Cea mai buna remorca pentru motocultor

0
1563

remorca

Probabil ca stiti deja ca cu ajutorul unui motocultor puteti face treaba mult mai usor prin curte, mai ales daca aveti o gospodarie mai mare, prin care trebuie sa va plimbati mai mult.

E destul de greu sa carati bustenii sau frunzele uscate, mai ales daca nu aveti un ajutor pe langa dvs. O varianta buna ar fi o remorca pentru motocultor in care sa depozitati toate resturile de prin curte, pentru ca mai apoi sa le duceti mai usor in deposit ori la gunoi.

Daca v-ati regasit in vorbele noastre, atunci va invitam sa cititi urmatorul articol, care va va ajuta sa gasiti cele mai bune remorci.


Top 5 Cele mai bune remorci pentru motocultor


Remorca motocultor Rotakt REM400, capacitate 400 kg

Remorca motocultor Rotakt REM400

  Ce ne-a placut: Permite bascularea prin partea din spate pentru a fi rasturnata mai usor incarcatura.

Verifica Pretul Acestui Produs

Capacitatea acestei remorci este de 400 kg, ea fiind un model basculabil, usor de golit.

Este un produs care face fata cu brio chiar si terenurilor denivelate, datorita rotile pneumatice 400 x 12 mm si a suspensiilor, astfel ca intreg ansamblul nu se va balansa aproape deloc in timpul utilizarii lui.

Are inclusa frana mecanica, ce poate fi actionata cu mana sau cu piciorul. Are scaun pentru cel ce va conduce si este un model destinat gospodariilor de dimensiuni medii.


Remorca motocultor Rotakt REM450 PRO, capacitate 450 kg

Remorca motocultor Rotakt REM450 PRO

  Ce ne-a placut: Are scaunel confortabil pentru cel ce va conduce motocultorul cu remorca.

Verifica Pretul Acestui Produs

Aceasta remorca are capacitate de 450 kg, fiind destinata activitatilor casnice dintr-o gospodarie de dimensiuni medii. Este un model basculabil, cu balamale, care va permite sa rasturnati mult mai usor incarcatura fara sa fie nevoie de prea mult efort din partea dvs.

Pentru a functiona corespunzator intreg ansamblul, va fi nevoie de un motocultor cu o putere de cel putin 5.5 CP. Frana poate fi actionata atat la mana cat si la picior, fiind mecanica, iar suspensia este pe foi de arc.

Puteti transporta animale, ingrasaminte, crengi, gunoaie etc.


Remorca motosapa motocultor DKD LY 700

motosapa DKD LY 700

  Ce ne-a placut: Capacitatea de 700 kg.

Verifica Pretul Acestui Produs

Este un model incapator, cu lungime de 150 cm, aceste lucruri ar fi bine sa le aveti vedere atunci cand stabiliti locul in care o veti depozita.

In principiu, puteti cara orice doriti cu aceasta remorca, pentru ca are o capacitate de 700 kg, care va permite sa fiti flexibili. Poate fi descarcata usor, datorita sistemului de basculare, asadar efortul dvs este redus aproape de zero.

Include si loc pe care sa stati in timp ce conduceti, insa nu are spatiu de depozitare pentru unelte.


Remorca motosapa motocultor Dakard LY-500

motosapa Dakard LY-500

  Ce ne-a placut: Face fata foarte bine terenului accidentat ori daca este dusa pe camp.

Verifica Pretul Acestui Produs

Capacitatea acestei remorci este de 500 kg, fiind un model basculabil, usor de folosit in ciuda numarului de kg.

Frana poate fi actionata prin cablu la picior, remorca fiind destinata transportului pe distante mici si medii. Remorca impreuna cu osia au ca lungime 270 cm.

Aveti si scaun pe care sa stati, iar in interiorul lui va exista un spatiu de depozitare pentru scule. Este o remorca universala, asadar nu conteaza modelul de motocultor pe care il aveti. Poate fi atasata si la tractorase de pana in 20 CP.


Remorca motocultoare tractoare mici Gardenia 600

tractoare mici Gardenia 600

  Ce ne-a placut: Capacitatea poate ajunge pana la 1 tona.

Verifica Pretul Acestui Produs

Este o remorca compatibila cu orice tip de motocultor, cat si cu tractorase cu puteri destul de mari, astfel incat sa poata trage dupa ele aproape 1 tona de ingrasaminte/crengi/animale etc.

La o astfel de capacitate, ea poate fi folosita foarte bine si pe camp, in activitati ceva mai complexe, nu doar intr-o simpla gospodarie. Are lungime de 175 cm, latime de 100 cm si inaltime de 30 cm.

Frana poate fi actionata mecanic, de picior pe tambur. Este un model basculabil, foarte eficient si practic.


Cum alegem o remorca de motocultor


Tipuri:

Exista 3 tipuri de remorci pentru motocultor si anume: cele basculabile, cele utilitare si cele cu platforma. Haideti sa vedem impreuna prin ce se diferentiaza cele 3 tipuri de remorci.

Remorca basculabila:

In general, aceste produse au 2-3 roti, insa diferenta fata de celelalte 2 tipuri de remorci este ca acesta are container cu balamale. In felul acesta, incarcatura poate fi rastunarnata mult mai usor, cu un minim de effort din partea dvs. Remorcile de acest tip pot fi cu basculare manuala ( de ex. Pentru propria gradina) ori cu tractiune (pentru situatiile in care prelucrati arii mari de pamant in zone deluroase, in pante etc). Pot fi folosite si pentru imprastierea ingrasamintelor.

Remorca utilitara:

Are 2 roti si margini mai inalte ce pot fi lasate in jos, pentru a o goli mai usor ori pentru a cara lemne mai lungi, orice incarcatura mai voluminoasa. Poate fi folosita la aproape toate activitatile din propria gospodarie.

Remorca cu platforma:

platforma este o suprafata plana careia ii lipsesc marginile in cazul acesta. Si aici, puteti pune o incarcatura mai voluminoasa, ce nu ar incapea in mod normal intr-o remorca de motocultor. Pentru un plus de protectie, puteti inveli incarcatura cu o prelata.

Capacitate de incarcare:

Reprezinta un criteriu foarte important atunci cand doriti sa cumparati o remorca pentru motocultor, pentru ca trebuie sa stiti din start ce asteptari sa aveti. Capacitatea poate fi cuprinsa intre 300-1000 kg, 300 kg fiind o valoare ideala pentru treburile din gospodarie. Cumva, si motocultorul trebuie sa faca fata greutatii incarcaturii. Pentru o incarcatura de 400 kg, veti avea nevoie de un motocultor de cel putin 5 CP ( cai putere).

Material:

Ce trebuie sa va intereseze aici sunt materialele din care sunt fabricate urmatoarele componente: cadrul, rotile, lada remorcii, axul etc. Aceste materiale trebuie sa fie indeajuns de rezistente si durabile, incat sa faca fata incarcaturii, cat si conditiilor meteorologice. Cadrul ar trebui sa fie din metal, lada remorcii din otel sau polietilena ( de preferat a doua varianta pentru ca rezista mai bine la soare/umezeala si nu se zgarie rapid), iar rotile din plastic ( pentru incarcaturi usoare) sau cel mai bine din cauciuc.

Dimensiuni:

Dupa capacitatea de incarcare, acesta ar fi urmatorul criteriu de verificat daca se potriveste specificului activitatilor dvs. Ganditi-va ce tipuri de incarcaturi aveti de obicei si cat de voluminoase sunt. Cele mai multe remorci au undeva la 1-1.5 m lungime a lazii, insa daca veti cara crengi sau orice altceva mai voluminos, puteti opta pentru 2-3 m. Pentru un plus de stabilitate si siguranta, latimea nu ar trebui sa fie mai mare decat a motocultorului.

Mono/dublu-ax:

Aici vom discuta despre numarul rotilor incluse in design-ul remorcii. O roata este in regula atunci cand incarcatura nu este foarte mare, insa daca va doriti eficienta si o mai buna “colaraborare” intre remorca si motocultor, cel mai sigur este un model cu 2 roti. Poate fi folosit pentru incarcaturi de peste 1000 kg si chiar la variantele 4×4, folosite de obicei pe camp.

Accesorii:

Ideal ar fi un scaun de operator si o bara care sa faca legatura cu motocultorul. In unele cazuri, puteti avea si frana si chiar manere convertibile ori prelata de protectie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.