Cea mai bună placă de sunet in 2020

0
1501

Majoritatea operatorilor de PC-uri nu acordă o atenție prea mare calității acustice pe care le-o oferă sistemul desktop deținut, mulți mulțumindu-se din start cu capabilitățile pe care le avea procesorul de sunet integrat, fără a-și pune problema îmbunătățirii experienței sonore și implicit muzicale.

Din punct de vedere al conexiunii la computer, există modele on-board și plăcile de sunet externe. Varianta plăcii on-board a fost, până nu demult, cea mai preferată alternativă ca placă de sunet pentru PC, deoarece calitatea sonoră obținută poate fi net superioară celei integrate, interferențele fiind mai puține, iar numărul de canale de sunet oferite poate fi mai mare. Placa de sunet externă este cea mai nou apărută alternativă și o recomandăm pentru portabilitatea extraordinară, tuturor utilizatorilor de laptop sau notebook, conexiunea la sistem făcându-se printr-un simplu slot USB, iar piesa poate avea dimensiuni mici și moderate, deseori similare ca design cu un memory stick sau cu un hard disk extern mai mare.

Cei mai inspirați cumpărători se gândesc mai întâi la ce vor folosi componenta, înainte să se orienteze spre o placă video, fiind important să stabilești din start dacă ai nevoie de aceasta pentru un sistem Home Cinema, pentru a compune muzică sau pentru a te bucura de cele mai bune jocuri într-o atmosferă perfectă.

Astfel, în funcție de bugetul alocat dar și de nevoile tale, îți sugerăm să alegi cu grijă o placă de sunet, indicat fiind să alegi unul dintre modelele de mai jos, recomandate de echipa noastră.

Top 3 Cele mai bune plăci de sunet


Active VivaTech CMI8738

Active VivaTech CMI8738

  Avantaje:

 • Este o placă de sunet pentru PC la un preț bun
 • Distribuie semnale pe 5.1 canale
 • Interfața acceptă sisteme audio performante

  Dezavantaje:

 • Mufele sunt foarte apropiate, fiind nevoie de conectori jack mai subțiri

Verifica Pretul Acestui Produs

Active VivaTech CMI8738 este o placă de sunet optimizată și configurată pentru a oferi sunet de înaltă calitate, fiind cu sunet distribuit pe 5.1 canale, amplificator pentru căști și capabilități foarte bune, în ciuda prețului redus de comercializare.

Interfața de montaj intern este cea PCI-E, fiind acceptată și de componentele mai noi, oferă multe sloturi jack, și anume 3 de ieșire și 2 de intrare, foarte utile pentru conectarea sistemelor audio și este configurată pentru a funcționa pe sistemele de operare Windows XP/Vista/7/8/8.1/10 dar și pentru Mac.


Logilink Sound Box UA0099

Logilink Sound Box UA0099

  Avantaje:

 • Conectivitatea este extinsă datorită celor 9 porturi incluse
 • Este fără risc de interferență, fiind externă
 • Oferă posibilități de integrare a unui sistem audio mare, fiind configurată cu 7.1 canale

  Dezavantaje:

 • Nu oferă drivere pentru sistemele de operare mai noi

Verifica Pretul Acestui Produs

Dacă ești în căutarea unei variante externe de calitate care să-ți ofere posibilități extinse de conexiune, atunci modelul Logilink Sound Box UA0099 este perfect pentru tine.

Configurația cu 7.1 canale și interfața cu foarte multe ieșiri, inclusiv conexiunea USB îți oferă posibilitatea să o folosești chiar și ca o unitate profesională. Aceasta are o viteză de sampling de 48kHz, care îți permite înregistrări calitative din punct de vedere acustic. Conexiunea include port USB, unul de ieșire optică, 2 ieșiri SPDIF, o ieșire mini stereo pentru căști și 4 ieșiri de tip line out, pentru boxe față, laterale și centru sau subwoofer.


ASUS Xonar U3

ASUS Xonar U3

  Avantaje:

 • Piesă sub formă de stick, extrem de portabilă
 • Interferențele sunt reduse la minim, fiind o piesă externă
 • Include tehnologie Dolby pentru a oferi sunet surround

  Dezavantaje:

 • Interfața are doar câteva porturi deoarece este de dimensiuni mici

Verifica Pretul Acestui Produs

Placa de sunet ASUS Xonar U3 este recomandată tuturor userilor de laptop care călătoresc mult și preferă să se bucure mereu de sunet de calitate, pe notebookul lor.

Piesa este una externă care poate fi mutată foarte ușor de la un sistem la altul și instalată în câteva minute, se conectează prin USB, iar amplificatorul pentru căști face toate conversațiile mai plăcute. Interfața include și ieșire jack 3.5mm, un port SPDIF pentru integrarea într-un sistem audio Hi-Fi și un alt jack, are capacitate de sampling moderată, cu 16 biți și 48KHz iar raportul semnal-zgomot indică interferențe puține.


Recomandat de echipa Examinat.ro:

ASUS Xonar U7 MK II

ASUS Xonar U7 MK II

  Avantaje:

 • Este ușor de conectat la PC sau laptopuri, având conectare USB
 • Oferă setări avansate și confort la utilizare
 • Interfața este bogată în conectori
 • Are un raport semnal-zgomot de 114dB

  Dezavantaje:

 • Nu oferă o putere foarte mare a sunetului

Verifica Pretul Acestui Produs

Dacă ești interesat în cea mai bună placă de sunet cu USB, atunci ASUS Xonar U7 MK II este recomandarea noastră pentru tine, putând fi utilizată atât la sisteme desktop, cât și la laptopuri sau notebook-uri mai mici, oferind un sunet de calitate, în regim surround, distribuit pe 7.1 canale.

Această placă de sunet oferă un nivel de claritate audio până de 16 ori mai mare comparat cu valorile SNR ale plăcilor adio incorporate, are amplificator pentru căști ce îmbunătățește fiecare detaliu minor iar conectorii de ieșire sunt 4 jack și 2 RCA și cei de intrare sunt jack și SPDIF, câte unul din fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.