Cea mai buna orteza genunchi

0
2204

orteza genunchi

Daca aveti probleme cu ligamentele, articulatiile, ori aveti afectiuni mai grave sau chiar v-ati operat de curand la genunchi, atunci este 100% necesar sa cumparati si sa purtati o orteza.

In ultimii ani ortezele au devenit din ce in ce mai diverse si nu mai este la fel de simplu sa cumparati un astfel de produs, mai ales daca nu aveti sfatul unui medic, ceea ce ar trebui sa existe neaparat.

In acest articol am detaliat caracteristicile de calitate ale ortezelor si v-am prezentat cateva produse cumparate si testate si de alte persoane cu aceleasi probleme ca ale dvs.


Top 5 Cele mai bune orteze genunchi


Genunchiera orteza genunchi mobila cu suport rotulian inchis Marimea XXL

orteza mobila cu suport rotulian inchis Marimea XXL

  Ce ne-a placut: Constructia o face foarte usor de purtat.

Verifica Pretul Acestui Produs

Este un produs ce poate fi gasit la un pret foarte accesibil, de obicei in magazine de specialitate, ori in farmacii.

Rolul sau este de a ameliora durerile de genunchi sau afectiunile minore si poate fi purtata chiar si de catre sportivi, pentru ca ii ajuta in momentele in care sunt suprasolicitati.

Orteza este realizata din material de neopren, rezistent si durabil in timp si are un design tip ciorap, adica dvs doar o bagati pe picior si o trageti pana in zona genunchiului, fiind o orteza inchisa, cu suport rotulian.


Suport pentru genunchi cu turmalina si magneti, MakeDesign Company

Suport pentru genunchi cu turmalina si magneti, MakeDesign Company

  Ce ne-a placut: Turmalina este folosita pentru maxima eficienta.

Verifica Pretul Acestui Produs

Pachetul contine 2 genunchiere tip orteze care au in componente lor turmalina si magneti. Aceste doua componente sunt cunoscute de catre specialisti ca fiind niste stimulenti pentru vindecarea sau ameliorarea afectiunilor de la nivelul genunchilor.

Ele vin in contact direct cu zona afectata si stimuleaza circulatia sangelui, drenajul limfatic, diminueaza durerile date de reumatism etc.

Inainte de a aplica orteza, umeziti putin locul afectat si lasati apoi ca ea sa actioneze pentru 1-2 ore pe zi pentru inceput. Veti simti o caldura si furnicaturi, insa nu este ceva deranjant. Produsele sunt realizate din neopren si turmalina.


Orteza de genunchi mobila marimea XXL 52-57 cm

Orteza mobila marimea XXL 52-57 cm

  Ce ne-a placut: : Este o orteza mobila, fiind adaptata la miscarea naturala a genunchiului.

Verifica Pretul Acestui Produs

Acest produs poate fi folosit si pentru situatii in care tocmai v-ati operat si aveti nevoie de sustinere buna a genunchiului.

Este o orteza ce nu tine cont de sexul utilizatorului, ci are scopul doar de vindeca sau ameliora afectiunile de care acesta sufera.

Este un produs mobil, cu suport patellar, deschis in fata, la rotula si poate fi folosit pentru afectiuni sau rani la nivelul articulatiilor, ligamentelor, luxatii, si iar si pentru cei care practica sporturi de performanta. Mareste mobilitatea si in acelasi timp vindeca, de aceea este un produs foarte apreciat de utilizatori.


Orteza mobila de genunchi GM – K4 cu suport metalic

GM - K4 cu suport metalic

  Ce ne-a placut: Este un produs confortabil, usor de purtat.

Verifica Pretul Acestui Produs

Aceasta este o orteza stabilizatoare, model cu deschidere frontala, pentru ca rotula sa stea cat mai bine si cat mai confortabil. Este indicate purtarea ortezei in cazul unor afectiuni reumatice, rupturi de ligamente, luxatie a rotulei, entorse etc.

Orteza este fabricata din neoprene si din nylon, fiind elastica, dar totusi stabila pe piciorul dvs, avand un design tip ciorap.

Poate fi gasita pe mai multe marimi, dvs trebuie doar sa va masurati circumferinta genunchiului. Mai trebuie spus ca inchiderea este pe scai, cu atelare bilaterala.


Orteza de genunchi cu reglaj unghiular si telescopic/ortopedic- profesional OrthoBar

Orteza de genunchi cu reglaj unghiular si telescopic/ortopedic- profesional OrthoBar

  Ce ne-a placut: Produsul poate fi folosit inainte, dar si dupa o operatie.

Verifica Pretul Acestui Produs

Este o orteza universala, ajustabila in functie de fiecare utilizator, ce poate juca un rol semnificativ in recuperarea dvs.

Ofera stabilitatea de care aveti nevoie pentru ca durerile sau afectiunile genunchiului sa nu se agraveze.

Orteza se regleza in lungime printr-un mecanism telescopic – lungimea minima este de 56 cm iar ceea maxima este de 66cm.

Toata constructia ortezei este realizata din aluminiu rezistent, iar forma anatomica a produsului permite adaptarea si compresia optime pe picior. Totodata, ea poate fi folosita zilnic, mai ales daca primiti recomandare de la medic.


Cum alegem o orteza genunchi


  • Tipuri:

    Inainte de a detalia toate aceste aspecte care va vor ajuta sa luati o decizie de achizionare a unei orteze, sfatul nostru ar fi sa consultati un medic specialist, care cu siguranta va va oferi cateva directii. Veti avea de ales, intr-o prima faza intre orteze fixe sau orteze mobile. Probabil din denumirea lor v-ati dat seama deja ca diferenta consta in mobilitatea pe care o ofera constructia unei orteze. Ortezele fixe sunt echipate cu atele metalice si benzi cu scai, acestea avand rolul de a mentine genunchiul intr-o pozitie corecta, pentru a se reface. Miscarile vor fi mult mai controlate, ghidate de orteza si astfel scade riscuri de dureri articulare.

In ceea ce priveste modelele mobile, ele sunt realizate din niste benzi elastice, mult mai usor de purtat, un inel de silicon pentru rotula si bare de armare pe lateral. Miscarile vor fi mult mai naturale si le puteti folosi zi de zi.

Conteaza foarte mult si tipul de vatamare de care suferiti, daca este ceva mai serios, postoperatoriu ori aveti dureri articulare sau alte simptome dureroase care va obliga sa purtati zilnic orteza pentru genunchi.

De pilda, ortezele se pot folosi si pentru jogging, sunt ceva mai flexibile, usor de purtat, dar au un rol important, deoarece dupa sport, picioarele se mai pot umfla si este redus astfel disconfortul creat de efort.

  • Stil de purtare:

    Continuam cu o categorisire a ortezelor din punct de vedere a stilului de purtare, ele fiind de tip ciorap, magnetice, wrap around etc. Ortezele tip ciorap sau manson sunt cele mai accesibile ca pret si pot fi folosite pentru o multime de afectiune, de obicei minore spre medii. De exemplu, ortezele inchise sustin ligamentele, retin caldura si presiunea, iar cand sunt deschise adica au o gaura rotunda fix in zona genunchiului, inseamna ca lasa piciorul sa respire si elimina presiunea de pe rotula. Variante cu stabilizatori sunt folosite de sportivi pentru a fi evitate luxatiile, umflarea cartilajului, slabiciune etc.

Modelele tip wrap around folosesc niste benzi/cureluse care vor cuprinde genunchiul. Comprima eficient si sustin ligamentele si muschii, mai ales in situatiile postoperatorii.

Modelele magnetice au inclusi niste magneti, evident, in componenta lor, care impreuna cu toata caldura retinuta, au rolul de a tine sub control umflaturile. Au fost proiectate pentru persoane care resimt dureri, insa nu au fost operate recent, in acest caz nu se foloseste deloc acest tip de orteza. Ea are rolul de a trimite semnale catre sistemul nervos prin cresterea circulatiei sangelui si astfel sa amelioreze durerile si umflaturile.

  • Rol:

    Si la acest capitol putem determina 4 tipuri de orteze. Cele cu rol profilactic si cele patelofemorale sunt realizate special pentru persoanele active, sportive etc. Produsele functionale ajuta persoanele care sufera deja de afectiuni grave iar cele pentru reabilitate ii ajuta pe oameni sa se vindece dupa o operatie.

  • Material:

    Difera in functie de model si ar fi bine sa optati pentru un material fin, care nu va irita pielea. In cazul protezelor fixe, polipropilena este prezenta mai mereu, la fel si neoprenul si asta deoarece sunt doua material mai dure, destul de rigide, incat sa sustina foarte bine genunchiul si articulatiile. Pentru partea interioara bumbacul este o alegere buna, la fel si poliesterul,deoarece va ofera confortul necesar intr-o astfel de perioada.

  • Nivelul de comprimare:

    Se masoara pe o scara de la 1 la 4, in functie de nivelul de comprimare, adica 1 este cel mai slab si 4 cel mai puternic si se masoara in milimetri de mercur. Comprimarea poate varia intre 8 si 30 mmHg, insa daca va doriti o orteza si mai puternica, atunci valoarea poate depasi 30 mmHg.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.