Cea mai bună rindea electrică in 2019

0
915

Deşi nu mulţi ştiu asta, rindeaua a ajuns să fie un instrument esenţial din dotajul unui meşter tâmplar sau al unui constructor, fiind folosit cel mai des în ateliere sau în producerea diferitelor elemente din lemn. În trecut se folosea rindeaua nemotorizată care necesita un efort foarte mare şi consuma foarte mult timp aşa că s-a căutat un mod pentru a ușura munca, astfel apărând rindeaua electrică.

Motorul acestor dispozitive poate fi universal sau prin inducție. Cele cu motor prin inducție sunt recomandate dacă vei folosi rindeaua în mod semi-frecvent sau foarte des, ele fiind considerate mai robuste și mai durabile iar cele cu motor universal oferă mobilitate mai mare, o poți lua oriunde cu tine și sunt recomandate pentru munci ocazionale sau hobby-uri.

Atunci când alegem o rindea electrică e bine să ne uităm și peste puterea motorului, viteza lamei, numărul de cuțite, lățimea, lungimea și adâncimea de prelucrare deoarece și acestea sunt foarte importante. O rindea electrică trebuie să aibă puterea cuprinsă între 300 și 900W, pentru a nu nici foarte slabă și ineficientă, nici foarte puternică, periculoasă și greu de controlat. Lama trebuie să aibă viteză ajustabilă, aceasta variind între 0 și viteza maximă, o valoare moderată fiind cea de 14.000 rpm. Orice model de rindea poate avea între 2 și 5 cuțite care alcătuiesc mecanismul de tăiere iar dacă îmbini numărul maxim de cuțite și unul de turații de peste 16.000rpm, vei obține suprafețe mai bine rindeluite de la prima trecere.

Dacă ești în căutarea unei rindele profesionale și încă nu îți este prea clar ce model ar trebui să alegi, îți sugerăm să urmărești lista de mai jos pentru a-ti face o idee mai bună.

Top 3 Cele mai bune rindele electrice


Stern EP900A

  Avantaje:

 • Vine la un preț accesibil pentru multe persoane
 • Permite o adâncime de rindeluire de 3mm
 • Performanțele sunt foarte bune, motorul de 900W permițând atingerea a 16000rpm

  Dezavantaje:

 • Cântărește 4 Kg

Verifica Pretul Acestui Produs

Rindeaua electrică Stern EP900A este concepută atât pentru profesioniști cât și pentru cei care o vor folosi la un hobby, ea fiind o piesă cu motor de 900W care asigură 16000rpm.

Acest produs are grosimea reglabilă de așchiere ce poate ajunge până la 3mm, ceea ce este mai rar întâlnit la produsele de acest tip. Dimensiunile de așchiere sunt completate cu lățimea standard de prelucrare, de 82mm, aparatul este dotar cu un sistem de înlocuire rapidă a cuțitelor, asigurând adaptabilitate foarte bună, în funcție de procedeele pe care vrei să le efectuezi.


Black&Decker KW712

  Avantaje:

 • Puterea de 650W aduce până la 17000rpm
 • Este ergonomică și rezistentă
 • Este utilă pentru foarte multe procedee

  Dezavantaje:

 • Poate rindelui doar până la 2mm

Verifica Pretul Acestui Produs

Când ai în plan să găsești o rindea ieftină și bună, produsele Black&Decker îți stau mereu la îndemână. Motorul modelului KW712 se alimentează electric la 220-240V iar puterea de care dispune este de 650W. Valoarea este suficientă pentru a-ți asigura desfășurarea excelentă a celor mai importante metode, utilizându-se la netezirea suprafețelor lemnoase, canelare și altele.

Turația este de 17000rpm, o cifră în conformitate cu regulile de performanță stabilite pentru utilizare rapidă și de frecvență moderată. Parametrii de lucru includ o adâncime de 2mm până la care poate rindelui, o lățime de 82mm și două cuțite de tip versatil, făcute din material rezistent.


Einhell RT-PL 82

Einhell RT-PL 82

  Avantaje:

 • Constituie o rindea de calitate la preț mic
 • Va fi utilă și eficientă în uzul domestic, având 850W
 • Se livrează cu toate accesoriile necesare

  Dezavantaje:

 • Se alimentează printr-un cablu scurt, de doar 3m

Verifica Pretul Acestui Produs

Rindeaua Einhell RT-PL 82 face parte din rindelele electrice ce trebuie folosite în mare parte pentru hobby-uri, fiind adresată celor care obișnuiesc să mai meșterească ocazional tot felul de piese din lemn și mobilă pentru gospodărie. Din acest motiv se vinde la un preț mai mic, putând fi achiziționată la un preț convenabil.

Piesa oferă o putere de 850W, o putere numai bună pentru utilizare de ocazie și poate chiar semi-profesională pe alocuri.

Adâncimea atinsă este de apreciat, fiind de 3mm, putând netezi suprafețe din lemn în cel mai scurt timp. Acest aspect se datorează și vitezei variabile de lucru, și cuțitului reversibil cu protecție automată.

În plus, mânerul principal este realizat cu protecție cauciucată, iar cel secundar îți oferă cele mai bune posibilități de control de presiune și direcție.


Recomandat de echipa Examinat.ro:

Bosch PHO 1500

  Avantaje:

 • Este rindea produsă de un nume mare și totodată este și ieftină
 • Permite eficiență în lucru, având putere de 550W și 19500rpm
 • Este construită ergonomic, greutatea sa ajungând la doar 2.4Kg

  Dezavantaje:

 • Adâncimea de lucru este limitată la doar 2mm

Verifica Pretul Acestui Produs

Bosch PHO 1500 poate fi considerată cea mai bună rindea comercializată de Bosch, având totodată și un preț foarte accesibil. Acest dispozitiv face parte din gama pentru hobby dar datorită calității înalte, poate fi folosită cu ușurință și ca rindea profesională.

Piesa este compactă și suficient de puternică pentru uz semi-frecvent, integrând un motor alimentat la rețea, care generează o putere de 550W ce determină turații maxime de 19500rpm.

Deoarece este o rindea compactă, și greutatea acesteia va fi la fel de mică, de doar 2.4Kg, asigurând o bună manevrabilitate. Adâncimea de lucru este de maxim 2mm iar lățimea e standard, de 82mm.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here