Cea mai buna rasnita in 2021

0
1998

Nu doar puristii sunt cei care vor sa consume produse de cea mai inalta calitate, mai ales cand vine vorba de o cafea buna. De cele mai multe ori, cafeaua macinata pe care o gasim in comert nu are nici pe departe aroma celei proaspat macinata.

Principalul motiv pentru care cafeaua macinata din comert nu are aroma celei proaspat macinate il reprezinta timpul care trece din momentul macinarii pana in cel al ambalarii cafelei pentru a fi depozitata sau transportata. Vedeti voi, multe dintre uleiurile si aromele esentiale ale cafelei incep sa se disipeze dupa macinare, motiv pentru care cafeaua proaspat macinata pare sa aiba o aroma mult mai puternica.

Acestea fiind spuse, ar fi poate mai bine sa ne macinam propria cafea pentru consum in locul celei pre-macinate pe care multi dintre noi o folosesc din comoditate si convenienta. Pentru asta, totusi, avem nevoie de o rasnita de cafea eficienta. Din fericire, piata e plina de astfel de produse la ora actuala, asa ca haideti sa aflam in minutele urmatoare care sunt cele mai bune rasnite din comert atat din puncte de vedere al pretului cat si al calitatii.

Top 3 Cele Mai Bune Rasnite


Bosch MKM6003

Bosch MKM6003

  Avantaje:

 • Macinare rapida
 • Capacitate de macinare considerabila
 • Design unic al cuvei de macinare

  Dezavantaje:

 • Constructie din plastic

Verifica Pretul Acestui Produs

MKM6003 de la Bosch este o rasnita de cafea de tip clasic, o rasnita care foloseste un sistem special de cutite pentru macinare omogena, cutite din inox care ofera un grad fin de macinare pe toata durata procesului de macinare.

Ea beneficiaza totodata de un capac fix cu siguranta de utilizare care va bloca accesul la vasult rasnitei pe toata durata macinarii pentru a preveni potentialele accidente. Mai trebuie sa precizam ca ea beneficiaza de un motor puternic cu o putere totala de 180W, o putere mai mult decat suficienta.

Totodata, trebuie sa mentionam ca aceasta rasnita are un recipient colector de 75g, o capacitate mai incapatoare decat multe alte rasnite de pe piata la ora actuala. Nu in ultimul rand, Bosch MKM6003 are un design compact si ergonomic care va permita sa o depozitati si sa o repozitionati cu usurinta.


Minimoka GR 020

Minimoka GR 020

  Avantaje:

 • Constructie din inox
 • Putere mare de macinare
 • Functie pulse

  Dezavantaje:

 • Capacitatea de macinare putea fi mai mare

Verifica Pretul Acestui Produs

Aceasta rasnita de inox de la Minimoka are o putere totala de 220W, ceea ce o face sa fie printre cele mai puternice de pe piata la ora actuala. Trebuie spus de la bun inceput ca Minimoka GR 020 este integral demontabila, ceea ce va permite sa o demontati cu usurinta atunci cand doriti sa o curatati sau din cine stie ce alt motiv.

Din punct de vedere al capacitatii, ea poate procesa 60g de cafea, o capacitate ce putea fi o idee mai mare, dar o capacitate care totodata e suficienta pentru uz casnic.

Asa cum am spus, ea este confectionata aproape in totalitate din inox, ceea ce ii garanteaza o durabilitate sporita pentru o perioada mult mai lunga de timp. Mai trebuie mentionat ca ea vine echipata cu o functie ‘pulse’ care mareste viteza de macinare considerabil.


Philips Viva Collection Problend 5 HR2166/00

Blender Philips Viva Collection Problend 5 HR2166

  Avantaje:

 • Versatilitate operationala
 • Viteza mare de lucru
 • Capacitate impresionanta

  Dezavantaje:

 • Constructie din plastic

Verifica Pretul Acestui Produs

Desi Problend 5 HR2166/00 este Blender la origine, el poate functiona ca si rasnita de cafea, o functie pe care o indeplineste cu o eficienta remarcabila.

Tot remarcabila este si capacitatea sa de prelucrare, o capacitate de 1.5 litri care intrece toate rasnitele din comert.

Puterea este si ea impresionanta, blenderul beneficiind de un motor electric de 600W care amesteca si macina cu o rapiditate considerabila. Ea beneficiaza totodata de un buton supra-profilat care asigura un mai bun control al vitezei de lucru.

Desi construit din plastic, aceste blender utilizeaza o lama din otel inoxidabil extrem de rezistenta. Mai trebuie precizat ca acest blender/rasnita beneficiaza de o functie turbo/pulse care garanteaza o viteza de lucru impresionanta.


Caracteristicile unei rasnite de calitate:

Capacitatea de macinare

Cand vorbim despre capacitatea de macinare vorbim despre volumul total de cafea pe care rasnita il poate procesa intr-un timp relativ scurt. Desi unele rasnite sunt capabile sa macine cantitati considerabile de cafea, trebuie in primul rand sa ne orientam spre cele care pot macina cel putin 75g. Aceasta cantitate poate fi considerata ca fiind minimul acceptabil pentru uz casnic.

Puterea

In principiu, o rasnita de calitate va avea un motor electric de cel putin 180W. Puterea motorului determina rapiditatea de macinare a rasnitei, motiv pentru care va trebui sa va orientati spre o rasnita care sa va satisfaca nevoile personale inainte de toate. Spunem asta pentru ca de multe ori, o rasnita de putere medie este mai mult decat suficienta pentru pregatirea unei cantitati rezonabile de cafea.

Multifunctionalitatea

Dupa cum putem vedea, sunt multe dispozitive pe piata care pot macina cafea, nu doar rasnitele traditionale. Spre exemplu, unele blender-uri vin echipate cu funcii de macinare, motiv pentru care unii oameni opteaza pentru achizitionarea acestor tip de dispozitive in locul rasnitelor clasice.

La drept vorbind, un blender multifunctional capabil sa macine cafea trebuie privit ca o investitie pe termen lung.

Materialul

E cat se poate de evident ca o rasnita din plastic va fi mereu inferioara uneia construite din inox. Chiar si asa, unii producatori opteaza sa foloseasca un plastic rezistent la exterior pentru a reduce costurile de productie fara a influenta in vreun fel calitatea sau eficienta de macinare.

Acestea fiind zise, cautati sa va orientati spre acele rasnite care vin dotate si cu un motor puternic dar si cu o constructie de inox in acelasi timp.

* faceti click pe ” ” pentru extinderea fiecarei catacteristici.


Recomandat de echipa Examinat.ro:

Blender de masa + Rasnita Oursson-BL0640G/RD

 Blender de masa + Rasnita Oursson-BL0640G/RD, 600 W, Vas si Rasnita de Sticla, 2 litri, 7 Viteze, 22000 rpm, Functie Pulse,Zdrobire Gheata, Shake, Rosu

  Avantaje:

 • Multiple trepte de viteza
 • Sistem anti-alunecare
 • Functie Turbo/Pulse

  Dezavantaje:

 • Destul de mare

Verifica Pretul Acestui Produs

Dotat cu o rasnita de sticla inclusa, acest blender este printre cele mai versatile dispozitive de macinare de pe piata. El beneficiaza de un vas de sticla solida si rezistenta cu o capacitate de 2 litri, o capacitate pe care nu o veti folosi cu certitudine pentru macinat cafeaua, dar un vas care poate fi foarte util pentru alte operatii.

Acest blender este dotat cu un control precis al vitezei printr-un panou de control confortabil, un control al vitezei care se aplica si functiei de macinare.

Mai trebuie sa precizam ca acest blender/rasnita are o putere de 600W care beneficiaza totodata de o functie Turbo/Pulse care usureaza procesul de macinare considerabil.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.