Cea mai buna busola in 2021

0
1225

busola

Probabil noile generații nu prea mai știu ce este o busolă și care este mai exact scopul ei. Pentru mulți ea poate fi un lucru văzut doar în filmele cu pirați, însă pentru alții este un obiect foarte cunoscut, moștenit din strămoși. Busola este utilizată pentru navigare, locație și direcție.

Busola este o componentă vitală a echipamentului de camping, oamenii o folosesc pentru a-și găsi drumul, indiferent dacă sunt într-o drumeție sau într-o excursie și trebuie să descopere locuri noi.Acest instrument rămâne statornic în condiții meteorologice nefavorabile și este ușor de ambalat.

Este un instrument alcătuit dintr-un pointer magnetic suspendat care este atras de polaritatea Polului Nord. O scară precis măsurată este folosită pentru a marca direcțiile, față de nord. Definiția de bază a modului în care funcționează se face după cum urmează: printr-o ușoară întoarcere la stânga sau la dreapta, acul magnetic din busolă utilizează câmpul magnetic al pământului spre nord. Dacă cineva știe unde să meargă, putem găsi celelalte direcții cardinale. Simplu, totuși, în multe privințe, destul de revoluționar.

Un astfel de instrument simplu, în epoca GPS și a altor forme de tehnologie geospațială, este încă un instrument important. Toți ar trebui totuși să știe cum să folosească o busolă. Tehnologia geospațială modernă este foarte utilă. Cu toate acestea, nu este întotdeauna sigură.

Ce se întâmplă dacă o persoană se află într-un loc unde nu funcționează corect GPS-ul? Ce se întâmplă dacă vă aflați într-o călătorie de campare și vă pierdeți? Cum își găsește o persoană drumul înapoi?

De aceea este important să învățați cum să utilizați busola. Chiar și în epoca unei tehnologii geospațiale în continuă dezvoltare, unele instrumente sunt încă importante.

Busola este un instrument esențial în crearea hărților, în navigare, în minerit, în drumeții și chiar în construcții. Dacă dvs cunoașteți persoane pasionate de aceste domenii, o busolă ar putea fi un cadou excelent!

Mai mult, daca vă hotărâți să evadați din jungla urbană și să plecați într-o excursie, este indicat să aveți în bagajul dumneavoastră o busolă clasică, nu foarte sofisticată și ușor de cărat.

CARACTERISTICI ALE UNEI BUSOLE:

 • Tipul de busolă: Există busola clasică și cea digitală. Dacă în locul confortului și timpului economisit ( în cazul unei busole digitale) veți alege totuși o busolă clasică, atunci trebuie să știți că acestea sunt și cele mai precise și potrivite pentru pasionații de drumeții, ciclism ș.a.m.d. Cadranul gradat împreună cu acul magnetic vă vor arăta clar în ce direcție trebuie să mergeți pentru a ajunge la locul dorit. Indiferent de ce se întâmplă, o busolă clasică nu vă va lăsa la greu niciodată, în sensul că nu are baterie care să se consume sau un display care să dea erori. Singurul lucru pe care rămâne să îl faceți dvs este să învățați să citiți și să înțelegeți o busolă. Dezavantajul unei busole cu baterii este că se poate descărca, poate da erori, trebuie calibrată în prealabil și dacă se întâmplă unul dintre aceste lucruri în timpul călătoriei dvs, atunci va trebui să vă descurcați cum puteți.
 • Complexitatea: Dacă doriți o busolă doar pentru activități normale, simple, fără a fi nevoie de prea multe calcule complicate, atunci puteți alege o busolă convențională. Vă va oferi funcțiile de bază ale unei busole și o puteți chiar fixa pe mânerul bățului de trekking sau chiar pot fi busole fixate pe mâna dvs. Dacă doriți mai mult de atât și aveți nevoie de cât mai multe posibilități de calcul, cu date specifice, atunci vă puteți cumpăra o busolă profesională. Mai există totuși un dispozitiv, pentru navigație, numită compas giroscopic, care arată Nordul geografic. Între Nordul geografic și Nordul magnetic este o diferență și anume cel de al doilea își schimbă poziția de la un an la altul, iar în navigație este nevoie de foarte multă precizie.
 • Funcții de bază: Deși poate părea doar un aparat simplu, ușor de citit, să știți că o busolă este un instrument destul de complex. Pentru ca o busolă să funcționeze normal și la un nivel ridicat de precizie trebuie să aibă: ac magnetic, capsulă cu lichid pentru stabilizarea poziției acului, indicator azimut, inel de calcul pentru azimut separat pe grade, bază transparentă pentru efectuarea măsuratorilor direct pe hartă, săgeți de orientare cu paralele sau meridian, ajutătoare în orientarea pe hărți topografice.
 • Opțiuni suplimentare: Puteți întâlni opțiuni precum: ajustăor de declinație ( pentru a calcula personal diferența dintre Nordul geografic și Nordul magnetic), micro-lupă, indicatori vizibili în intuneric, clinometru ( necesar pentru cei care fac trekking și nu numai pe timp de iarnă, le indică cât de mare e diferența de înclinare a versantului), oglinda de calcul, ceas cu busolă.

Top 3 Cele mai bune busole


Busola Highlander Military

Busola Highlander Military

  Avantaje:

 • Preț scăzut
 • Potrivită pentru drumeție
 • Design clasic
 • Poate fi atașată ca breloc

  Dezavantaje:

 • Constructie din plastic subtire

Verifica Pretul Acestui Produs

Dacă doriți o busolă simplă, fără să vă complicați prea mult în timp ce o folosiți, aceasta este potrivită, fiind o busolă clasică, convențională. Ea beneficiaza totodata de o serie de functie utile si este printre cele mai bune in aceasta categorie de pret.


Spear Line Busola Cu 10 Functii Diferite

Spear Line Busola Cu 10 Functii Diferite

  Avantaje:

 • Măsurator umiditate
 • Lupă
 • Măsurător de înclinație
 • Amnar pentru aprinderea focului
 • Fluier

  Dezavantaje:

 • Nu are funcție de vizualizare hartă

Verifica Pretul Acestui Produs

Este o busolă concepută atât pentru începători, cei care se hotărăsc să facă prima lor drumeție prin munți, cât și pentru profesioniști, aceștia cu siguranță descurcându-se foarte bine în toate activitățile lor cu ajutorul acestei busole cu 10 funcții. Practic, este busola potrivită pentru orice tip de activitate.


Busola Profesională Metalică ARM-1010RO

Busola Profesională Metalică ARM-1010RO

  Avantaje:

 • Confecționată din material metalic de înaltă calitate
 • Prevazută cu rulment safir
 • Marcaje fosforescente care ajută la cititrea cu ușurință în intuneric
 • Dispune de lentile prismă, ajustabile vertical

  Dezavantaje:

 • Cuțitul care vine ca accesoriu pentru busolă are o greutate mult prea grea

Verifica Pretul Acestui Produs

Pachetul conține o busolă profesională și un cuțit, adică două produse tocmai bune pentru camping, drumeție ș.a.m.d. Mai trebuie precizat totodata ca cuțitul cu care este echipata busola poate fi o unealtă ce vă poate ajuta în orice situație.


Recomandat de echipa Examinat.ro:

Busola Profesională Konustar din metal

Busola Profesională Konustar

  Avantaje:

 • Lupă
 • Bulă aer pentru nivelare
 • Vizor
 • Clinometru
 • Scală decimală

  Dezavantaje:

Prețul mai ridicat

Verifica Pretul Acestui Produs

În ceea ce privește această busolă, putem spune că este profesională, potrivită pentru orice tip de activitate în natură, ușoară și eficientă. Cu un design exclusivist, carcasa este metalică și este rezistentă la șocuri. Mai trebuie precizat ca aceasta busola este recomandată pentru geologie și topografie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.