 4 minute iar ca funcții suplimentare avem sistemul Easycord.


Bosch Sensixx B10L TDS1624000

Bosch Sensixx B10L TDS1624000

  Avantaje:

 • Este eficientă, oferind o putere de 2400W
 • Oferă un randament optim prin talpa Ceranium-Glissee
 • Prețul său este unul atractiv

  Dezavantaje:

 • Funcția turbo pentru jet lipsește

Verifica Pretul Acestui Produs

Bosch Sensixx B10L TDS1624000 este un model destul de popular prin România, dat fiind faptul că la calitatea pe care o are, prețul este unul relativ mic. Puterea sa de 2400W este una destul de mare, asigurând o funcționare optimă iar timpul de încălzire este de 7 minute, perioadă în care expulzarea aburului devine posibilă. Capacitatea sa este una medie, de 1l, presiunea atinge valoarea de 4.5 bari iar debitul său este de 90g/min. Talpa sa este confecționată conform patentului Ceranium-Glissee, tehnologie ce aparține brandului Bosch, are micro-particule minerale, alunecând ușor, suprafața se încălzește ușor și rămâne imună la zgărieturi, curățându-se ușor.


Philips PerfectCare Pure GC7635/30

Philips PerfectCare Pure GC7635/30

  Avantaje:

 • Expulzează o cantitate foarte mare de abur
 • Presiunea oferă o călcare ușoară
 • Rezervorul său este unul mare, oferindu-vă două ore și jumătate de călcare continuă

  Dezavantaje:

 • Temperatura nu se poate regla manual ci doar automat

Verifica Pretul Acestui Produs

Philips PerfectCare Pure GC7635 oferă tehnologia OptimalTemp de la generatorul sub presiune PerfectCare, oferind o setare perfectă pentru toate hainele. Aceasta se poate utiliza ușor, puteți călca diferite materiale, unul după altul fără a fi nevoie să așteptați sau să reglați selectorul de temperatură. Dispozitivul are rezultate de călcare excelente, fiind testate cu succes de diferite institute pe cele mai delicate materiale precum mătasea, lâna sau poliesterul. Rezervorul său de 1.5l vă permite să o utilizați timp de două ore și jumătate fără realimentare furnizând abur continuu de până la 120g/min și un jet de abur de 240g la o presiune de 5 bari pentru o călcare ușoară.


Recomandat de echipa Examinat.ro:

Tefal Pro Express Control GV8962

Tefal Pro Express Control GV8962

  Avantaje:

 • Cantitatea de abur expulzată este foarte mare
 • Presiunea sa de 6.5 bari îți permite să treci și prin cele mai groase țesături
 • Are un rezervor spațios
 • Funcțiile sale îți garantează protecție de nivel înalt

  Dezavantaje:

 • Pentru un astfel de produs va trebui să plătiți destul de mult

Verifica Pretul Acestui Produs

Tefal Pro Express Control GV8962 ajustează aburul și temperatura în funcție de tipul de material, grație celor trei combinații optime de temperatură și abur. Aceasta are un boiler cu presiune ridicată, de până la 6.5 bari, pentru a pătrunde eficient în țesătură, aburul este expulzat în cantități mari, de până la 430g/min pentru performanțe excelente iar talpa sa alunecă perfect pe țesătură în orice direcție pentru sesiuni de călcat fără efort, este rezistentă la zgârieturi și cu un vârf ascuțit pentru a accesa zonele dificile.

Rezervorul său este unul detașabil de 1.6l, funcția Eco diminuează nivelul de consum cu 20%, funcția de oprire automată, dezactivează dispozitivul după 8 minute în care nu a fost utilizat și pentru a putea fi transportat în siguranță, are și un sistem de blocare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.